Facebook pralaimėjo – visuomenė privertė atlikti „emocijų“ pakeitimus  (5)

Socialinis tinklas „Facebook“ buvo priverstas pakeisti vieną iš savo emocijas apibūdinančių būsenų (emotikonų), nes sulaukė visuomenės pasipiktinimo ir iniciatyvinės grupės peticijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Facebook“ vartotojai negalės pasirinkti, kad jaučiasi „stori“, nes socialinio tinklo vadovybė, sulaukusi visuomenės pasipiktinimo, pakeitė šią anksčiau numatytą emociją į „pasisotinęs“ būseną, skelbia „BBC“.

Socialinis tinklalapis sulaukė aršios visuomenės reakcijos, kai į galimybę nusakyti savo emocijas greta tokių emocijų kaip „jaučiuosi beviltiškai“ arba „jaučiuosi optimistiškai“ įtraukė ir tokią emociją kaip „jaučiuosi storas“.

Tiesa, po internetinėje erdvėje pasklidusios peticijos „Facebook“ atsisakė šios emocijos ir pakeitė ją į „pasisotinęs“.

Socialinio tinklalapio atstovai trumpame įmonės pareiškime pakomentavo susiklosčiusią situaciją: „Iš savo bendruomenės išgirdome nuogąstavimų, kad mūsų būsenos atnaujinimo emocija „jaučiuosi storas“ gali paskatinti neigiamą požiūrį į savo kūną, ypač tai aktualu tiems žmonėms, kurie susiduria su valgymo sutrikimais“, – teigiama įmonės pareiškime.

„Taigi, nusprendėme panaikinti šią emociją. Mes ir toliau atsižvelgsime į savo bendruomenės nuomonę kurdami erdvę, padedančią žmonės išreikšti save „Facebook“ platformoje“,– teigiama socialinio tinklalapio pareiškime.

Elektroniniu būdu pasklidusią peticiją pasirašė daugiau nei 16 tūkst. žmonių.

„Ši mūsų sėkmės istorija rodo, kad kartu žmonės gali kvestionuoti kultūrinėje aplinkoje pasirodančias žinutes, kurios yra ypač žalingos mūsų gebėjimui mylėti save ir gerai jaustis savo kūne“, – rašė prieš „Facebook“ nukreiptos peticijos autorė Catherine Weingarten.

„Pati buvau susidūrusi su neigiamu savęs vertinimu, todėl džiaugiuosi, kad internete sumažėjo bent viena neapykantos kūnui forma“, – savo asmeninėje paskyroje rašė C. Weingarten.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(37)
(-31)

Komentarai (5)