Paskaičiavo, kada susilygins saulės energijos ir skirstomųjų tinklų kainos  (3)

Kaip rašoma „Renew Economy“, pagal investicijų banko „Deutsche Bank“ 2015 metų prognozę, per ateinančius porą metų saulės energijos kaina pasieks paritetą su skirstomaisiais elektros tinklais, t.y., šio alternatyvaus energijos šaltinio kaina susilygins arba taps mažesnė už tradicinius elektros energijos šaltinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai atsitiks dėl to, kad elektros tinklų teikiamos elektros kaina pasaulyje auga, tuo tarpu saulės energijos kaina vis dar krinta. Žinomas analitikas Vishalas Shahas prognozuoja, kad saulės modulių kaina per ateinančius 4-5 metus nukris dar 40%, tad net, jeigu elektros kainos išliks stabilios, saulės energija didžiajai daliai pasaulio taps pigesnė už esamą tradicinę energijos pasiūlą. Shahas teigia, kad naftos kainų nuosmukis nesustabdys saulės energijos naudojimo, nes nafta sudaro tik 5% pasaulio elektros gamybos. „Deutsche Bank“ duomenimis, nesubsidijuojama saulės modulių gaminama elektros kaina šiuo metu svyruoja tarp $0.13 and $0.23/kWh, o tai jau yra kur kas mažesnė nei tinklų tiekiamos elektros kaina daugelyje pasaulio rinkų.

Tikimasi, kad saulės energijos paklausa 2016 metais JAV išaugs penkis kartus iki 16,000MW ir taps didžiausia rinka pasaulyje, didesnė už Kinijos (kuri, manoma, sudarys 13,000MW per metus).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Contempo.lt
Contempo.lt
(19)
(1)
(18)

Komentarai (3)