Jungtinis Samsung, IBM ir BlackBerry projektas: ypač saugus planšetinis kompiuteris SecuTablet  (0)

Samsung, IBM ir BlackBerry kompanijos nusprendė apjungti savo jėgas ir sukurti saugų planšetinį kompiuterį, orientuotą į valstybinį ir verslo sektorius. Šio bendradarbiavimo rezultatas – įrenginys pavadinimu SecuTablet, kuris nuo tradicinių konstrukcijų skiriasi programiniais sprendimais, turinčiais užtikrinti svarbių duomenų apsaugą. Techninės įrangos požiūriu - tai įprastas Samsung Galaxy Tab S 10.5.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai reiškia, kad SecuTablet specifikacija apima Super AMOLED 10,5 colių įstrižainės ir 2560 x 1600 pikselių skiriamosios gebos ekraną, 3 GB LPDDR3 RAM, Samsung Exynos 5 (5420) procesorių (keturi Cortex A-15 1,9 GHz ir keturi Cortex A7 1,3 GHz branduoliai), Mali-T628 grafinę sistemą, 8 MP galinę su LED blykste 2,1 MP priekinę kameras, 16 GB vidinės atminties su galimybe ją išplėsti microSD kortelės dėka, pirštų atspaudų skaitytuvą, 7900 mAh talpos bateriją, Wi-Fi 802.11ac ir 4G LTE, Bluetooth 4.0 bei GPS su GLONASS. Įrenginys turi tokius išmatavimus: 246,9 x 173,5 x 6,6 mm ir sveria 464 gramus.

Panaudoti vidinės konstrukcijos elementai yra tokie pat kaip originaliame planšetiniame kompiuteryje, tačiau atkreiptinas dėmesys į tai, kad SecuTablet įrenginyje pritaikyti visiškai nauji programiniai sprendimai. Visa platforma paremta kompanijos SecuSMART šifravimo technologija, kurią praeitų metų liepą priėmė BlackBerry. Reikėtų pažymėti, kad šio gamintojo apsaugomis jau naudojasi įstaigos Kanadoje ir Vokietijoje. Be to sistema papildyta IBM sukurta šifravimo programėle, kuri turėtų apsaugoti prieigą prie privačių paslaugų siekiant jas atskirti nuo tarnybinių dokumentų. Taip pat kūrėjai tvirtina, kad parengė specialias Facebook, YouTube ir Twitter skaitmeninių programėlių versijas, kurios lyginant su tradicinėmis, pasižymi žymiai didesniu saugumo standartu. Visuma yra integruota į SecuSUITE infrastruktūrą.

SecuTablet prekyboje turėtų pasirodyti vasarą, tačiau panašu, kad jau dabar planšetinis kompiuteris yra testuojamas vienoje vokiečių įstaigoje, kuri norėtų juo aprūpinti savo darbuotojus. Būtent valstybinis sektorius yra pagrindinė šio naujo įrenginio realizacijos rinka, nes visai neplanuojama, kad SecuTablet planšetinis kompiuteris atsidurtų reguliarioje prekyboje. Net jei tai ir įvyktų, susidomėjimas šiuo įrenginiu būtų nedidelis, nes jo kaina siekia 2380 dolerius. Atsižvelgiant į tai, kad įprastinė Samsung Galaxy Tab S 10.5 versija kainuoja apie 500 dolerius, SecuTablet kaina atrodo pakankamai didelė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai (0)