Kosminis "Samsung" WiFi maršrutizatorius 1,46 Gb filmą parpūs per 3 sekundes?  (6)

Retai kada belaidžio ryšio sparta pasiekia ant maršrutizatoriaus dėžutės pavaizduotus skaičius. Tačiau ateityje viskas gali pasikeisti į gerokai spartesnę pusę. Pietų Korėjos koncernas "Samsung" sukūrė 60 GHz WiFi technologiją, kuri, bendrovės teigimu, duomenis siųs daug kartų greičiau nei bet kurie kiti egzistuojantys maršrutizatoriai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jei konkrečiau, "Samsung" kalba apie 575 MB/s greitį. Tokia sparta 1,46 Gb dydžio failą būtų galima parsisiųsti greičiau nei per 3 sekundes. Ši technologija taip pat galėtų reikšti šviesią ateitį nesuglaudintų didelės raiškos vaizdo įrašų transliavimą iš mobiliųjų įrenginių į tiesioginį televizijos eterį.

"Skirtingai nei jau egzistuojančios 2,4 GHz ir 5 GHz WiFi technologijos, "Samsung" sistema 802.11 išvysto 60 GHz maksimalią spartą, kuri išlieka nepriklausomai nuo tinkle esančių įrenginių skaičiaus", - skelbiama bendrovės pranešime spaudai.

"Samsung" atstovų teigimu, ankstesni mėginimai naudoti 60 GHz dažnį belaidžiam ryšiui žlugo dėl sprendimo naudoti milimetrines bangas, kurios pasižymi pernelyg menkomis skvarbos savybėmis, o tai reiškia, kad tokios belaidžio ryšio įrangos siunčiamą signalą silpnintų sienos ir kitos kliūtys. "Samsung" teigia, kad milimetrinių bangų silpnumo problemą išspręsti pavyko pradėjus naudoti pažangesnės konstrukcijos anteną (angl. – wide-coverage beam-forming antennae).

Pietų korėjiečiai nauja ypač spartaus belaidžio ryšio technologija prekiauti viliasi pradėti per artimiausius metus ir diegti ją į audiovizualines sistemas, medicininius įrenginius ir mobiliuosius telefonus.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(4)
(20)

Komentarai (6)