Išmanioji skalbimo mašina pagal „Samsung“: patobulinti galimą viską (Video)  (3)

Išmanus telefonas, televizorius, fotoaparatas ar net šaldytuvas jau mažai ką nustebins. Tai tiesiog per daug dažnai spaudoje linksniuojami įrenginiai, kurių galimybes daugiau ar mažiau jau esame perpratę. Tačiau ar žinote, kad rinkoje jau galime rasti ir išmaniųjų skalbimo mašinų? Tiesa, jei „išmaniosios“ technikos pristatymai „įkyrėjo iki gyvo kaulo“, toliau skaityti nebeverta. Tačiau jei įdomu, kuo gali pasigirti naujausių technologijų prigrūstos skalbimo mašinos, tuomet kviečiame susipažinti su ne vieną prizą už inovacijas 2014 metais laimėjusia „Samsung“ išmaniąja skalbimo mašina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia įdomiausia yra tai, kad išmanumas ateina ne dėl gausybės kartais pakankamai sunkiai perprantamų funkcijų, tačiau tiesiogine ta žodžio prasme dėl gerai išanalizuoto šiuolaikiško minimalizmo ir paprastumo sampratos.

Šią akimirką aukščiausiu šios klasės įrenginių pažangumo etalonu galime laikyti „Samsung Crystal Blue WW10H9600EW“ skalbimo mašiną, kuri buvo pristatyta „Samsung European Forum 2014“ renginio metu ir pagal inovacijas nurungė ne vieną konkurentų skalbyklę. Būtent ši skalbimo mašina apjungia tiek maksimaliai intuityvią vartotojo sąsają, tiek išmanias skalbimo funkcijas, kurios puikiai veikia be žmogaus įsikišimo, tiek šiuolaikiško dizaino minimalizmo sampratą.

Prieš pradedant aptarti šios „W9000“ serijos skalbimo mašinos išmaniąsias funkcijas, visų pirma reikėtų pakalbėti apie jos dizainą. Turbūt kiekvieno iš mūsų namuose dabar naudojama skalbimo mašina turi bent keletą ratukų programų ir temperatūros valdymui bei nedidelį ekranėlį, kuris teikia santykinai mažai informacijos. Galbūt kitiems renkantis šį buities prietaisą yra pasisekę labiau, todėl jie dabar džiaugiasi ratukus iškeitę į daugybę priekyje įmontuotų mygtukų. Vis dėlto nei vienas iš jau paminėtų sprendimų neprilygsta „Samsung Crystal Blue WW10H9600EW“ įgyvendintiems šiuolaikinio minimalizmo sprendimams.

Šios skalbimo mašinos priekyje yra palikta tik du mygtukai (įjungimo ir skalbimo paleidimo) bei didžiulis spalvotas 5 colių lietimui jautrus ekranas. Tuo tarpu įvairių pagražinimų, blizgių linijų ir iškilimų ši „W9000“ serijos skalbimo mašina tiesiog nepropaguoja. Kaip teigia „Samsung“, dėl savo minimalistinio dizaino „WW10H9600EW“ taip turi pagyvinti bendrą namų interjerą. Čia be abejo pasitarnauja durelėms naudojamas specialus melsvos spalvos stiklas, kuris sąveikaudamas su šviesa sugeba sukurti ištisą spalvų spektrą, o tai, žinoma, pagyvina bendrą patalpos interjerą.

Kuriant „Samsung Crystal Blue WW10H9600EW“ taip pat buvo atsisakyta įprastai priekyje montuojamo skalbimo priemonių stalčiaus, o skalbimo būgnas buvo maksimaliai padidintas bei pakeltas į viršų siekiant supaprastinti skalbinių įdėjimą ir išėmimą. Būtent šie sprendimai leido ne tik sukurti šiuolaikišku minimalizmu pasižymintį dizainą, tačiau skalbimo mašinai taip pat suteikė savito išmanumo.

Pavyzdžiui, jeigu senose skalbimo mašinose prieš kiekvieną skalbimą esate įpratę pilti skalbimui reikalingas priemones, tai įsigijus „Samsung Crystal Blue WW10H9600EW“ nuo to tiesiog privalėsite atprasti. Čia dėl aukštyn pakelto būgno, skalbimo priemonių stalčius yra įmontuotas skalbimo mašinos apačioje ir iš išorės netgi nėra matomas. „Samsung“ teigia, kad šią skalbimo priemonių talpą pilnai užpildžius, joje esančių priemonių turėtų pakakti net iki 19 skalbimų, kadangi „WW10H9600EW“ savarankiškai sugeba skirtingoms skalbimo programos „pasiimti“ reikalingą miltelių kiekį.

Tęsiant „Samsung Crystal Blue WW10H9600EW“ išmaniųjų funkcijų analizę reikia paminėti tai, kad skalbimo mašina sugeba analizuoti savininko skalbimo įpročius bei pagal tai nustato dažniausiai naudojamas skalbimo programas. Be to, būtina paminėti ir tai, kad skalbimo mašina gali komunikuoti su išmaniuoju telefonu. Kitaip sakant naudojant specialią taikomąją programą „Samsung Smart Washer“, su „Samsung“ išmaniuoju telefonų įmanoma ne tik nuotoliniu būdu valdyti bei parinkti norimą skalbimo programą, tačiau galima stebėti ir esamo skalbimo būseną.

Aukščiausio išmanumo lygiui pasiekti, Pietų Korėjos gigantas taip pat sukūrė visiškai savarankišką ir išmanią specialią skalbimo programą, kuri vadovaujasi programiniais principais realizuota keturių jausmų sistema. Naudojant šią skalbimo programą „Samsung Crystal Blue WW10H9600EW“ pasveria įdėtus skalbinius bei pagal tai automatiškai nustato skalbimui reikalingo vandens bei skalbimo priemonių kiekį. Nustačius šiuos faktorius pradedamas skalbimas, kurio trukmę apsprendžia integruoti purvo sensoriai. Būtent jie analizuoja vandens švarumą ir užtikrina papildomą miltelių paėmimą bei tai, kad skalbimas būtų baigtas tik tuomet, kai skalbiniai yra tikrai švarūs.

„Samsung Crystal Blue WW10H9600EW“ skalbimo mašiną galima pagirti ir už įdiegtus tam tikro lygmens energijos taupymo sprendimus. Vienas iš jų – „Eco Bubble“ technologija. Ši technologija užtikrina skalbimo priemonių maišymo su vandeniu ir oru procesą, kurio metu skalbimo būgnas yra užpildomas tirštomis putomis – būtent tai leidžia efektyviai pašalinti nešvarumus, dėmes net ir pakankamai vėsiame vandenyje. Antrasis sprendimas energijos taupymui – įdiegta dvigubo vandens paėmimo sistema bei specialūs „Speed Spray“ vandens purkštukai. Būtent dėl šių savybių skalbimo mašina naudojant „Super Speed Wash“ funkciją ne tik kur kas greičiau pripildoma vandens, tačiau taip pat atlieka kur kas spartesnį skalbimą, trunkantį vos 60 minučių.

Reikia paminėti ir tai, kad savotiškų techninių sprendimų „Samsung“ įdiegė ir vartotojui nematomoje mechaninėje skalbyklės dalyje. Visų pirma, tai „VRT-M“ technologija, kuri naudodama trijų ašių sensorius užtikrina, jog skalbimo mašinos būgnas besisukdamas tiek dideliu, tiek mažu greičiu visuomet išliktų gerai subalansuotas. Prie šio sprendimo dar reikia pridėti „Digital Inverter“ technologiją, kurios dėka skalbimo mašinos variklyje esantys šepetėliai yra eliminuojami bei pakeičiami galingais magnetais. Kombinuojat šiuos technologinius sprendimus yra sumažinamas tiek triukšmas, tiek vibracijų poveikis, tiek sutaupoma elektros energijos, o svarbiausiai taip pat padidinamas variklio ilgaamžiškumas.

Apibendrinant galima pasakyti, kad „Samsung“ bendrovė kurdama „Samsung Crystal Blue WW10H9600EW“ apgalvojo daugybę smulkmenų bei įsigilino į klientų poreikius bei norą įsigyti daiktą, kuris jiems tarnaus ir išliks šiuolaikiškas bent jau penkerius metus.

Jeigu susidomėjote šia skalbykle, „Samsung Crystal Blue WW10H9600EW“ apžiūrėti „gyvai“ Lietuvoje galima prekybos centre Euronics.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: