Paskelbė, kada pradės kviesti šauktinius ir kaip vyks visa procedūra

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mnv 2015-03-30 18:33
Pala pala, jei tau 29 m., tai ko cia isvis virkauji? Nekvies jug. Nors tavo pointas siaip teisingas, jei tau nesuteikia teisiu, tai neturi ko ir ginti. Gi kai kalba apie krasto gynyba, apie tai kalbama kaip savo laisviu ir teisiu islaikyma Nors is kitos puses, jei rusas gryztu, abejoju ar tavo situacija i geraja puse pasuktu. +Bus komisijos kurios gales atleisti nuo tarnybos. Manau uzskaitytu tai kaip pakankama priezasti.
Arns 2015-03-30 18:54
http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_show?p_r=7365&p_k=1 Taigi, kaip čia išeina jog 1940 m. nebereikėjo galvoti? Trys ultimatumai iš kaimynių, visi trys buvo priimti. Visus juos priėmė teisėta (?) Lietuvos valdžia. Liaudies vyriausybės atsirado gerokai po 1940 m. birželio 15-osios. tad tiesiog pripažink jog susimaišei su datomis kas kada vyko
Rukis 2015-03-30 19:08
Nejau tu nuoširdžiai bandai mane prigaut ant Istorijos? Na galėjau parašyt ir 1940 metus, vietoj 1939, nes aš tikrai niekur neminėjau, kad 1939 metais mus okupavo. Aš kalbėjau apie būtent mūsų teisių praradimą, kai iš mūsų buvo atimtos galios spręsti savo likimą. Ir ką mes išmokom? Ogi nekelti politinės krizės savo šalies viduje, nes tada ją sudrasko pikti kaimynai. Matai, kai esi neutrali, mažytė, bet strategiškai svarbioje pozicijoje esanti valstybė, tokia prabanga kaip "neutralumas" mėgautis nederėtų. Tai mūsų pamoka. Dabar matai, už mūsų smulkutės nugaros, stovi dideli ir galingi, tad taip sudraskyt šalies jau nebe išeis. Kai iš šalies pabėga prezidentas, dėl to kad valdančioji partija nusprendžia sumalti šūdą ir priimti ultimatumą nekovojant, tai čia skaitau kaip valstybės išdavystę. Tų laikų demokratija buvo kitokia, nei šiandien, sutinku. O mūsų prezidentas Smetona buvo pusiau diktatorius. BET, tu vis tiek turėjai daugiau teisių, nei "gavai" po SSRS okupacijos. O dabar net negalima palygint Lietuvos demokratijos ir Rusijos oligarchyno, kur visiškai nesiskaitoma su žmogaus teisėmis.
Arns 2015-03-30 19:51
Ruki, kuo toliau tuo labiau manau jog nuoširdžiai tik įsivaizduoji suprantąs istoriją. Iki 1940 m. vienintelė tikra sąjungininkė buvo laikoma TSRS, nes su lenkais buvo vos ne karas ir tik Lietuvos -Tarybų Rusijos taikos sutartis,pagal kurią teikiama parama Lietuvos pusei (dėl Vilniaus krašto). Su Vokietija nuo pat Hitlerio atėjimo į valdžią tik blogėjo padėtis. Lietuvos /patriotų/ įvykdytas perversmas, įvesta diktatūrą ir tautininkų partijos diktatas uždraudžiant kitas partijas atvedė iki to neįgaliojo sprendimo nesiginti. Neutrali Lietuva, karo išvakarėse kariuomenei skyrė beveik 36% nuo BVP, tačiau net ir to neužteko surinkti bent vieną pulką prilygstantį Vokietijai, Tarybų Sąjungai. Geriausiu atveju su lenkų kariuomene būtu buvę galima pakariauti. Taigi išvada, valstybė savo veiksmais sukūrė didelę vidaus opoziciją, kuri norėdama permainų visiškai nenorėjo palaikyti valdančiojo rėžimo ir mielai koloboravo,o dideli pinigai gynybai jau tuomet buvo tik švaistymas, kuris esant tokiai politiniai padėčiai nė nepajėgė krustelėti (trys ultimatumai, visus triskart jie priimti be menkiausios vidaus reakcijos (tiksliau nepritariantieji buvo slopinami balsai)).
UTF16 2015-03-30 21:37
Ogi todėl, kad pilietines teises turi net ir tie, kurie nuo tarnybos pabėgo. Yra ištisa gyventojų klasė – moterys – kuri išvis net teoriškai neturi jokių pareigų. Pareiga – ir dar aukoti savo galvą! – yra užkrauta tik vyrams ant pečių – turi jie kažkokias teises ar neturi.
shift 2015-03-31 00:34
Vargšelis, jį turi moteris ginti. Tu gal su savo žmona susitark, kad tu gimdysi vaikus, o žmona tegul eina į kariuomenę savanore. Problemos bus išspręstos. O jei žmonos neturi, paprašyk, kad mamytė už tave patarnautų armijoj. Nesuprantu, kas per vyrų karta auga...? Gal tokiems iš tiesų į tarnybą verčiau neiti, apsižliumbs pirmą dieną. Atsiprašau jei įžeidžiau, bet susilaikyti tiesiog negalėjau.
UTF16 2015-03-31 01:14
Nu va, žiūrėk, net ir su snargliška mąstysena radai puikų sprendimą. Atsiprašau, jei įžeidžiau, tiesiog negalėjau susilaikyti
Kirtiklis 2015-03-31 10:52
Nesuprantu tokių subingalvių, kurie tik išgirdę moterys - iškart skelia apie gimdymus. Kas jums moteris tai tik gimdymo aparatas, ir viskas. Klykia apie lygias teises aplink daug kas, o kai tik klausimas apie kariuomene tuoj gimdymas prasideda. Kas nenori, jei žinoma turi ,kad žmona ar draugė patarnautų, baisu kad jei kas gali nutikti ar kas yra? Grįžus bus dar to laiko, bus tų vaikų, kas gi tik 9 mėnesiai nebus gimdymo. Ar kas pamaišys dar geri 30k moterų gynybai? Ar tik vyrus gali ant patrankų mėsos, o va moterų jau nereik ir gaila.
Arns 2015-03-31 11:39
Tokie kaip shift yra senų papročių vergai, jiems ko gero atrodo jog jei vyras parodo kokius jausmus, tai gėjus. Jei vyras už įžeidimą neina atskaldyti gaujos jis /boba/. Jei pasisako prieš jėgos demonstravimą visus priverčiant nesirinkti, tai vyras ko gero žydras ir t.t. Tikėkimės jo draugei prireikus išsiverkti ant jo paties neparodys Einikio kablio, kad ji žemina jo mačo-autoritetą
Arthuras 2015-03-31 18:49
shift, tavo mąstymas - tipinis budulio. Būtų galima pilstyt iš tuščio į kiaurą, kodėl. Bet žinau, kad su tokiais - neverta. Siauro mąstymo veikėjai nesupranta, kad jų požiūris - labai siauras.
shift 2015-04-01 04:04
Ir ką tu siūlai, "subinlaižos" strategiją? Kuri pasaulio valstybė taip traktuoja krašto gynybą?
Arthuras 2015-04-01 20:05
Aš siūlau pagaliau mesti tą kaimo bobų lygio bendravimą tarptautiniame lygmenyje. Reikia žinot savo galimybes ir atsakingai rinktis žodžius. O dabar gaunasi taip, kad politikai baisiai kovingai nusiteikę, o tarnaut ir ant mėsos kišt nori neparuoštus vyrus. Niekas nesako, kad reikia priimti visą propagandą ir purvą, kurį Rusija bando užpilt. Negalime leistis trypiami. Tačiau su teiginiais kaip "Rusija teroristinė valstybė" - niekur nenukeliausim. Palikim spręsti tai didžiosioms valstybėms, kurios realiai turi karinės, finansinės įtakos Rusijai. Mes tokios įtakos neturim ir vargu ar turėsim ateinančius 50 metų - tai geriau nekelkim bangų, iš kurių jokios naudos.
shift 2015-04-02 02:24
Istoriją rašo tie kas kalba, o ne tie kas tyli. Tiesa turi būti garsiai sakoma, nes kitaip visur skambės tik Putino "tiesa". Dėl žodinių pasisakymų dar niekas karo nepradėjo. Net neabejoju, kad D.G. šiuo atveju kalba tai, kas yra suderinta su JAV. Latviai ir estai tyli, nes jie turi gausias rusų tautines mažumas. Jei pastebėjai, niekas iš pasaulio politinio elito nesukritikavo mūsų prezidentės už tuos žodžius. Jei putinoidai drįsta visus Vakarus vadinti fašistais, tai kodėl Putinizmo nepavadinti jo tikruoju vardu. Tiesą reikia sakyti garsiai.
UTF16 2015-04-02 11:36
Idiotizmas. Užsiiminėju sportu jau > 6 metus, pusė negali normaliai kojos iškelti per beveik kasdienes treniruotes, o tu kažką apie krosą pezi.
Ekonometras 2015-04-02 11:37
Eik eik Tik širdis sustojo ir tiek ?
Kirtiklis 2015-04-02 13:39
Prie ko čia tie kūdikiai, ai jo jei moteris tai visos su kūdikiais, geležinė logika apie moteris. Patarnavus kariuomeneje tie 3-5kg bus vieni juokai, va dar viena pliusą radai kodėl joms reikia tarnauti. O geras, tai visi kariuomenėje po 120 sveria. tai pala pala, jei nesportavęs sporto salėje vaikinas, tai jau jis būdamas 65kg ant rankų nuskraidins tavo įsivaizduojamus ambalus, vėl geležinė logika lenda, nes mano kad 18 ar tai 19 vaikinas tai 186 90kg mulas, o ką darys tie 170 65kg kurių didelė dalis tokio amžiaus? Ai jo gi patarnaus ir taps ambalais, tik va moteris negalės šiek tiek sutvirtėti kaip tie vaikinai, ar jau vėl geležinė logika pradės lysti? Ai pala, tai jei pana sveria 45 tai ir nepaims į šauktines, kame problema? Sveria 60kg ir pirmyn!
Arthuras 2015-04-02 19:07
Tarp kitko, visai nesenas atvejis, kuomet po intensyvaus fizinio krūvio ir po šaltos nakties, vienas rezervo karys buvo rastas negyvas.
Ekonometras 2015-04-03 14:15
Apie ką ir eina kalba.