Geriausias pasaulyje oro uostas: tokių dalykų kitur nepamatysite (Video)  (0)

Singapūro „Changi“ oro uostui neseniai buvo suteiktas 2015 metų geriausio pasaulyje oro uosto apdovanojimas. Tai jau treti metai, kai prestižinius Pasaulio oro uostų apdovanojimus teikianti britų konsultacijų kompanija „Skytrax“ taip gerai įvertina šį oro uostą, skelbia „The Business Insider“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Skytrax“ vertina daugiau nei 400 oro uostų visame pasaulyje pagal keleivių aptarnavimą, skrydžių registraciją, tranzitinius skrydžius, apsipirkimo galimybes, saugumą, imigraciją ir daugelį kitų kriterijų.
Tai, kad Singapūro „Changi“ oro uostas užėmė pirmąją vietą, vargiai ką nors stebina. Šiame tarptautiniame oro uoste yra daugybė patogumų ir paslaugų, įskaitant drugelių sodą, baseiną ant stogo, kino teatrus, viešbučius, SPA salonus ir net keturių aukštų čiuožyklą vaikams.

Tie, kam nors kartą yra tekę pabuvoti šiame oro uoste, pripažįsta, kad tai yra bene vienintelis oro uostas pasaulyje, kuriame būdamas tikrai nori, kad tavo kitas lėktuvas vėluotų.

„Changi“ oro uostas yra architektūrinis šedevras. Jo naujausią trečiąjį terminalą suprojektavo „CPG Consultants“ architektai, bendradarbiavę su bendrovėmis „Woodhead“, „Tierra Design“, SOM, „Bartenbach LichtLabor“ bei „Hugh Dutton & Associates“.

Dauguma keleivių į oro uostą patenka per naująjį trečiąjį terminalą, kuriame yra įsikūrusi aviakompanija „Singapore Airlines“. 380 tūkst. kvadratinių metrų ploto terminalas yra be galo erdvus. Jame yra įrengta „Žalioji siena“ – vertikalus sodas, kuriame auga daugiau nei 20 rūšių augalai. Keliauti iš vieno terminalo į kitą šiame oro uoste taip pat yra paprasta.

Vienas iš geriausių dalykų, kuriuose galima išbandyti „Changi“ oro uoste, yra Balio tema įrengtas baseinas ant pirmojo terminalo stogo. Keleiviai gali juo naudotis sumokėję maždaug 14 JAV dolerių. Beje, nemokamai jame gali pliuškentis oro uoste įrengto „Ambassador Transit“ viešbučio keleiviai. Baseine galime ne tik smagiai pasiplaukioti, bet ir tuo pačiu stebėti kylančius ir besileidžiančius lėktuvus. Prie baseino veikia ir nuosavas baras bei sporto centras.

„Ambassador Transit“ viešbutis yra kiekviename oro uosto terminale ir juose keleiviai gali apsistoti mažiausiai šešioms valandoms. Tai puiki galimybė atsipūsti tiems keleiviams, kuriems teks nemažai laukti kito lėktuvo. Šešios valandos viešbutyje kainuoja 76 Singapūro dolerius, o vėliau mokama už kiekvieną paskesnę valandą. Viešbučių kambariai niekuo nesiskiria nuo įprastinių viešbučių: viena arba dvi lovos, vonia, televizorius ir stalas. Iš kai kurių kambarių matomas pakilimo ir nusileidimo takas.

„Changi“ oro uostas ragina savo keleivius, kaip tai beskambėtų paradoksaliai, pabūti gamtoje ir pakvėpuoti grynu oru. Čia yra įrengti penki sodai, įskaitant ir ant stogo įrengtą saulėgrąžų sodą. Net yra ir drugelių sodas – pirmas toks sodas, įrengtas oro uoste. Čia galima grožėti žaluma, gausybe drugelių ir net 6 metrų aukščio kriokliu. Žalumos nestinga ir pačiame oro uoste.

Oro uoste yra įrengtos ir nemokamo interneto zonos bei elektroninių įrenginių įkrovimo stotelės. Viskas čia technologiškai yra pažengę, net ir tualetai. Kiekviename tualete yra elektroninė stebėsenos sistema, kuri suteikia keleiviams galimybę įvertinti konkretaus tualeto švarą: nepatenkintam keleiviui tereikia paspausti ant susiraukusio veiduko specialiame ekrane bei nurodyti nepasitenkinimo priežastį. Pranešimą nedelsiant gaus prižiūrėtojas.

Pirkinių maniakams taip pat nebus nuobodu „Changi“ oro uoste. Čia veikia garsių dizainerių – Gucci, Burberry, Hermes ir kt. – parduotuvės, kuriose tikrai bus ką veikti. Tačiau taip pat yra ir parduotuvių prieinamesnėmis kainomis bei daugybė bemuitės prekybos parduotuvių.

Praalkusių lauks gausa kavinių ir restoranų, kuriuose atgavus jėgas bus galima pasižiūrėti ir gerą filmą viename iš oro uosto kino teatrų.

„Changi“ oro uoste tikrai nenuobodžiaus ir mažieji. Jiems turėtų be galo patikti įspūdinga keturių aukštų čiuožykla. Oro uoste tėveliams išleidus bent dešimt dolerių, vaikučiams pasičiuožinėti bus galima nemokamai.

„Changi“ oro uostas yra sukurtas taip, kad žmonėms kelionė būtų kuo malonesnė. Viso oro uosto teritorijoje yra pilna sėdėjimo zonų, kuriuose galima ne tik paskaityti, pažiūrėti televiziją, bet ir patogiai nusnausti.

Beje, oro uoste jau ketinama statyti ir ketvirtąjį terminalą, kurio statybos turėtų būti baigtos 2017 metais.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(19)
(2)
(17)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: