Parako uostęs profesionalus kariškis: šauktinių kariuomenė yra butaforija, o siūlomos lengvatos – „be naudos mėtomi saldainiai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2015-04-23 14:24
Man asmeniškai visi organizaciniai dalykai yra įdomūs, bet antraeiliai. Karo prievolė yra organizuojama mafijos principu: kartą įstojus į gretas išneš tik su karstu. Vergovė, o ypač prievartinis įtraukimas į konfliktą, yra tiesiog nusikaltimas žmogiškumui.
kionig 2015-04-23 14:33
Ką tu čia bl* svaigsti su savo rožiniais akiniais. Jau vimdo tokie pseudoargumentai su "vergove". Pagal tavo logiką, esi valstybės vergas. Nenori? Atsisakyk pilietybės ir eik į gyventi į urvą, atsiskirk nuo civilizacijos. Bus paprasčiau. Mirsi vienaip ar kitaip.
mnv 2015-04-23 14:53
Kazka nusvaigai, bet ok. Šiaip tai visiems verkiantiems galiu primint, kad jei jau pakvies, o jus labai nenoresit ten buti ir ozius rodysit, ismes anksciau laiko. Galesit dziaugtis ir didziuotis savo pasiekimu "pries sistema"
UTF16 2015-04-23 15:03
O jei rodys ožius dar prieš paimant, tai logiškai mąstant išvis turi nepaimti? Tai pranešiu naujieną, svaiguly – už įsakymų nevykdymą gali būti numatytos bausmės visam būriui. Paskui jis visas su tokiais susidoroja solidariai savo nuožiūra. Būdų, kaip tuos 9 mėnesius padaryti gyvu pragaru net ir be fizinės prievartos, yra ne tiek jau ir mažai. Plačiau apie tai, kas laukia neklausant įsakymų: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... ?id=477682
Arthuras 2015-04-23 15:45
O tu galėsi vergauti iki pat galo ir dar užsirašyt į savanorius. Sėkmės!
kionig 2015-04-23 20:29
Jei ką, šiandien 2015-ieji, o straipsnis 2001, vajei dar senesio straipsnio negalėjai iškasti, kad pateisintum savo varganas prievartos ir pragaro sentencijas? Jeigu manai, kad niekas nepasikeitė per 14 metų - persišviesk galvą.
kionig 2015-04-23 21:06
Būtent į kuriuos kliedesius?
kionig 2015-04-23 22:33
Vatnykai pas mus labai mažai dar reiškiasi, tad jie čia tik pacypauti susirenka. Ne koks delfi, kuri keli šimtai komentarų, kuriuose daugiau srutų nei bet kur kitur. Ginčai su kitais žmonėmis yra natūralūs dalykai, tad jie galbūt ne visada pasiekia konsensusą, bet požiūrių palyginimas yra labai naudingas, sužinant ką nors naujo ar pažiūrėti ne tik iš savo varpinės. Man užtat labai patinka žiūrėti tokią laidą "Intelligent Squared debates", kur nagrinėjamos opios visuomenės problemos ir klausimai. Vieni veda už išsakytą teiginį, kiti oponuoja prieš. Ir ta pusė, kuri įtikina daugiausiai žiūrovų savo argumentais, be abejo, laimi. Pasižiūrėk, yra daug ir įdomių tematikų.
LinasM 2015-04-24 12:55
Norėčiau tuomet sužinoti argumentuotą nuomonę kodėl BŪTENT iki 25 metų, kodėl ne iki 35? Nėra išgalvotų baubų dėl seržantų, jiems karo akademijos baigt nereikia. Kariuomenėj bardakas ir tiek, tą norėjau perpasakot (ne mano žodžiai). Negaliu teigt nei kad taip yra. Bet mane labiau įtikina žmonės, kurie yra ten realiuoju laiku, nei tamsta, kuris dar ruošiatės tarnauti. Jeigu esi toks stiprus psichologiškai, kodėl būtina žemint kitus dėl kitokios nuomonės. Man atrodo, kad tamstos jokios patyčios mokykloje neveikė. Iš to kaip vystote diskusiją panašiau, kad jūs ir buvote tas, kuris engė kitus. Neatrodo, kad kariuomenė tamstai reikalinga dėl gynybos. Aš net ir kitaip mąstančio tautiečio nenoriu pasiųst dėl to ant trijų raidžių. Jeigu man kariuomenė reikalinga, kodėl privalo būti kitam reikalinga. Tas kitas gal palaikys mane morališkai jeigu vienas kitą gerbsime. Tuo tarpu jūsų diskusijos kryptis nukreipta į tai, kad netarnauji - blogietis esi, nusižudyk, emigruok, dvėsk urve ir tt. Kur čia patriotizmas? Suprasčiau sakai tokiam, kuris garbina raudoną spalvą kurioje yra sovietinė simbolika. Taigi, kam tau ponas kionig kariuomenė. Tik moteris ir vaikus ginti? Ar civiliui UTF16 progai pasitaikius (tarkim konflikto metu) norėtumėt buože per galvą kirst? (provokuoju aišku) Man įdomu iš principo kam toks aršus požiūris reikalingas (su krūva keiksmažodžių)? Kalbant apie keiksmus, taip ir matau jus (taip jus), minimum seržantą kuris siuntinėja visus ant trijų raidžių (o juk apie tokią dedovščiną ir kalbėjau). O gal klystu?
LinasM 2015-04-24 12:59
Kad kionig nesuprastų manęs neteisingai, mano prosenelis buvo nukankintas sovietų už tai kad buvo tiesiog eilinis karys 1940 metais sugalvojęs su kitais kariais iškelti trispalvę savo kaime (kai jau sovietai užėjo). Tarnavo visi giminėj (tiek tarpukario Lietuvos tiek sovietų laikais - tiesa, privaloma tai buvo), bet tokių aštrių pasisakymų, kad bailiai netarnauja neteko girdėti. Kita dalis tremtiniai, todėl man labai aktualu patriotinės temos.
hamann 2015-04-24 13:19
kionig šitoje temoje, kaip koks fanatikas. Kad iš šauktinių armijos, karo atvėju naudos labai mažai, jau kaip ir visiems aišku turbūt. O tie kurie čia bando įteigt, kad jei žmogus nenori eit į šauktinius yra nepatriotas tai yra, švelniai tariant, debilai. Patriotizmas nėra lygu tarnybai šauktinių armijoje. Ne šauktinių armija išplešė Lietuvos nepriklausomybę iš rusijos gniaužtų. Tik kompleksuotas ir nepilnavertiškumų kupinas asmuo gali teigti, kad (kiek priminė Kupčinsko atvėjį, Kaune).
zyzelis 2015-04-24 13:41
zyzelis 2015-04-24 13:50
Pala pala, aš jau pas medikus ruošiuosi eiti, dėl kliedesių, o čia žiū - nei mano kliedesiai nenurodyti nei argumentų prieš kliedesius....
kionig 2015-04-29 19:42
Pradžiai, gegužės 11-oji ne už kalnų Ruoškitės. Be to, matyt, susitiksime tik po kitais straipsniais, kurie jau pasipils po gegužės 11-osios (spėju). Man atrodo, neteisingai nesupratau. Neakcentuosiu šioje vietoje nukentėjusiųjų nuo sovietinės okupacijos, bet esminį teiginį, kad bailiai netarnauja dar kartą apibendrinsiu. Visų pirma ne visi kurie netarnauja ar nenori tarnauti yra bailiai, bet kai kurių iš jų išreiškiamas požiūris čia, diskusijose, yra paremti neracionalia baime (ypač UTF 16). Apskritai, mėginsiančių bet kokiais būdais vengti kariuomenės, parodo tų žmonių neracionaliąją baimę, kad reikėtų imtis kraštutinių priemonių. Jeigu bet kokiu rimtesniu konfliktiniu atveju ir pasipūstys pirmieji padus ten, kur šilčiau, o likusiems paliks košę srėbti? Tad kas čia per atsakomybė už save bei kitus ir savo šalį? Kada mes tapsime atsakingi už savo kiemą? Ar tempsime savo subinę ten, kur šilčiau tik pasikeitus sąlygoms? Taip kad neišskirčiau vien tik (ne)tarnavimo, jog kiekvienas šalies pilietis jaustų atsakomybę už savo veiksmus. Tiesa, viską čia komplikuoja mūsų indentitetas, kuris visiškai sunykęs, taip pat kleptomaniškas mentalitetas, kuris nukreiptas tik į asmeninę gerovę bei toks pats požiūris, kuris nemato toliau už savo subinės saugumą.
kionig 2015-04-29 20:05
Atsigauk visų pirma, nes niekas taip čia bukai neminėjo, kaip tu. Visų antra, patriotiški žmonės, kurie nusprendė nueiti savo noru kviečia ar kviestų kitus atlikti kartu, kad išsklaidytų bandos baimę ir stereotipus.
Arns 2015-04-29 20:33
jis yra tik uniforma, ginklas, nušlifuotas vienas požiūris ir tonas į visus dalykus. Čia ne identitetas, čia muštras. Vergo muštras.
kionig 2015-04-29 22:23
Oho, kaip atsigavusiai puolėm.. Nagi nagi, Arnuti Sunykęs, ir ne aš vienas tą pasakyčiau. Nebent Arnutis ryžtųsi įrodyti priešingai (būtų įdomu). O kai kas nori, kad už jį darytų viską nepriekaištingai, bet kai va pačiam reikia pirštą pajudinti - aj tai čia žiūrėk, visi aplink blogi ir viskas blogai. Ir kas čia b*t mauna viską ant vieno kurpalio? Man panašiau, jog tamsta esi didesnis savo idealizmo vergas nei bet kas kitas, kurio mąstymas užsidaręs dėžutėje. Ir nesiteiki išlįsti iš to savo popierinio tanko apsižvalgyti. Deja, vienu požiūriu kol kas pats nuolankiai juo ir vadovaujiesi.