Paprasta rašiklio detalė, kasmet išgelbėjanti gyvybę šimtams vaikų  (4)

Šiuos rašiklius žino ir yra išbandę daugelis žmonių. Tačiau nedaugelis yra pagalvoję, kodėl rašiklio antgalis atrodo būtent taip, o ne kitaip.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1991 metais BIC kompanija pristatė pasauliui naują rašiklių dizainą, kurio dauguma žmonių net nepastebėjo: ant „Cristal Pen“ antgalio viršaus atsirado nedidelė skylutė. Ar žinote, kodėl?

Šis BIC kompanijos sprendimas išgelbėjo gyvybę daugeliui vaikų. Jei tiksliau, apie 100 vaikų, ir kiek mažiau išgelbėja suaugusiųjų gyvybių kasmet.

Visi žinome, kad maži vaikai mėgsta viską ragauti ir kišti į burną. Ypač mažas detales, kurias galima praryti. O suaugusieji, kai apie ką nors mąsto ar nervinasi, mėgsta pagraužti rašiklio antgalį.

Antgalis gali akimirksniu atsidurti trachėjoje ir užblokuoti kvėpavimo takus. Tokia maža detalė, kaip antgalio skylutė, padeda žmogui neuždusti ir gauti reikiamą dozę deguonies, kol, pavyzdžiui, atvažiuos greitoji medicinos pagalba.

Šį naują sprendimą parėmė daugelis rašiklių kompanijų, o Britų standartų institutas pataisė savo rekomendacijas dėl rašiklių gamybos ir naudojimo.

Šiuo atveju posakis „Geras dizainas yra iš karto pastebimas, o tobulas dizainas yra nematomas“ yra kaip niekad tinkamas ir aktualus.

Beje, būtent dėl tos pačios priežasties ledinukų pagaliukai taip pat yra tuščiaviduriai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(114)
(2)
(112)

Komentarai (4)