Suklastota ar tikra? Pademonstruotas NSO greičiu po dangų lakstantis kvadrokopteris (Video)  (13)

Sunku patikėti, kad šiame vaizdelyje nufilmuotas kvadrokopteris vertikaliai į dangų šauna kaip kulka. O grįžęs prie vaizdo kameros keletą minučių demonstruoja tiesiog antžemiškus manevrus, kuriems, rodytųs, negalioja jokie gravitacijos dėsniai. Visai kaip NSO.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įdomiausia tai, kad didelė dalis vaizdo medžiagos komentatorių yra linkę laikyti šiuos kadrus autentiškais, t.y., nepagreitintais. Iš tiesų, 0:20 min. šmėkštelintys taškai sustabdytuose kadruose labiau panašūs ne į paukščius, o į vabzdžius (pvz., muses). Beje, jie (jos) kadre šmėkšteli ir 0:28 min., ir 1:03 min., ir dar ne kartą.

Kiti komentatoriai siūlo atkreipti dėmesį į tai, kad vaizdo medžiagoje matomi automobiliai juda normaliu greičiu, ir vaizdelis nėra pagreitintas.

Nepastebėtas neliko ir keistas vaizdelio pavadinimas "minicp120 x2208 2000kv 6x4.5 hqprop kiss esc 18a nanowii 4s1800 40c ". Daliai komentatorių kilo klausimas, ar vaizdo medžiagos autorius pavadinimą kūrė blaivus. Kiti aiškina, kad pavadinime nurodytos kvadrokopterio techninės specifikacijos (propeleriai, varikliukai, valdymo sistema ir pan.)

Kaip su šia kvadrokoptine abrakadabra yra iš tiesų? Ko gero, kiekvienas susidarys savo nuomonę. Šiaip ar taip, pamatyti šiuos vaizdus bus tikrai įdomu – net jei jie ir pagreitinti (ar pagardinti specialiaisiais efektais – o juk esame matę ir ne tokių).

Jei tai klastotė – ji įspūdinga. Jei tai skraiduolių ateitis – fantastika. Jei jau dabartis – kolosalu.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(76)
(61)
(15)

Komentarai (13)