Kaip Klaipėdoje saugomas SGD terminalas: peiliais ginkluoti narai ir vyrai specialiais kostiumais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sub 2015-05-04 10:13
Paprastas pvz. Jeigu yra reikalas, tai eini nuomojiesi butą, kad turėtum stogą virš galvos. O ne 10 metų taupai ir sėdi lauke. Tai ir su terminalu, arba 10 metų taupai ir moki Gazpromui, t.y. permoki ir nelabai ką sutaupai, arba dabar nuomuojiesi terminalą, tampi nepriklausomas nuo monopolisto, gal šiek tiek permoki, bent jau turi čia ir dabar. O dar Katė sakė kad Latviai neperka. ne visi durniai kaip tu už savikaina pardavinėja, versle ir dvigubi-trigubi antkainiai būną. Kodėl mes už dyką, savikainą, turim atiduot dujų Latvijai, jeigu galima iš to dar ir uždirbt. Iš pesimistų kol kas skaičiukų ir normalių linkų nesulaukėm, dėl ko nuomot neapsimoka.
Ernestass 2015-05-04 11:12
Badai pirštais į dalykus kurių nesupranti. Kodėl būtent Lietuviai užkliūna Rusiams, o ne Latviai ar Estai? Kodėl būtent mes nesugebėjome pasirašyti dujų kontrakto? Kodėl šalys kaip Voketija ramiai bendradarbauja su šia šalimi be jokių trikdžių? Ar ir Estai gyvena kaip mes prieš 25 metus? Ne, kažkodėl tik mes su Lenkais nerimstam, kurstome trečiąjį pasaulinį karą visais įmanomais būdais. Tai prekybos sandėrius stabdom, tai norim apginkluoti, bet kokius anti-Rusiškus rėžimus. Viena karta mus reikėtų gerai išplakti, kad apsiramintume su savo retorika, nes patys elgiamės kaip teroristine valstybe.
hamann 2015-05-04 11:39
Va, bent kartą dalinai tiesą pasakai. tave už tavo retoriką tikrai reiktų vieną kart išplakt ir išsiūst į rusiją be teisės sugrįžti. Jei, tavo nuomone, pataikavimas ir šantažas ir diskriminacija yra norma, tai nieko nuostabaus. tipiškas vatniko mentalitetas.
Ernestass 2015-05-04 12:55
Tipiška. Nei argumentų, nei mąstymo. Šventai įsitikinę savo teisumu ir net nepasidomite kodėl kyla visi šie konfliktai su Rusija. Lietuvių šiuo atžvilgiu labai siauras mentalitetas, mąstome, kad esame pasaulio bamba ir aplink mus visi turi šokinėti. Ne velnio taip nėra, pavyzdžiui Indijoje Rusija yra viena palankiausiai vertinamų valstybių, čia tik Lietuvių propoganine spauda pastoviai spauzdina melus ir kursto visuomenę. Viena diena taip pat arogantiškai ir pradėsime PK 3 pralaiminančiųjų pusėjė. Verta tik pagirti mus, kad esame vieni iš akliausių Europos gyventojų. Apie 50% žmonių Europoje nepasitiki savo spauda tačiau Lietuvius yra daug lengviau apmulkinti. Pagąsdins mus meška ir patys mielai vergausime JAV visą amžinybę.
immortallt 2015-05-04 13:06
Kažkaip po temomis apie terminalą suaktyvėja ruskių veikla. nesitikiu, kad ruskių trolis pripažins, kad toks yra. O jei praplautasmegenis - nu tai ir negali pripažinti, pats to nesupranta. Na atsimerkite ir pasižiūrėkite kas vyksta pasaulyje. Koks verslas nuomosis patalpas, o ne savo statysis? Jei savo terminalą būtume norėję turėti, tai jo vis dar nebūtų: 1) eilėje būtų reikėję laukti 2) neturime pakankamų kompetencijų susikomplektuoti tinkamą 3) neturime tinkamos kvalifikacijos vadovų 4) neturime tinkamos kvalifikacijos personalų 5) neturėjome tuo metu tokių finansavimo galimybių
hamann 2015-05-04 13:17
O tavo argumentai kokie? Kad mokam mokėjom brangiau nes mūsų politikai nepataikauja rusijai? Ir gerai. Kokia čia bėda? Pagaliau bent kažkas pradėjo vadint daiktus savo vardais. Su tavo mąstymu tai tikrai pradėtume ww3 pralaiminčių pusėje. rusų pusėje. Nes jei tu manai, kad rusija turi bent kiek šansų, tai tau tikrai ne viskas gerai galvoje. Tipiškas vatniko mąstymas, kad jei ne rusija tai JAV. Kiek kartų per prievartą Lietuva vergavo rusijai? Ir kiek JAV? Kiek rusija ištrėmė niekuo dėtų Lietuvos piliečių mirt į sibirą ir kiek JAV? Aš niekaip nesuprantu, kaip atsiranda tokių debilų (jei jie tikrai debilai, o ne už rublius dirba) palaikančių rusijos pusę.
Hmz 2015-05-04 13:20
Laivas priklauso firmai "Leif Höegh & Co" http://en.wikipedia.org/wiki/Leif_H%C3%B6egh_%26_Co - ir ką? Ieškosi, prie ko dar prikibti?
Arns 2015-05-04 14:54
Dėl projektų skolinamasi pinigus. Elementariai buvo galima ir užstatyti tą laivą, nes jis šiaip jau nemenka vertybė ir tikrai nebūtu problema. Kitaip sakant visi linkę pamiršti jog nėra prošvaisčių jog laivas dirbs kada daugiau kaip trečdaliu savo pajėgumu, nes Lietuvai tokios galios nereikia. Kaimyninės valstybės arba pačios mandagiai atsisakė arba pačios vykdo savo vidaus projektus, kuriuos nė nefiguruoja šis laivas. Taigi, čia maždaug kaip vidutines pajamas gaunančiai šeimai su dviem vaikais nusipirktas Buggati Veyron, daiktas geras, tačiau ne pagal kišenę ir poreikius išsirinktas. Tik kažkodėl tiesą pasakiusieji iškart apšaukiami neišmanėliais ir vardijami rožinio drambliuko sapno verti argumentai apie panaudojimą, kai įtrauktosios į juos šalys pačios sako (aukščiausių asmenų vardu) jog terminalo jiems nereikia, bet jei lietuviams gerai, jiems irgi nuo to nėra blogai.
Ernestass 2015-05-04 15:14
Aš niekaip nesuprantu kaip žmonės nesugeba gaudytis geo-politikoje ar elementariai įvykiuose vykstančiuose už jų daržo. Nemanau, kad galėtum specifiškai įvardinti jokios mus laukančios grėsmės. Ar tai būtų karinė, politinė ar ekonominė.
kionig 2015-05-04 15:27
Mes niekaip nesugebame suprasti ar Ernestas yra tikras vatnikas ar vatnikas iš idėjos? Grėsmė? Taip, Rusija, nekelia "jokios" grėsmės.. : http://www.thelocal.se/20150502/russian ... ble-laying
mnv 2015-05-04 16:49
Tai parašė žmogus, kuris mano, tame pačiame post'e, jog dėl Irano, Rusija važiuos tankais į Varšuvą, o Kinija dėl Rusijos pradės karą su JAV. ... ... ... /facepalm
hamann 2015-05-04 19:20
1. Į KOKIUS ARGUMENTUS TURIU PATIEKT NUORODAS? aš įš tavęs normalių argumentų negirdėjau. tik tai, kad anot tavęs Lietuvai prastai su diplomatija rusijos atžvilgiu. So what? tema apie SDG. Įsivažiavus, bus visiškai px ką tie girti dalbajobai burnoja. O su rusija problemų turi praktiškai visi jos kaimynai, tai oro erdves pažeidinėja, tai vandenis, tai projektam trugdo, tai žmones pagrobinėja, ar ką Gruzijai teko iškentėti ir juo labiau dabar tenka Ukrainai. O pastaroji tai istoriškai gerus diplomatinius santykius laikė su rusais, ir pažiūrėk prie ko privedė. taip kad mūsų problemos niekinės. 2. Prie ko čia puldinėjimas? Čia tik tokia atsilikus tauta kaip rusija gali grūmot atominiu ginklu ir puldinėt, nusilpusias šalis. Lietuva tik įvardino rusiją tuo kuo ji ir yra. Teroristine valstybe. Ir čia viskas ok su tuo. 3. Na jei tu gaudytumeisi geo-politikoje, tai tada neturėtum ką čia veikt, kasdien gindamas savo numylėtą rusiją ir neigdamas akivaizdžias tiesas. Kaip kad pvz rusija puola Ukrainą. Ar kad krymas NĖRA rusijos dalis. ar whatever ką be mesi į rusijos daržą, o mesti tikrai yra ką.
kestutisz 2015-05-04 21:23
O taip, aš net žinau kas tai - ogi tas pats gazpromo vamzdis už bet kokią užsišauktą kainą. Vienas toks fokusas su "družba" gal ir galėjo praeiti, bet ne daugiau.
Arns 2015-05-04 21:45
Tik neapsimeskim šlangomis, šitas terminalas pernelyg didelis, vien Lietuvai pilnai ir perpus mažesnio užtektu. Dėl tokio dydžio laisvai buvo galima tartis kad ir su latviais bei estais,kad jie savų projektų nedarytu, o visi bendrą sukurtu. Lenkai statosi galingą terminalą (ir tai tik trečdaliui,o ne beveik dukart daugiau nei šalis išties sunaudoja), buvo galima prisidėti ir nutiesus dujotiekį susijungti (kas beje tolimuose planuose lyg ir svarstoma). Už visą nenaudojimą visvien moki didesnę nuomos kainą, brangesnė priežiūra ir t.t.Galų gale nuomodamasis terminalo neišsiperki, tik galbūt tikiesi jog dėl nusidėvėjimo jį už mažesnę kainą norvegai sutiks parduoti (ir vėl klausimas, iš kur pinigai, už kiek (gal jo ir panaudoto kaina tokia, kaip kur kas mažesnio naujo... )).
immortallt 2015-05-04 22:36
O, visas ruskių tandemas susirinko šioje temoje Kaip juokinga matyt, net komentarų nereikia skaityti, kad žinot apie ką lojama
Arns 2015-05-04 22:53
Puiku, kad apie save tokios blogos nuomonės Labai pamaloninai mane, kad neskaitai, bent jau žinau jog mažylis imortaliukas kritikuoja išsijuosęs savo vaizdinius. Pakritikuok, tavo "pagrįsta kritika" labai sustiprina argumentuotai kalbančiųjų teiginius,kad jie yra puolami už akivaizdžią tiesą. Gavai komandą šniukštinėji apie visus, bene surasi šnipą.
lucy 2015-05-05 05:20
Tuoj tuoj laimėsit interneto dvikovą aš jaučiu PS geriau nei idijotiškų straipsnių nei juolab komentarų po jais neskaityti. Tik susierzini be reikalo ir nieko vis tiek nepakeisi Geriau kažkaip prasmingiau praleisti laiką. Aplamai šiaip dabar vis dažniau paskaitinėju http://faceit.lt/ po kol kas ne vieno bullshit straipsnio neužskaičiau ir jokios politikos. Nes dabar technologijos kas antras straipsnis iš kategorijų "propoganda" ar "youtube vaizdelis" ar "pimpalas" ar "clickbait" ir begalinis riejimasis komentatorių po jais vnz technologijos baisiai pradėjo orientuotis į kiekybę ir pusė visokių delfio ar lryčio straipsnių sudėta su neretai idiotiškomis clickbait antraštėmis.