Pirmieji atsiliepimai apie naująjį Rusijos tanką: jis grėsmingas, bet panašu, kad genda ir leidžia tepalus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2015-05-06 23:23
Straipsnis tai apgailėtinas. Suklysta faktuose bei autorius visiškai nesigaudo šioje srityje. Svarbu tai, kad tik pagal politinę dainelę groja ir tiek. Politinis lojalumas vakaruose jau tampa dažniai svarbesniu faktoriumi nei kompetencija. O ir komentuotojai dažnai matosi, kad visiškai neišmano karybos, bet nesibodi mėtyti įvairiausių idijotiškų kaltinimų. Realiai, matosi, kad tankas išstumtas per anksti tam, kad būtų suspėta į paradą. Gal ir gerai, gyvename labai pavojinguose laikuose, valstybėms reikia turėti stiprias kariuomenes bei kurti savo įvaizdį. O pačio tanko gamyba, ginkluotė ir detalės vis dar pastoviai kinta. Po metų pamatysime kas iš jo išeis tačiau dabar netgi ir jų pagaminimo planai kinta. Tai viename šaltinyje 2,3 tūkstančio tankų bus per 15 metų pagaminta tai kitame rašo, kad iki 2020'ųjų metų viskas bus pagaminta. Jeigu imsime antrąjį variantą tai Rusai vos ne kaip per karą pradės gaminti šiuos tankus. Ypač neramina tai, kad jie jau ir dabar turi tankų tiek, kiek visa Europa. Dabar jie padvigubins šį skaičių su pirmaisiais pasaulyje, 5'tos kartos tankais.
SG 2015-05-07 00:22
Atmintis apgauna, nes įvedęs į Google nesunkiai gali rasti, kad vieno Abramso kaina - 8.58 mln. $.
Niko 2015-05-07 01:25
Tai, kad visgi 4mln. kainuoja (http://lt.m.wikipedia.org/wiki/M1_Abrams), 2x pigiau nei rusijos daug prastesnis variantas. Pinigų plovimas čia, nieko daugiau.
Ernestass 2015-05-07 02:32
Gal geriau lyginame T-80 su Abrams? Tada bent galėsite sakyti kiek niekam tikę Rusijos tankai yra. O dabar nėra supratimo kaip reikia žiūrėti šaltinius nei kas yra lyginama. 1) Faktai turi būti cituojami. Vakarų ginkluotė per pastaruosius metus patyrę ypač didžiulį smūgį su jos eksponentiniu kainos kylimu. Dėl to yra labai svarbu surasti kuo naujesni šaltinį kuris atspindėtų ne tik infiliaciją, bet ir paskutinio modelio kainą. 2) Ginkluotės era, laikmetis. Jūs lyginate tanką kuris paskutinį kartą buvo realiai atnaujintas 1992 m. T-14 išėjo 2015. Lyginame visiškai atsilikusią techniką kurią skirią 23 metai. Tarp M1A2 ir T-72 tėra 19 metų skirtumas tai gal geriau šį šlamštą reikia lyginti su Sovietmečio technika? Bent tada ji galėtų girtis savo pranašumu! 3) Technikos galimybes. T-14 yra pirmasis penktos kartos tankas pasaulyje. Ne tik, kad jis aviacinius radarus naudoja, tačiau ateityje jis pilnai robotizuotas bus. Tarp Abrams ir T-14 yra dviejų dešimtmečių inovacijų atotrūkis dėl kurių šie tankai netgi neturėtų būti lyginami. 4) Kaina. T-14 yra technologiškai labai gerai aprūpintas tankas. Jo kaina prilygsta senesnės generacijos tankams ir tuo niekuo neišsiskiria. Geriau pažiūrėkite į šią tragediją ant ratų: http://en.wikipedia.org/wiki/Stryker#Cost Kai Rusai tanką už 7.4 milijonus dolerių pasigamina, mes šarvuočio normalaus neturime netgi už 5 milijonus dolerių...
mnv 2015-05-07 08:58
, kita tanka jau 5 karta laiko, nors 4 dar neturejo Kazkoks marketinginis zingsnis ir tiek.
hamann 2015-05-07 09:45
Man įdomu kokią kompetenciją arns su ernestass turit šioje srityje. Nes viena yra pasiskaitymas šia tematika, kita yra kažkokia praktika, ar mokslai tokiose srityse.
vytautas50 2015-05-07 10:07
SG 2015-05-07 10:41
Aš angliška wiki pasitikiu labiau. http://en.wikipedia.org/wiki/M1_Abrams
Niko 2015-05-07 11:02
Tai jei pasitiki, bent perskaityk: " Production of M1 and M1A1 tanks totaled some 9,000 tanks at a cost of approximately $4.3 million per unit."
SG 2015-05-07 11:03
Estimated in 2012 as US$8.58 million (with inflation adjustment)
prusas 2015-05-07 13:05
Galima tiksliau, kuo tas technologinis aprūpinimas inovatyviai pasireiškia? Galiu papasakoti. : Vokiečiai gamina gerą epoksidinę dervą kompozitams. Dalį jos brokuoja ir paleidžia į civilinę pramonę. Rusai ją kontrabanda perka ir gamina inovatyvius kompozicinius karinius gaminius ))
mnv 2015-05-07 13:06
"Jis važiavo su kitomis kovinėmis transporto priemonėms nuo parduotuvės GUM pusės. Variklio per 10 minučių užvesti nepavyko. Todėl tanką į šalį nutempė šarvuotis." Kad uzgeso dzin, pasitaiko, bet: "Pasibaigus repeticijai, parado vadovas paskelbė, kad tai – ne incidentas, o suplanuotas manevras: „Mes pademonstravome, kaip turėtų vykti karinės technikos evakuacija. Šis tanko sustojimas – suplanuotas“." DDD O 10 min bandymas uzvesti kas buvo, uzvedimo treniruote?
ISG 2015-05-07 13:21
Portalo mk.ru korespondentas, stebėjęs parado repeticiją, praneša, kad naujos kartos tankas „Armata“ užgeso ir liko stovėti priešais Lenino mauzoliejų.
Sausis 2015-05-07 14:13
Leisk žmogau, tavęs paklaust, prieš kiek metų buvai tose gamyklose? Kokiais 89-90iais jo? Kas ten vyksta dabar, tu nei, aš, nei tu žalio supraimo neturi, todėl liaukis kartot tuos blėnius, nes laikas nestovi vietoje. Kai Krymą rusai okupavo, prieš tai, kokie metai atgal, pilna buvo straipsnių spaudoi apie jų atsilikimą, kaip nevyksta reformos, pvz ,,Ratniki" kariuomenės ryšio sistemų ir tt. net iš Rusijos generolų. O kai įvyko aneksija, visi nustebo- dešimtys tūkstančių spec. karių, su naujausia ekipuote, ryšio sistemom, ir karine techinka. Ir viskas svetur pagaminta jo? Krc, pamatei kažką, įsikalei sau į galvą ir kartosi dabar visą gyvenimą. Tokiems kaip tu, kiniečiai gamina ir toliau gamins šūdą visą gyvenimą, nesvarbu, kad tavo kas antras namų rakandas ir net kompas iš kurio rašei šitą komentarą pagamintas toj pačioj Kinijoj. Rusijos kariuonenės reforma yra asmeninė psicho Putino iniciatyva, tu galvoji jis leis plauti valstybės, tai yra savo pinigus? Ir išvis, dabar kai Rusijoj įsigalėjo beveik rusiška cenzūra, o medijos propagandos mašinai metami milijonai, keista skaityt pačių rusų tokius straipsnius ir nuomones apie save, kad jie gamina šūdą. Greičiau tai dar viena propagandos dalis vakarams, kai norima sudaryt apie save silpną įspūdį, negu tikra savikritika.
mnv 2015-05-07 14:39
Kryme, skirtingai nei Gruzijoje, jau kerzus vietoj sportbaciu turejo. Progresas. O jei rimtai kokia ten nauja technika matei, be to dzipo kuris bardiuro neiveike? Asmeniskai kiek ziurejau, be to tik uniformas naujas pastebejau. O kas liecia palyginimus, kad "lyginant su gruzija", tai reiketu priminti, kad Kryme pasipriesinimo nebuvo, tai ir spresti nieko negali kas butu jeigu butu. Gal jei butu pasipriesine ukrainieciai, jie toliau butu savo lektuvus numusineje. Dabar visi suokia kokie jie profesionalai, kai jie realiai nieko nedare.
prusas 2015-05-07 14:54
1985-1988..2001-2004..2010-2013... Praktiškai nemačiau esminių pokyčių.
vytautas50 2015-05-07 14:56
Ernestass 2015-05-07 15:02
Nieko čia drąsaus nėra. Galimybės apie karinę techniką nėra meluojamos tokiu būdu. Dažniausiai su nepavykusiais dizainais prasideda patikimumo bėdos dėl kurių technika yra labai ilgai testuojama ar tampa nepatikima. Gerai, kad T-95 buvo nutrauktas. Reikia žinoti kada projektas nesėkmingas ir kada geriau jį garbingai užbaigti. Amerikiečiai to nesuvokia ir todėl turi įvairiausių problemų kaip su F-35, Bradley, V-22 ir t.t. 5'ta karta yra objektyvus rodiklis pagal tanko galimybių bei technologinio lygio vertinimą. T-14 yra tiek elektronikos prikištas, kad šiuo metu ,,net analog v mire''. Be daugybės jo giriamų neva galimybių mes turime ir kažką solidaus kuris neegzistuoja niekur kitur- tanke yra įdiegtas aviacinis radaras kuris leidžia tankui matyti tiek kiek šiuolaikinis lėktuvas galėtų. Kitas aspektas, tankas yra vienas greičiausių pasaulyje, nekompromituojant jo autonomijos bei kartu su jo kritine mase (mažiau nei 50 tonos) tankas gali įveikti ir sunkiai prieinamas vietas kitiem tankams, kaip kad ir purvynus. Be to jis turi 2'jų žmonių įgulą, kuri leidžia tanko apimtis sumažinti ir jį padaryti daug patvaresnį, pašalinus lengvai pažeidžiamus žmones bei tuščiavidurius bokštelius iš tanko dizaino. Būtą girtasi ir su 30 mm bei 12.7 mm ginklų kombinacija kuri iš tiesų smarkiai praplėstų tanko ginkluotę ir visa galva jį pastatytų virš jo konkurentų. Tiktais bėda, kad ji kažkur pasimetė su laiku ir jos nebesimato. Matysime kaip toliau bus, tikiuosi, išeis ir žadėtas tanko modifikacija su 152 mm pabūklu, bus jis robotizuotas, praplėstos jo kybernetinio karo galimybės, bus pritaikytos nematomumo technologijos. 4'ta generacija nėra populiari. Daugiau ji yra žinoma kaip 3'čia generacija. 3 ----> 3++ ---> 5. Tiktais Japonai su savo Type-10 turi 4'tos generacijos tanką. Taip tikriausiai atsitiko dėl to, nes jis kaip ir T-14 yra smarkiai integruota sistema su karine vadovybe bei su aplinkiniais sensoriais bei technika. http://en.wikipedia.org/wiki/Type_10#Electronics Galiausiai, ponas pamirštate visą T-90 seriją. Vien T-90MS turi galimybių kurios netgi neegzistuoja ant daugumos vakariečių tankų kaip pavyzdžiui aktyvi tanko gynybos sistema kuri nukenksmina atskrendančias raketas. Pilnai automatizuoti tanko bokšteliai (kulkosvaidis). Kažin ar reaktyvinius šarvus jie iš viso standartizavo netgi, pilna tankų nuotraukų be jų. Žinant vakariečių nekompetencija tai tikriausiai jie bus išskersti taip pat kaip ir Rusai Čečėnijoje kai pamiršo savo dinaminius šarvus einant į karą.
mnv 2015-05-07 15:03
Bet jug rusu ten nera Sirijoje, kad ir isplites karas, sukileliai neturi tiek ir tokio kalibro ginkluotes kaip Rusija, + ukrainieciai tu 2 miestu kartu su visais civiliais kiaurai nebombarduoja, duju neleidzia ir t.t. Ir apskritai, atsilikusi ukrainieciu kariuomene nerodo rusu kariuomenes profesionalumo. Lyginti galetumem jei pries vakarus kariautu.
Ernestass 2015-05-07 15:10
Karinė technika, geo-politika yra vieni iš mano keletos pagrindinių hobių. Dauguma žmonių čia tuo tarpu nesugeba pasakyti elementarių faktų apie techniką kurią kritikuoją. Lygina nesulyginamas sistemas. Tankai jiems kainuoja nevat 1.5 milijonus dolerių. Nors užmušk, bet nepasakys kuo viena platforma yra geresnė nei kita tačiau rėkti savo nuomonę tai sugeba.