Pirmieji atsiliepimai apie naująjį Rusijos tanką: jis grėsmingas, bet panašu, kad genda ir leidžia tepalus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ernestass 2015-05-07 15:22
Tankų platformos yra dažnai keičiamos kai jie išnaudoja savo potencialą tobulinimui. Tai buvo tiesa su T-34, T-54, T-62, T-64 bei T-90 (T-72 bei T-80 junginys). Be gero pagrindo sunkiai ką sukursi, teks modifikaciją ant modifikacijos konstruoti ir gausis brangus, ,,over-engineered'' kratinys. Tai, kad technologijos yra pritaikomos nuo pat dizaino pradžios rodo tai, kad platforma turi daug potencialo. Kaip modulinai šarvai leis T-14 būti ilgaamžišku, nes nauji, pranašesni šarvai bus tiesiog sukeičiami su senais, ko negalėtum padaryti su senesniu tanku. Aviacinis radaras taip pat leis ne tik didelį potencialą ,,soft/hard kill systems'' tobulinimui, bet ir elektroniam karui bei ,,optikos'' tolimesniam gerinimui. Kai tuo tarpu jeigu neimplementuoji šio radaro nuo pat pradžių, kur jį po to įkiši? Tanke vietos nebėra, o tau reikia visiškai naujų galimybių. Beje, tanko automatizavimo, įgulos skaičius nukrito iki 2'jų tankistų. Automatizavimo technologijos implementavimas bei jo svarba kurią šio tanko projektavimas akcentavo leis šį tanką padaryti pilnai autonomišku kai tuo tarpu joks vakarietiškas tankas tokių galimybių realiai ir neturi. Dėl to ir yra gerai, kad tanke yra pritaikyta daug naujų technologijų. Jų įvedimas nuo pat dizaino pradžios į tanką leidžia jam potencialiai būti labai lengvai tobulinamu. Ką jau bekalbėti ir apie dabar teikiamus karinius pranašumus. Kas jiems parduos kontrabanda ką nors? Karinė technika yra gerai kontroliuojama ir lengviausiai ją gauti tiesiog ją perkant oficialiai arba per Indiją susipirkti jai parduotus vakarietiškus modelius. Kinija tai pati laisvai padarę, nusiperka Su-27, po poros metų pardavinėja savo šūdiną kopiją už 1/3 kainos. Man atrodo į T-90 tankus buvo įdėta Prancūziškos ugnies valdymo sistemos prieš tai jas išnagrinėjus ir jų pagrindų patobulinus savas. Tačiau, bet kokiu atveju labai sunku yra surasti tokius dalykus, o ir reikalingos technologijos jau senai buvo pavogtos, nukopijuotos ar technologinis atsilikimas vienaip ar kitaip pašalintas. Šiuo metu Rusijos elektronika retoje srityje kur atsilieka, o ir taip, netgi Sovietmečiu šis atsilikimas tebuvo 5-10% tankų taiklumo. Menkas ir daugiau moralinis nei pragmatiškas.
vytautas50 2015-05-07 15:25
mnv 2015-05-07 15:30
O kodel vakarai turetu noreti kariauti su rusija, koks jiem pointas? Rusija, kad ir silpnesne, bet vistiek perdidele, kad butu geras costs/benefit santykis, neziurint net kokio to benefit'o butu norima.
Ernestass 2015-05-07 15:33
Įstatyti savo žmones į valdžią. Atskirti Sibirą nuo Rusijos, kontroliuoti jos resursus bei visam laikui sunaikinti Rusijos potencialą būti super-valstybe. Vakarai niekados nenorėjo matyti Rusijos stiprios ir problemos prasidėjo būtent tuomet kai ji pradėjo kovoti prieš jų įtaką.
Ernestass 2015-05-07 15:38
Jūsų žinios pasenusios. Rusijos nors iš tiesų planavo taip save gintis tačiau jos neoficiali doktrina tęsėsi kažkur du dešimtmečius po USSR žlugimo. Tuo metu vienintelis neapleistas karinis sektorius ir tebuvo balistinės gynybos sektorius kuris alino visas Rusijos karines pajėgas, pasiimdamas liūto dalį iš menkų gynybai skiriamų lėšų. Tačiau su modernizacijso pradžia bei politinės valios atsiradimu, Rusija aktyviai bei labai sparčiai atidirba už prarastą laiką bei akivaizdžiai tampa daug drąsesnė. Su kiekviena diena ji vis mažiau bijo Nato ir jeigu mes ir toliau miegosime, Rusai susitvarkys savo kariuomenę bei kels mums rimtą karinę grėsmę.
mnv 2015-05-07 15:49
Taip taip, visiems tik ir reikia tu resursu, viska uzgrobt ir t.t. Pilna pasaulyje saliu, kurias taip "uzgrobt" butu kaip 2 pirstus apm... bet kazkodel (t.y. neapsimoka) niekas tuo neuzsiima. Po SSRS griuties kaip tik norejo, bent jau ekonomiskai stiprios (nauja rinka), bet kad jie patys susimove, neisnaudojo potencialo ir taip neisbrenda is sudo, pagrinde del mentaliteto, o tai jau ju problema.
kionig 2015-05-07 15:50
Čia dar nieko.. Atsifutbolinti su įvairiomis versijomis galima, bet va, koks pazoras, kai negali užvesti Лада'os https://www.youtube.com/watch?v=dG5JLzp7vPE Seniai buvo, bet pas juos ten, matyt, Rokfelerių sąmokslas veikia
SaMaras 2015-05-07 15:54
khe khem, ką reiškia implementuoti? LKŽ niekur neradau..
kionig 2015-05-07 15:56
Nekreipk dėmesio į atgrubnagiškus Lietryčio redaGtorius.
Ernestass 2015-05-07 16:00
Skirtumas tik tas, kad Kinai, Rusai bendradarbauja kai JAV sau palankius rėžimus įtaiso. Kodėl manai JAV vos ne visus vidurio rytus nori okupuoti, subombarduoti? Lojalumas, energijos kontroliavimas, JAV dolerio išlaikymas. Po USSR žlūgimo viskas kas būta norėta tai valstybinių įmonių privatizavimas. Ne veltui šis laikotarpis ir yra žinomas kaip vienu didžiausių vagilavimo laikotarpiu. Po jo, rinka reikalinga tik tiek, kiek Vakarams reikia naujų rinkų. Rimtos pagalbos nebūta ir būti net negalėjo. Šnipų skandalas Rusijoje, jos nuomonės nepaisymas geo-politikoje, karinių pažadų sulaužymas viską tai tik patvirtino.
vytautas50 2015-05-07 16:03
mnv 2015-05-07 16:18
"Na kad reikia sunaikinti Rusija tai Obama deklaruoja atvirai." Oho O kiek as girdejau, kai mirkafona pamirso nusiimti, tai po rinkimu kaip tik zadejo buti lankstesniu su jais. Bet jie patys tokios galimybes nepaliko Bendrai paemus, tai rusai sh sedi butent del to, kad uzuot taisytu savo klaidas ir keistusi, del visko kaltina kitus, arba tiesiog nepripazysta problemu. Rusas Narvoje gyvena geriau nei rusas Ivangorode. Nepaisant savo istekliu, kuriuos visi pavogt nori. Zinoma, kalti vakarai...
Sausis 2015-05-07 16:35
Rašai, kad bile rašyt... Taip progresas, nes tokių džipų buvo ne vienas ir ne du. O kariai, turėjo ne tik naujas uniformas, naujus modernius ginklus su optikom, bet ir net žemiausio rango ,,žalieji žmogeliukai" turėjo ryšio priemonės. Su tokiais kaip tu nepasiginčysi, net parodžius pirštu vis tiek rėksi ,,šūūūdas"
mnv 2015-05-07 16:41
Mes irgi turim uniformas. Turim G-36 ir SCAR'us, kurie net naujesni ir geresni uz ju AKMus ir kita medini gavno. Su optikom! Naujausias isradimas. Rysio priemones turi? Oho. Ir ne vienas ir ne du dzipai negali bardiuro pravaziuoti? Aha. Aisku progresas. Tai ir neneigiu, kad progresas. Kaip ir sakiau, nauji batai - irgi progresas. Nebent ten buvo tie kur is gruzinu baraku nukale. Labiausiai patiko, kai rusai oficialiai neige, kad ten ju kariai. Zurnalistas priejo prie to "profesionalo", paklause kas jis toks ir gavo atsakyma, kad rusu karys. Profai
Sausis 2015-05-07 16:47
Nu lyg ir turėtum žinot, kokio didumo yra Rusija. Ten kur buvai, gal ir nematei jokių pokyčių, bet tai nerieškia, kad jų nėra kitur. Mes nežinome, kiek ko yra už Uralo, kur net atskiri karinės pramonės miestai būdavo. Tai tu man paaiškink, iš kur tie modernūs džipai per Krymo aneksiją, karių ekipuotė, ginklai? Iškur pas nukautus Rusijos spec pajėgų karius Ukrajinoje uniformos kurių infra-radarai nemato? Iš kinų nusipirko jo?
kestutisz 2015-05-07 16:48
Jo jo, gali gal pirštu parodyti konkrečiai į tą piktą dėdę "Vakaruose" kur vat nori sunaikinti gyvenimą rusijoj? Tiem "piktiesiems Vakarams" visų pirma norisi savo obuolius, sūrius, lašišas ar mistralius parduot. Net ir nusipirkti kažką ar banaliai pakeliauti, kas neįmanoma su menkai išsivysčiusia ekonomika. O savo ekonomiką pati rusai skandina, vakaram gal net baisiau ne tiesioginiai kariniai veiksmai, o kad plūstelės milijonai badaujančių pabėgelių (dar net su kalašnikovais ar branduoliniaisi lagaminėliais). Ir visas noras "išardyti" deržavą labiau sijasi su viltimi tuom, kad gal bent atskiros dalys sugebės kažkaip susitvarkyti jei jau dabar sukoncentravus valdžią su visa korupcija vienoje viskas ir eina dugnan.
mnv 2015-05-07 16:55
Man vis kliuva tas zodis "modernus". Kuo jie modernus?
prusas 2015-05-07 17:21
https://www.youtube.com/watch?v=mMJ1qOU5wek-- tiesiog pasikklausyk ką kalba patys rimti rusų analitikai, tiesiog perėjau kelias žinomas pavardes ir patvirtina mano žodžius.
mnv 2015-05-07 18:34
https://twitter.com/hohland_gosdep/stat ... 1153414145 Pls pasakykit, kad po tom skardom yra kitas sarvu sluoksnis, nes jei ne, tai ta high tech'a sugadintu .50 pliupsnis.
Ernestass 2015-05-07 19:18
Twiteriu durnus remiasi. Na, turbūt visa mūsų vadovybė šiais laikais irgi facebook'u ir twiteriais vadovaujasi. Kas trendina, tas tiesa. Kas papostino kažką, tas imama už faktus. Mūsų švietimo sistema buvo, yra ir bus nekompetetinga rengti mąstančius žmones. Kokie pabėgėliai, kokia korupcija? Patys nesugebame nei vieno projekto be skandalų padaryti, bet vis tiek badome pirštais į kaimyno daržą. Remkis faktais jei kažką teigi tokio ekstremisiško. Primėtai teiginių kurie su realybe neturi nieko bendro. Paimk vieną, argumentuok, pateik pavyzdžių. Tada ir rimtai galėsiu tavo teiginius nagrinėti.