Košmariškos, bet visai nebaisios: plaštakos su 6, 4 ar net 25 pirštais (Video)  (0)

Motušė Gamta taip jau surėdė, kad mūsų plaštakos turi po 5 pirštus, o ne po 4 ar po 6. Ir ne po 25 (po plaštaką ant kiekvieno rankos piršto). Tačiau evoliuciją labai nesunkiai galima apeiti (arba ją pamodeliuoti) su įspūdingu interaktyviu vaizdo projektoriumi "Augmented Hand Series V.2".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jį pristatė vienos Karnegio Melono universiteto (Pensilvanija, JAV) laboratorijos darbuotojai. Nors tokios rankų projekcijos nesugadintų nei košmaro, nei siaubo filmo, jomis festivalyje CineKid noriai ir išradingai eksperimentavo net ir vaikai.

O naudotis tokiu projektoriumi visai paprasta – tereikia plaštaką įkišti į specialią dėžutę ir stebėti savo plaštakos projekcijas ekrane. Judinsite savo plaštaką – ji judės ir ekrane. Bet atrodys ji ten visai kitaip. Vieniems galbūt kraupiai, išsigimusiai, kitiems – nežemiškai, ateiviškai.

Plaštakos su 4, 6 ar 3 pirštais – tikrai ne pats įspūdingiausias triukas. Mat "Augmented Hand Series V.2" moka nykštį nukelti į kitą plaštakos pusę, prie mažylio, moka pirštus patrumpinti iki vieno narelio, moka juos išklaipyti arba ant kiekvieno piršto išauginti po naują, tačiau miniatiūrinę plaštaką.

"Augmented Hand Series V.2" prisitaiko prie pačių įvairiausių plaštakų – nuo penkiamečio iki suaugusiojo. Sistema puikiai atkuria įvairius odos atspalvius, rankų papuošalus, manikiūrą, apgamus, raukšles, artrito deformacijas ir kt.

Klykiančių ir alpstančių ekspozicijos salėje negirdėti ir nematyti. Vadinasi, demonstruojama kažkas išties nekasdieniško, tačiau įdomaus.

Vaizdo siužetas


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(9)
(37)
(-28)

Komentarai (0)