Geri laikai greit baigsis? Internetas be ribojimų 2035 m. suvartos visą D. Britanijoje pagamintą energiją  (5)

Prieiga prie Interneto D. Britanijos gyventojams greitu metu gali būti apribota, o kai kurioms vartotojų kategorijoms – dozuota arba uždrausta. Pasaulinio Voratinklio ateitį gegužės 11 d. aptars mokslų centras, kuris atlieka nacionalinės mokslų akademijos funkciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena iš problemų, kurią planuoja paviešinti susitikimo dalyviai, yra duomenų perdavimui skirtų magistralių ir maršrutizatorių pralaidumo galimybės. Tam tikrai atvejais įranga nesusitvarko su savo funkcijomis, o vartotojų poreikiai ir norai nuolat auga.

Specialistai tvirtina, kad jei internetas ir toliau bus plėtojamas ankstesniais tempais bei nepasirodys iš principo naujų duomenų perdavimo technologijų, jau po dešimties metų teks dubliuoti esamą infrastruktūrą. Tai neišvengiamai pabrangins prieigą prie interneto.

Dar labiau jaudina kita problema – interneto vartotojų poreikiams vien D. Britanijoje išeikvojama 8 proc. šalyje pagaminamos energijos, o tai yra tolygu trims atominėms elektrinėms. Šis rodiklis padvigubėja kas 4 metus. Tai reiškia, kad teoriškai 2035 m. internetas suvartos visą D. Britanijoje pagamintą energiją.

Specialistai tvirtina, kad nesugebėjimas taip pat greitai padidinti pagaminamos elektros kiekį privers imtis nemalonių sprendimų: „Mes negalime pagaminti daugiau elektros energijos, todėl reikės mažinti arba riboti prieigą. Tikėtina, kad reikės atšaukti neribotus Interneto planus – vartotojams teks mokėti, ką jie parsisiunčia.“

Mokslininkų nuomonę patvirtino ir British Telecom atstovai. Vienas ši aukščiausio lygio vadovų pareiškė, kad kompanija galėtų nutiesti tuziną lygiagrečiai einančių kabelių, tačiau ekonomiškai tai nenaudinga, o kartu rimtai apkrautų dabartinius elektros perdavimo tinklus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(8)
(0)

Komentarai (5)