Kaip spontaniškos žinutės „Twitter“ žmonėms kainuoja ir karjeras, ir pasmerkimą  (2)

Socialiniame tinkle „Twitter“ vartojai gali rašyti ką tik nori ir kada nori, tačiau kai kurie į internetinę erdvę paleisti pasisakymai gali kainuoti ne tik prarastą reputaciją, bet ir darbo vietą. Pateikiame įvairiose darbovietėse plušėjusių asmenų neatsakingus pareiškimus „Twitter“ paskyrose, po kurių jie buvo atleisti iš užimamų pareigų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hiustono krepšinio klubo „Rockets“ atstovas skaitmeninei komunikacijai Chadas Shanksas buvo taip susijaudinęs dėl itin geros varžybų kloties su valstijos konkurentu, Dalaso klubu „Mavericks“, kad naudodamasis „Rockets“ paskyra „Twitter“, parašė: „Ššššš. Užsimerkite. Viskas tuoj baigsis“.

Po kelių akimirkų „Mavericks“ pateikė atsaką: „@HoustonRockets, ne itin kieta, bet mes vis tiek jums linkime geriausios kloties kitame ture“. Labai greitai „Rockets“ oficialiai atsiprašė savo konkurentų ir pripažino, kad žinutė buvo neskoninga. C.Shanksas buvo iš karto atleistas iš užimamų pareigų.

Vienos viešųjų ryšių agentūros konsultantė Justina Sacco, kurią „Twitter“ sekė tik apie 170 žmonių, labai greitai užsitraukė neapykantą visame pasaulyje vos dėl vienos žinutės, kuri pačiai merginai atrodė juokinga. 2013 m. prieš vykdama į Pietų Afrikos Respubliką, mergina parašė: „Keliauju į Afriką. Tikiuosi, nepasigausiu AIDS. Juokauju. Aš baltoji!“. Šią žinutę pamatė vienas iš apie technologijų naujoves rašančių žurnalistų, kuris ją parodė savo turimiems 15 tūkstančių sekėjų ir sukėlė daugelio žmonių pasipiktinimą.

Scottas Bartosiewiczius buvo atsakingas už automobilių gamintojo „Chrysler“ įvaizdį socialiniuose tinkluose. Vieną dieną įstrigęs automobilių kamštyje netoli Detroito, S. Bartosiewiczius nusprendė „Twitter“ pasidalinti kilusia mintimi: „Manau, kad ironiška yra tai, jog Detroitas žinomas kaip #varikliųmiestas, bet nei vienas nežino, kaip vairuoti“. Bėda ta, kad šia mintimi amerikietis pasidalino ne savo asmeninėje, bet darbinėje, oficialioje „Chrysler“ paskyroje „Twitter“. Labai greitai vyriškis buvo atleistas.

Viena iš vyriausiųjų TV kanalo „CNN“ redaktorių Octavia Nasr darbo neteko po „Twitter“ paskyroje atiduotos pagarbos mirusiam teroristinės grupuotės „Hezbollah“ dvasiniam lyderiui, didžiajam ajatolai Mohammedui Husseinui Fadlallahui. „Liūdna girdėti apie Sayyedo Mohammado Husseino Fadlallaho išėjimą. Vienas iš Hezbollah milžinų, kuriuos aš labai gerbiu“, – socialiniame tinkle parašė žurnalistė.

Kai kada žmonės netenka darbų dar jų net nepradėję dirbti. Taip nutiko Teksase gyvenančiai paauglei Cellai. Vasarį savo „Twitter“ paskyroje, turėdama omenyje naują darbą vienoje iš picerijų, ji parašė: „Fui, pradedu tą suknistą darbą rytoj“. Labai greitai jos būsimasis viršininkas atrado šią žinutę „Twitter“ ir nusprendė ją nedelsdamas atleisti: „Ne, tu nepradedi darbo rytoj. Tik ką tave atleidau. Sėkmės gyvenime be darbo ir be pinigų“.

Radijo laidų vedėjas ir iš Dalaso kilęs buvęs profesionalus beisbolo žaidėjas Mike'as Bacsikas po savo miesto komandos „Mavericks“ pralaimėjimo San Antonio „Spurs“ neslėpė įniršio ir „Twitter“ nusprendė iškloti rasistinį pareiškimą: „Sveikinimai visiems San Antonio gyvenantiems purviniems meksikiečiams“. Darbdavių atsako laukti ilgai neteko ir M.Bacsikas greitai atsisveikino su karjeros galimybėmis savo darbovietėje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(19)
(15)
(4)

Komentarai (2)