Bitkoinai – pinigų ateitis ar dar viena apgaulė? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

raimism 2015-05-13 15:24
tu negali iškeisti savo įmonės sąskaitoje esančių lėšų (M1) į kitą valiutą? nenusikalbėk. kalbėdamas apie lito padengimą užsienio valiutos atsargomis kaip tik kalbėjai apie visą pinigų masę, ne vien apie grynuosius. Nes užsienio valiutos rezervai irgi yra virtualūs įrašai, o ne fiziškai sukrautos dolerių stirtos LB saugyklose. Žiūrint iš makroekonominio požiūrio, bitcoin'ai iš viso M0 (grynųjų) neturi, ten visa valiuta yra M1 pinigų konstruktas.
immortallt 2015-05-13 17:41
Aišku gali iškeisti, bet tas M1 išims M0. Nuo to, kad sąskaitose visos Lietuvos fizinių ir juridinių asmenų padaugėje nuliukų, nereiškia, kad atsiranda daugiau pinigų. Taigi iškeisti realiai litus į kitą valiutą reiktų tik tiek, kiek yra M0. Kitu atveju tada apsiriboti M3 nereiktų. Tada imtum pardavinėti NT, automobilius ir irgi konvertuoti. M0 ir M1 šiais laikais beveik tapatu, skirtumų likę nedaug, bet dėl multiplikatoriaus efekto nereikalingi didesni rezervai. Šiaip jei netingi, paskambink ryt į LB statistikos departamentą ir gali paklausti, koks buvo lito padengimas 2014m gruodį. Tau greitai pasakys, nors ir nebeskelbė jau kokie 3-4 metai. Bitcoin'ų problema ta, kad jie atspindi tik apyvartumą tuo metu, jie neturi absoliučiai jokios pamatinės vertės ir jie neatlieka pagrindinės pinigų funkcijos - vertės išsaugojimo. Bet puikiai atlieka pinigų pervedimo funkciją. Tik jei esi sąžiningas pilietis nematau to prasmės. O "investuoti" rizika kosminė ir žiauriai daug nepamatuojamos ir sunkiai prognozuojamos. Pvz., kokia liks vertė, jei paaiškės, kad yra loophole, kuriuo pasinaudojus galima nusisavinti visų žmonių bitcoin'us? Arba paprasčiau - sukurs geresnę kriptovaliutą, kuri momentaliai išpopuliarės. Bitcoin'as yra tik mados reikalas, todėl man ir nepatinka, kai išstato tai kaip pinigus ar rimtą investiciją.
onealfa 2015-05-13 21:10
Niekam tikes straipsnis. Panasau kad autorius turi gan pavirsutiniska supratima, kas tie BTC yra. O jei kur ka ir supranta, tai tiesiog nesugeba aiskiai isdesti savo minciu ir teiginiu. Daugelyj vietu skaitai ir galvoji - "ka gi cia autorius norejo pasakyti" I kriptovaliutas (ir bitcoin aisku irgi) gilinuosi jau beveik TRYS metai. Nuolat . KASDIEN
- 2015-05-13 23:17
Ir kiek jau įsigilinęs? Ką gali papasakoti naujo?
Kilgoras Trautas 2015-05-16 18:33
Transakcijos viešos nes kitaip ir šis tinklas neveiktu, bet kas yra už tos transakcijos t.y. kas realūs sinuntejai/gavėjai, nesužinosi. Taip, kad tai yra visiškas anonimiškumas.