Intel žada revoliuciją: Skylake grafika gerokai pralenks Broadwell  (2)

Procesoriuose Intel Skylake pasirodys „ketvirtasis elementas“ – grafinis branduolys GT4e su 72 vykdomaisiais blokais, o tai žada gerokai padidinti šio komponento produktyvumo lygį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Palyginimui, galingiausios Broadwell versijos grafinis adapteris GT3 turės 48 vykdomuosius blokus. Tokiu būdu, GT4e galės veikti iki 50% sparčiau, nei jo pirmtakas. Taip pat pranešama, kad Intel Core M (Skylake-Y) procesoriai suvartos apie 60% mažiau energijos, nei Core M (Broadwell-Y) modeliai, kurie jau sutinkami kai kurių gamintojų nešiojamuose kompiuteriuose. Intel atstovų teigimu, Core M (Skylake-Y) leis vaizdinę medžiagą žiūrėti 35% ilgiau, o tai sufleruoja, kad bus atlikti tam tikri patobulinimai ir grafikos posistemėje, nors vykdomųjų blokų skaičius tiek Skylake-Y, tiek Broadwell-Y liks toks pats – 24 vienetai. Gamintojas žada, kad Skylake platforma palaikys bevielio įkrovimo technologiją ir bevielio ryšio standartus WiGig bei 4G/LTE. Atskirai reikėtų paminėti, kad GT3e grafikos posistemės energijos suvartojimas bus sumažintas beveik dvigubai. Skylake procesoriai su GT3e turės 15 W TDP vietoj 28 W, kurie būdingi Broadwell modeliams.

Iš dalies už tai reikėtų dėkoti Skylake procesoriuose įdiegtai eDRAM atminčiai, kurios talpa buvo sumažinta nuo 128 MB iki 64 MB. Panašūs procesoriai puikiai tiks ultrabookams, tačiau viso to teks palaukti.

Šaltinių teigimu, iš pradžių Intel pradės platinti Skylake procesorius stacionariose ir galingose mobiliose sistemose (tai turėtų įvykti rudenį), tuo tarpu energetiškai efektyvios ir SoC versijos pasirodys arčiau Kalėdų arba netgi 2016 m. I ketvirtyje.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (2)