„Facebook“ norėjo gero, o lietuviai elgiasi kaip visada…  (7)

Nepale įvykus pakartotiniam žemės drebėjimui, socialinis tinklas „Facebook“ buvo įjungęs galimybę pavojaus teritorijoje esantiems žmonėms ar jų draugams pranešti, kad jie nenukentėjo. Lietuviams šis įrankis tapo nauju žaisliuku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Užklausą apie saugumą „Facebook“ pateikia tais atvejais, kai svetainei susidaro įspūdis, kad vartotojas yra netoli nelaimės vietos. Pavyzdžiui, jei pats socialinio tinklo narys pažymi, jog yra ten išvykęs, prisijungia iš tos šalies arba tokią prielaidą leidžia daryti „Nearby Friends“ funkcija.

Pažymėti, kad yra saugus, gali tiek pats žmogus, tiek jo draugai. Tokiu atveju kiti vartotojo draugai gauna pranešimą, kad jam nieko nenutiko.

Tačiau nemažai lietuvių ėmė žaisti su šia funkcija: „saugiais“ panoro pasijusti net tie, kurie niekada gyvenime nėra buvę Nepale. Vieni jų vėliau draugams paaiškino, kad tik norėjo išbandyti, kaip tai veikia; kiti prisipažino, kad jiems tai – tik žaidimas.

Kai kurie „Facebook“ nariai bandė drausminti draugus ir jų elgesį vadino neatsargiu: kitą sykį išties atsidūrus didelės gamtos stichijos vietoje draugai gali pamanyti, kad žmogus vėl pokštauja.

Ketvirtadienio vakarą „Safety Check“ funkcija dar veikė, tačiau šiuo metu jau yra išjungta.

Šis įrankis pirmą kartą buvo išbandytas po 2011 metais įvykusio žemės drebėjimo ir cunamio Japonijoje. „Įvykus nelaimėms, žmonės turi žinoti, kad jų mylimi asmenys yra saugūs. Būtent tokiais atvejais galimybė susisiekti yra išties svarbi“, – teigė „Facebook“ įkūrėjas Markas Zuckerbergas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(30)
(19)
(11)

Komentarai (7)