Programėlę sukūrę lietuviai užsidirbo milijonus  (1)

Lietuvių startuolis „Trafi“, išleidęs viešojo transporto mobilią aplikaciją, kuri padeda susiplanuoti keliones, pritraukė 6,5 mln. dolerių Serijos A investiciją iš „Octopus Investment“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp investuotojų yra ir EBRD (Venture Capital Investment Programme ) rizikos kapitalo programa, „BatCap“ ir buvęs investuotojas „Practica Capital“, rašo „TechCrunch“.

„Trafi“ maršruto sudarymui realiu laiku naudoja duomenis, kuriuos gauna iš vartotojų ir eismo priežiūros institucijų.

Šiuo metu programėlė veikia Lietuvoje, Latvijoje, Estijoje, Turkijoje ir Brazilijoje. „Trafi“ sako, kad papildomą kapitalą panaudos plėtimuisi į kitas rinkas, technologijos vystymui, papildomų žmonių samdymui ir biuro Londone atidarymui.

Tačiau esą ir toliau dėmesio centre liks Europos valstybės, o ypatingas dėmesys bus skiriamas greitai besivystančioms rinkos.

Šįmet kitas panašias paslaugas teikiantis startuolis „Moovit“ pritraukė 50 mln. dolerių investiciją. „Trafi“ pranašumas prieš „Moovit“ ir kitus konurentus yra itin tikslūs duomenys, kurie gaunami pagal startuolio sukurtą spėjimo technologiją, analizuojančią duomenis realiu laiku.

„Tai yra esminis verslo elementas, – „TechCrunch“ sakė „Trafi“ vadovas ir vienas įkūrėjų Martynas Gudonavičius. – Mes paimame neapdorotus duomenis iš oficialių duomenų šaltinių ir pritaikome mūsų mokslinius algoritmus, kad spėtume kelionės trukmę ir atvykimo laiką. Šis metodas leidžia pateikti dar tikslesnius duomenis nei viešai prieinami šaltiniai.“

„Trafi“ 2011 m. įkūrė Martynas Gudonavičius, Jurgis Pašukonis, Mantas Vizbaras ir Algimantas Krasauskas.

Aplikacija veikia „Android“ ir „iOS“ platformose, taip pat sukurta ir versija staliniams kompiuteriams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(20)
(2)
(18)

Komentarai (1)