Microsoft: „Naršyklės Edge negaus nei Android, nei iOS“  (0)

Kompanija Microsoft pastaruoju metu aktyviai stengiasi išplėsti savo produktų naudotojų auditoriją. Vienu iš pavyzdžių galėtų tapti biuro programų paketas Office, kuris yra prieinamas ne tik Windows, bet ir Android bei iOS platformoms, tačiau ne visi Microsoft produktai bus tokie lankstūs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Microsoft siekis kurti universalias programas privertė ekspertus užduoti natūralų klausimą: ar naujoji naršyklė Edge, kuri neseniai dar buvo vadinama Project Spartan, taip pat debiutuos kitose operacinėse sistemose?

Programinės įrangos giganto atstovai suskubo paneigti bet kokius gandus ir pareiškė, kad naršyklė Edge debiutuos kartu su Windows 10 ir bus prieinama tik šioje platformoje, t.y. Android ir iOS būsimos Microsoft naršyklės negaus.

Microsoft sprendimą nulėmė ne tik vidiniai motyvai, tačiau ir išoriniai faktoriai. Pavyzdžiui, norint Edge pamatyti iOS, kompanijai tektų pervesti naršyklę iš „įgimto“ varikliuko EdgeHTML į WebKit, kadangi Apple draudžia naudoti kitokius varikliukus internetinių puslapių apdorojimui.

Tad, Microsoft Edge turėtume išvysti tik Windows 10, kuri debiutuos jau šių metų vasarą. Operacinę sistemą su naująja naršykle galės išbandyti ne tik asmeninių kompiuterių, tačiau ir išmaniųjų telefonų bei planšečių savininkai.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(3)
(6)

Komentarai (0)