„Audi“ kuria e. benziną (Video)  (1)

Pastaraisiais metais „Audi“ pradėjo savo žvilgsnį kreipti į alternatyvius energijos šaltinius, taip prisidėdama prie iškastinio kuro naudojimo mažinimo. Tačiau Vokietijos kompanija taip pat nenori atsisakyti ir vidaus degimo variklių, kurie vis dar laikomi mūsų automobilių pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent šių paskatų vedama, „Audi“ kartu su partneriu „Global Bioenergies“ iš Prancūzijos bando sukurti sintetinius degalus, vadinamąjį e. benziną. Anksčiau „Audi“ jau buvo pavykę sukurti sintetines dujas ir dyzeliną.

E. benzino sintetinimo procesas prasidėjo Prancūzijoje, kur yra gaminamos izobuteno dujos. Jos yra išgaunamos fermentuojant augalines medžiagas, šiuo konkrečiu atveju – kukurūzų išskirtą gliukozę. Valymo procesais izobutenas yra paverčiamas į skystą pavidalą.

Šis suskystintas izobutenas toliau yra siunčiamas į chemijos ir biotechnologijų laboratoriją Vokietijoje, kur mokslininkai naudoja vandenilį, siekdami izobuteną transformuoti į izooktaną. Šis elementas yra vienas iš kertinių gaminant benziną, naudojamą automobiliuose. Izooktanas yra kaip priedas, kuris yra skirtas pagerinti benzino kokybę.

Svarbiausia tai, kad jis taip pat gali būti naudojamas ir kaip atskiri degalai automobiliui. Kadangi jo oktaninis skaičius yra itin aukštas ir jame nėra daug priemaišų, šio kuro emisija taip pat yra itin žema. „Audi“ kompanijos atstovai tikisi, jog būtent šis jų išradimas taps ateities degalais.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai (1)