Naujasis „Boeing“ elektromagnetinių impulsų ginklas CHAMP jau beveik paruoštas (Video)  (0)

„Boeing“ ginklą CHAMP jau greitai gali pradėti naudoti JAV karinės oro pajėgos. CHAMP – elektromagnetinių impulsų ginklas su mikrobangų generatoriumi, kuris gali „iškepti“ priešininkų elektroniką. Jau rastos ir raketos, kuriomis CHAMP pasieks priešininkų taikinius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

CHAMP (Counter-electronics High-powered Microwave Advanced Missile Project) poveikis sistemoms labai panašus į tą, kurį sukeltų elektromagnetiniai impulsai dėl branduolinių sprogimų arba galingos Saulės audros, tik ši energija būtų gerokai mažesnė ir labiau koncentruota.

Skirtingai nei elektromagnetinės bombos, kurių sprogimo amplitudę sunku kontroliuoti, CHAMP yra tiksliai veikianti elektromagnetinių impulsų technologija, kuri leidžia „chirurginiu“ būdu eliminuoti priešininko karo technologijas, beveik nepaliekant panaudojimo požymių.

Apie tokią technologiją buvo kalbama ilgus metus, o jau po Libijos diktatoriaus Muamaro Kadhafio suėmimo pasigirdo kalbų, kad JAV ją panaudojo tam, jog išjungtų Libijos ginklų sistemas.

Nepriklausomai nuo to, ar panaši technologija kur nors naudojama, CHAMP turi labai tikslias galimybes pataikyti, tokiu būdu leisdama išsaugoti žmonių gyvybes.

CHAMP buvo išbandyta dar 2012 m., kuomet Jutos dykumose esančiuose pastatuose buvo sėkmingai išjungti visi kompiuteriai. „Boeing“ atstovai tuomet sakė, kad CHAMP bus skirtas sunaikinti priešų elektroniką ir duomenų sistemas dar iki tol, kol į karo vietą atvyks karo lėktuvai ar kareiviai.

Praėjus trejiems metams darbai priartėjo prie pabaigos. Vienas paskutiniųjų darbų buvo surasti naują platformą, kuri sistemą nugabentų į taikinius. Ją nuspręsta įdėti į modernias tylias sparnuotąsias „Lockheed Martin“ raketas Joint Air-to-Surface Standoff Missile – JASSM.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai (0)