„Sandisk“: sekantys mūsų SSD kaupikliai bus pasiūlyti už HDD kainas. Revoliucija?  (8)

Nepalyginamai didesnė sparta, mažesnis dydis, mažesnės energijos sąnaudos ir betriukšmis veikimas susideda į kur kas išaugusią kainą. Tai yra vienintelis žymus SSD kaupiklių trūkumas prieš įprastus mechaninius diskus, tačiau jau greitai „Sandisk“ tikisi pasiūlyti SSD už HDD kainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu terabaito talpos HDD kaina Lietuvoje svyruoja tarp 50 ir 250 €, kai už tokios pačios talpos SSD prašoma nuo 385 iki 600 €. Kainų skirtumas akivaizdus.

„Sandisk“ ketina mesti iššūkį šiam status kvo su Z400 serija, kuri bus sudaryta iš 32, 64, 128 ir 256 GB talpos M.2 formato SSD kaupiklių, šiems gebant pasiekti 549 MB/s skaitymo ir 330 MB/s rašymo greitį.

Nors didesnės Z400 talpos modelių nutekintame dokumente rasta nebuvo, „Sandisk“ turbūt tampa pirmąja kompanija, kuri garsiai prakalbo apie SSD kainų priartėjimą prie mechaninių diskų.

Skepticizmo tokiam pareiškimui netrūksta, mat ir oficialiame „Sandisk“ pranešime neišvengta tam tikrų marketingo dviprasmybių - užsiminta, kad daugelis HDD šiaip ar taip neišnaudoja visos savo talpos, tad kainų prasme lyginti SSD su HDD pagal atminties kiekius nė neverta ir reikia žiūrėti pagal realiai išnaudojamos disko vietos erdvę. Kitaip tariant, jei turite 1TB talpos HDD, o realiai išnaudojate tik 200GB, tai vietoj tokio HDD už labai panašią kainą galima įsigyti 256 GB SSD. Štai ir kainų suvienodėjimas.

Bet toks marketingo žingsnis nepaneigia fakto, kad SDD po truputį pinga, tad visi gamintojai juda teisinga linkme, bandydami įgyvendinti tokį skambų pareiškimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technews.lt
Technews.lt
(11)
(15)
(-4)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: