Skraidantis traukinys žada pustuščių lėktuvų eros pabaigą (Video)  (4)

Įsėsti į lėktuvą vieną dieną bus taip pat paprasta, kaip ir įšokti į traukinį, tvirtina Šveicarijos technologijų instituto EPFL mokslininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jų lėktuvus „Clip Air“ sudarys skrendantis sparnas su pilotų kabina, kuro baku ir važiuokle. Jis prisitvirtins prie kapsulių su keleiviais ar kroviniais.

Keleiviai į šias kapsules įsės geležinkelio stotyje ir bus nugabenti į oro uostą įprastu geležinkeliu. Taigi į skrydžius bus galima patekti net neįkėlus kojos į oro uostą.

EPFL tvirtina, jog kapsulėse galės skristi 450 žmonių, be to, tokie lėktuvai pagal situaciją galės gabenti ir žmones, ir krovinius. Tai reiškia, kad pustuščių lėktuvų skrydžių era baigsis.

C. Leonardi sako, jog įmonės, užuot pirkusios privačius lėktuvus, galės turėti nuosavas kapsules. C. Leonardi pripažįsta, kad saugumo klausimus dar reikės spręsti.

„Clip Air“ keleiviams iš tikrųjų gali tekti įeiti į terminalą patikrinimui. Daugiausia rūpesčių kelia galvosūkis, kaip tikrąją tų žodžių prasme pakelti kapsules nuo žemės. Mokslininkų komanda planuoja sukurti ir išmėginti 6 m ilgio skrendantį modelį, varomą minireaktorių. Šis planas išlieka tik ilgalaike perspektyva. Gali būti, kad prireiks mažiausiai dešimtmečio, kol šis projektas bus įgyvendintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(39)
(5)
(34)

Komentarai (4)