Intel oficialiai pristatė Broadwell procesorius  (0)

Kompanija Intel oficialiai pristatė keletą Broadwell architektūros pasirodysiančios mobiliame, stacionariame ir serverių segmentuose procesorių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Publikai taip pat buvo pademonstruotas „apnuogintas“ procesoriaus modelis, skirtas naudojimui mobiliuose įrenginiuose. Visas Intel Broadwell procesorių asortimentas su kainomis pateiktas žemiau. Motininėms plokštėms su LGA 1150 lizdu tinkami tik du Broadwell procesoriai – Core i7-5775C ir Core i5-5675C, kurie turi laisvą daugiklį ir turėtų patraukti entuziastų ir spartinimo gerbėjų dėmesį. Reikėtų atkreipti dėmesį, kad minėtų dviejų procesorių TDP lygis neviršija 65 W, tuo tarpu baziniai taktiniai dažniai yra gana žemi, atsižvelgiant į tai, kad Intel Broadwell architektūra naudoja 14 nm technologinį procesą. Mobilių procesorių Core i7 ir Core i5 segmente procesoriai Broadwell-H išsiskiria ne tik pažangesniu technologiniu procesu, tačiau ir padidėjusia sparta. Intel vertinimu, mobilių Broadwell produktyvumo lygis išaugo 95%, trimatės grafikos srityje – 2 kartus, jei bus lyginami Core i7-5950HQ ir Core i7-5600U. Lyginant Core i7-5950HQ su Core i7-4950HQ, spartos padidėjimas sudarys apie 15-20%.

Serveriniai Broadwell procesoriai turi grafikos posistemę Intel Iris Pro P6300 ir 6 MB spartinančios atminties. TDP lygis svyruoja nuo 35 iki 95 W, o nominalūs taktiniai dažniai siekia 3,5 GHz. Tokiu būdu, nominaliai nedideli taktiniai dažniai labiau linkę pabrėžti mažą energijos suvartojimo lygį, o ne apribojimus dėl technologinių nesklandumų.

Testuose stacionarūs Intel Broadwell procesoriai su LGA 1150 lizdu pademonstravo tai, ko ir buvo galima tikėtis – nedidelis evoliucinis žingsnelis į priekį centrinių skaičiavimo branduolių srityje ir gerokas produktyvumo prieaugis, kalbant apie integruotą GPU.

Galite peržiūrėti kolegų iš Anandtech testus, savo apžvalgą taip pat pateikė ir Tom‘s Hardware.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(16)
(0)
(16)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: