Kurį „Samsung galaxy“ išmanųjį pasirinkti? S6 ar S6 edge?  (2)

Interneto platybėse mirgėte mirga „Samsung Galaxy S6“ ir „Samsung Galaxy S6 Edge“ apžvalgos. Šalininkai palankiau vertina pirmą pasaulyje išmanųjį telefoną su lenktu ekranu, o kritikai neįžvelgia realių lenkto ekrano privalumų ir mieliau rinktųsi įprastą „S6“ versiją. Kodėl ir kokią versiją reikėtų rinktis, pabandysime apžvelgti šioje trumpoje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Esminis šių modelių skirtumas – ekranas (ir, žinoma, kaina). Tačiau yra ir daugiau smulkių niuansų, kurie gali nulemti vieno ar kito modelio pasirinkimą. „Samsung“ viešųjų ryšių atstovai Lietuvoje suteikė galimybę vienu metu išbandyti tiek „S6“, tiek „S6 Edge“ 32 GB modelius. Todėl tai puiki proga apžvelgti privalumus bei trūkumus iš techninės bei praktinės pusės.

Dizaino skirtumai

Šių modelių dizainas beveik identiškas, iš dalies net panašus į „Samsung“ konkurento „Apple“ naujausią „iPhone 6“ išmanųjį telefoną. Ekranas ir nugarėlė pagaminti iš „Corning® Gorilla Glass® 4“ stiklo plokštės, todėl yra itin atsparūs smūgiams ir įbrėžimams. „S6 Edge“ modeliui tai itin aktualu, nes nukritus briauna į žemę, daug didesnė tikimybė ekrano pažeidimams nei „S6“ modeliui. Dėka lenkto ekrano „micro sim“ kortelės lizdas „S6 Edge“ modelyje perkeltas į viršutinę korpuso dalį, tuo tarptu „S6“ lizdą galime rasti dešinėje pusėje šalia „Power“ mygtuko. Taip pat išlenktas ekranas „S6 Edge“ atveju pastorina korpusą nuo 6,8 mm iki 7,0 mm.

Ekranas

Už ekrano kokybės monitoringą atsakingas kompanijos DisplayMate atstovas Raymond Soneira pareiškė, kad Samsung Galaxy S6 ekranas yra geriausias, kokį tik gali turėti išmanusis telefonas. Naujasis Samsung flagmanas su 5,1“ Quad HD Super AMOLED ekranu tapo tik antru išmaniuoju telefonu po planšetofono Galaxy Note 4. Galaxy S6 turi 2560 х 1440 taškų raiškos ekraną, o kartu ir rekordinį taškų tankį – 577 ppi.

Taigi, tiek lenktas, tiek įprastas ekranas turi lygiai tokias pačias charakteristikas. Esminis skirtumas – patogumas. „S6“ modelis su įprastu ekranu ženkliai patogiau laikosi rankoje, mažesnė išslydimo tikimybė. „S6 Edge“ lenktas ekranas gana slidus ir beveik neturi praktinių privalumų, todėl tai labiau išvaizdos klausimas, nei reali praktinė nauda.

Techniniai niuansai

Šių modelių techninė charakteristika identiška, todėl atlikti spartos testai taip pat, galima sakyti, identiški. „AnTuTu“ testo rezultatai (kairėje „S6 Edge“, dešinėje „S6“) atskleidė nežymų „Edge“ (SM-G925F) pranašumą, kurio galbūt nereikėtų akcentuoti, jei nesate mobiliųjų telefonų fanatikas.

Esminį skirtumą galima pastebėti tik vartotojo sąsajoje. Lenktas ekranas išnaudotas keliems papildomiems funkciniams privalumams. Pirštu perbraukus dešinįjį viršutinį lenkto ekrano kraštą, pasirodo skirtingomis spalvomis apipavidalinti 5 jūsų pasirinkti kontaktai. Jiems skambinant, telefono kraštai šviečia kontaktui priskirta spalva.

Kaina

„Samsung S6 Edge“ 32 gb versija šiuo metu Lietuvos rinkoje siekia apie 850 Eur, įprasto „S6“ kaina siekia apie 700 Eur. Toks kainų skirtumas iš dalies išaugęs dėl skirtingos savikainos. Kompanijos IHS specialistai išardė Samsung išmanųjį telefoną su išlenktu ekranu „Galaxy S6 Edge“ ir, atlikę komponentų kainų analizę, tikina, kad 64 gb versija korėjiečių gamintojui kainuoja ~260 Eur. Brangiausiu „Galaxy S6 Edge“ komponentu tapo išlenktas Super AMOLED ekranas, kurio gamintojas yra „Samsung Display“. Jis kainuoja ~77 Eur, kai „Galaxy S6“ naudojamas „įprastas“ ekranas įvertintas ~55 Eur.

Kita vertus ~22 Eur savikainos skirtumas daro tik mažą įtaką galutiniam kainų skirtumui, kuris 64 gb versijose turėtų būti dar didesnis. Didesnę maržą leidžia užkelti puikiai išpozicionuotas produktas. Juk tai pirmasis pasaulyje išmanusis telefonas su lenktu ekranu. Ir ši reklamos kampanija puikiai veikia. Brangesnio varianto – „Galaxy S6 Edge“ – pardavimai sudaro 50% visų naujojo flagmano versijų pardavimų, nors Samsung tikėjosi, kad pardavimų santykis bus 3:1 išmaniojo telefono „Galaxy S6“ naudai.

Išvados

„Samsung Galaxy S6 Edge“ ir „Samsung Galaxy S6“ iš techninės pusės identiški, tik „S6 Edge“ turi minimalų papildomą funkcionalumą vartotojo sąsajoje (kontaktai). Vienareikšmiškai „S6“ patogesnis, maloniau priglunda rankoje. „S6 Edge“ įdomesnis dizainas, vaizdas išlenktame ekrane tampa šiek tiek patrauklesnis. Deja, šis modelis kai kuriomis situacijomis tampa pažeidžiamesnis. Nors bet kuriuo atveju dėl atsikišusios galinės kameros su šiais modeliais bus reikalingi telefonų dėklai.

Taigi, ar verta mokėti 150 Eur daugiau tik už išlenktą ekraną? Lieka atviras klausimas Jums.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Pinigų karta
Pinigų karta
(74)
(5)
(69)

Komentarai (2)