Populiariausias robotas pasaulyje – „Pepper“ išparduotas vos per vieną minutę (Video)  (4)

Pirmąją robotų-humanoidų „Pepper“ partiją, kurią sudarė 1000 gaminių, įmonė „SoftBank Robotics Corp.“ Japonijoje sugebėjo parduoti per vieną minutę. Greitai dar daugiau žmonių galės džiaugtis šiais asmeniniais robotais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieno roboto, kuris buvo sukurtas bendradarbiaujant su „Aldebaran Robotics SAS“, kaina yra apie 1800 JAV dolerių. „Pepper“ gali kalbėti, atpažinti žmogaus emocijas, reaguoti į jo nuotaikas ir prisilietimus, taip pat moka atlikti įvairias užduotis. Robotas buvo pristatytas praėjusių metų birželį. Anonso metu „SoftBank“ prezidentas Sonas Masayoshi „Pepper“ apibūdino kaip pirmąjį pasaulyje asmeninį robotą, kuris turi emocijas.

„Šis robotas gali būti skirtingose būsenose, priklausomai nuo aplinkybių ir žmogaus veido išraiškos“, – spaudos konferencijoje tvirtino Sonas Masayoshi. Pasak gamintojų vadovo, humanoidas gali žmogui pakelti nuotaiką, būti aktyvus, o kartais, netgi pajusti vienatvę.

Tikimasi, kad pirmasis tūkstantis klientų, kurie suspėjo užpildyti išankstinį užsakymą internetu, savo robotus gaus liepos mėnesį. Tada užsakymų priėmimas bus vėl atnaujintas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(36)
(2)
(34)

Komentarai (4)