Sukurtas ploniausias saulės elementų kroviklis, telpantis tarp knygos puslapių (Video)  (4)

Geriausias dalykas kalbant apie saulės energiją yra tas, kad saulės šviesos apstu aplink mus, kuri tarsi pati prašosi, kad ją išnaudotume. Kartais mes matome, kaip technologija pritaikoma industrijoje, tačiau ją galima pritaikyti ir mažesnio masto asmeniniams išradimams, kaip saulės baterijų kroviklis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokį saulės baterijų kroviklį „Solar Paper“ sukūrė bendrovė YOLK, kuri teigia, kad tai yra ploniausias ir lengviausias pasaulyje asmeninis saulės baterijų kroviklis.

Kiekviena iš įrenginio termodinaminių plokščių (panelių) per vidurį yra 1,5 mm storio. Tai kroviklis, kurį norint galima būtų panaudoti ir kaip knygos žymeklį.

Tiesa, įrenginio galas su USB jungtimi ir LCD ekranėliu, kuriame matomas baterijos likutis, yra storesnis – 1,1 centimetro, tačiau ir su storesniu galu kroviklis yra pakankamai plonas, rašo Sciencealert.com. Viena baterijos termodinaminė plokštė sveria vos 120 gramų.

Visas įtaisas yra kiek didesnis nei planšetofonas „iPhone 6 Plus“ - 19 cm ilgio ir 9 cm pločio. Išradimą sukūrusi bendrovė YOLK teigia, kad „iPhone“ šiuo krovikliu galima įkrauti per 2, 5 valandos.

Vienas geriausių šio kroviklio „triukų“ yra tas, kad galima sudėti tiek panelių, kiek tik nori, priklausomai nuo poreikio. Kiekviena panelė turi 2,5 vato ir leidžia pasirinkti tarp 2,5, 5, 7,5 ir 10 vatų krovimo konfigūracijų.

Šiuo metu „Solar Paper“ renka pinigus įtaisui per minios finansavimo platformą „Kickstarter“. Komanda jau surinko daugiau nei 200 tūkst. dolerių ir gerokai viršijo savo planuotą 50 tūkst. dolerių sumą.

Bazinė 5 W versija su dviem lakštais kainuoja 69 dolerius, o didesnės galios – šiek tiek daugiau. Pirmiesiems užsisakiusiems kroviklius žadama atsiųsti rugsėjo mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(21)
(0)
(20)

Komentarai (4)