Airbus patentavo hipergarsinio lėktuvo projektą – iš Londono į Niujorką per 1 val. (Video)  (5)

Airbus inžinieriai Marco Prampolini ir Yohann Coraboeuf JAV užpatentavo „ultragreito orlaivio ir reikiamo judėjimo oru“ projektą, kas iš esmės reiškia hipergarsinį keleivinį lėktuvą, praneša Business Insider.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patente teigiama, kad lėktuvas turėtų išvystyti iki 4,5 machų greitį, t.y. 4,5 greičiau už garsą. Teoriškai lėktuvas transatlantinį reisą įveiks per valandą – 3,5 karto greičiau už nebenaudojamą „Concorde“.

Projekte cilindro formos lėktuvo fiuzelažą siūloma apsupti keliomis sistemomis iš trijų skirtingų tipų variklių, įtaisytų po korpusu ir trikampio sparno galuose. Po vertikalaus pakilimo apatiniai turboreaktyviniai varikliai įtraukiami į korpusą, kaip šasi.

Patente pabrėžiama, kad parato konstrukcija buvo kuriama, atsižvelgiant į garso smūginę bangą, kuri gąsdino žmones, praskrendant „Concorde“.

Leidinyje pažymima, kad panašiai, kaip ir daugelio patentų atveju, hipergarsinio Airbus lėktuvo projektas kažin ar artimiausiu metu taps realiu aparatu, tačiau inžinierių tyrimai bus naudojami „mažiau ekstremalių produktų gamyboje.

(31)
(0)
(31)

Komentarai (5)