Amerikietis namus įsirengė... lėktuve (Video)  (2)

Amerikietis Bruce Campbell šešis mėnesius per metus gyvena lėktuve "Boeing 727". Daugelį metų dirbęs inžinieriumi, pensininkas iš Oregono valstijos norėjo tinkamai pritaikyti lėktuvą, kuris jau atitarnavo savo laiką. Ir jam pavyko - miške stovinčiame lėktuve jis įsirengė sau namus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savo neįprastai idėjai įgyvendinti B.Campbellui prireikė 10 metų ir apie 220 tūkstančių JAV dolerių (arti 500 tūkst. litų). Buvęs inžinierius nusipirko "Boeing 727" ir, jį pertvarkęs, pavertė namu tarp medžių. Pensininkas nesiekė lėktuvo padaryti šiuolaikiniu būstu, priešingai - siekė sugrąžinti jo "darbinę" padėtį: sutvarkė lakūnų kabiną, laiptelius, įrengė šviesos diodų apšvietimą.

Dabar, kai projektas sėkmingai užbaigtas, B.Campbell ketina iš "Boeing 747" pastatyti antrąjį namą Japonijoje. Savo idėjos aistruoliams ir pasekėjams jis įkūrė tinklalapį airplanehome.com. Remdamasis patirtimi, jis dosniai dalija rekomendacijas, kaip lėktuvą paversti būstu.

Vyras mano, kad ateityje nekilnojamojo turto ekspertai iš namų-lėktuvų pardavimo sukurs pelningą verslą. Tiesa, kol kas kiekvienam, norinčiam tokio namo, teks jį statytis savarankiškai.

Bruce Campbell yra vienas iš nedaugelio žmonių, kurie senus „Boeing 727“ lėktuvus yra pavertę savo namais. Kiek tiksliai tokių žmonių pasaulyje, nežinoma. Naujų namų koncepcijos gerbėjai socialiniame tinklalapyje "Facebook" sukūrė savo paskyrą, kur nuolat pažeria įdomios informacijos. Kaip antai, namo-lėktuvo plotas vidutiniškai sutampa su tradicinio namo plotu: ten yra vietos svetainei, dviems miegamiesiems ir vonios kambariui. Namo-lėktuvo statybų išlaidos siekia 35-55 tūkst. JAV dolerių (80-120 tūkst. litų) -- be lėktuvo kainos.

Organizacijos "Aircraft Fleet Recycling Association" duomenimis, per artimiausius trejus metus 1,2-1,8 tūkst. lėktuvų bus netinkami eksploatuoti.

"Mes labai džiaugiamės, kad seni lėktuvai atgimsta“, - teigė "Aircraft Fleet Recycling Association" atstovai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(27)
(0)
(27)

Komentarai (2)