Renkamės geriausią planšetinį kompiuterį mokslams, studijoms ir namams (2015 m. ruduo)  (5)

Artėja mokslo metai, todėl dabar yra pats tas metas įsigyti naują planšetinį kompiuterį. Deja, tai nėra labai paprasta padaryti, kai tenka apsispręsti tarp gausybės pasiūlymų. Galima skaityti apžvalgas, lyginti charakteristikas ir taip po didelių pastangų išsirinkti geriausiai saviems poreikiams tinkamą produktą. Tačiau jei neturite tam laiko, lieka pasitikėti draugų ar konsultantų rekomendacijomis. Vieną iš tokių rekomendacijų pateikiame ir mes – čia surasite rinkos lyderius pagal įvairius kriterijus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Patikimas, ilgaamžis ir solidus, bet be išskirtinių poreikių

Apple iPad Air 2

9.7“ įstrižainės „Apple iPad Air 2“ yra pats tinkamiausias planšetinis kompiuteris, jeigu jūs neturite išskirtinių poreikių. Mėgstate pažaisti žaidimus, kartais paskaitote knygas ar pažiūrite filmus? Norite kažko gražaus, lengvo, paprasto? Reikia ilgo baterijos tarnavimo laiko?

„Apple iPad Air 2“ yra neabejotinai geriausias planšetinis kompiuteris jums. Ir nors šio planšeto kaina yra aukštoka, turėkite omeny, kad jis jums tarnaus ne metus ir net ne du – daugelis įsigiję pirmąjį ar antrąjį „Apple iPad“ kompiuterį (jie pristatyti 2010 ir 2011 metais) iki šiol jais naudojasi, džiaugiasi ir nesiruošia į nieką keisti.

Kaina: nuo 500€ iki 830€


Bene geriausias nedidelis planšetinis kompiuteris

Sony Xperia Z3 Tablet Compact

Jeigu ieškote kažko pigesnio už „Apple iPad Air 2“, bet norite kokybiško ir nedidelio 8“ colių įstrižainės planšetinio kompiuterio, nesuklysite pasirinkę „Xperia Z3 Tablet Compact“, kadangi tai ypatingai lengvas, plonas ir galingas planšetinis kompiuteris.

Neįtikėtina, jog toks plonas ir galingas planšetinis kompiuteris yra dar ir atsparus vandeniui!

„Z3 Tablet Compact“ dar ilgai bus atnaujinamas, be to, jis turi praplečiama atmintį, todėl šiame kompiuteryje tilps visi jūsų filmai, nuotraukos, žaidimai, muzika ir t.t.

„Sony Xperia Z3 Tablet Compact“ kaina apie 415€.


Reikia kiek didesnio ir geresnio ekrano?

Samsung Galaxy Tab S 10.5

Jeigu nuspręsite, kad „Xperia Z3 Tablet Compact“ ekrano dydis  kiek mažokas jūsų poreikiams, tačiau norėsite kažko panašaus pagal kitas technines charakteristikas, galite apsvarstyti „Samsung Galaxy Tab S 10.5“ variantą – jis pasižymi ypač kokybišku 10“ ekranu, o kitomis techninėmis charakteristikomis nedaug kur atsilieka nuo „Z3 Tablet Compact“, o kai kur ir net lenkia.

Jei „Samsung“ produktai įkyrėjo, galite apsvarstyti 10“ „Sony Xperia Tablet Z2“ planšeto variantą – galingas ir atsparus vandeniui kaip ir  „Xperia Z3 Tablet Compact“, tik didesnis ir brangesnis.

Išsamus „Samsung Galaxy Tab S 10.5“, „Xperia Z3 Tablet Compact“ ir  „Sony Xperia Tablet Z2“ planšetų palyginimas.

„Samsung Galaxy Tab S 10.5“ kaina 400€ - 450€

„Sony Xperia Tablet Z2“ kaina 450€ - 530€


Planšetinis kompiuteris darbui

Lenovo IdeaTab Yoga 2

Nors planšetinius kompiuteris daugelis naudoja tik pramogai, žaidimams ir multimedijai, tačiau kai kurie vis dar jaučia senųjų internetinių kompiuterių (netbook‘ų) trūkumą. Tačiau jiems alternatyvų yra – tai planšetiniai kompiuteriai-hibridai, prie kurių galima prijungti pilnavertes klaviatūras.

Būtent dėl to „Lenovo IdeaTab Yoga 2“ yra pats puikiausias planšetinis kompiuteris darbui. Be to, šis kompiuteris turi įprastus „Windows“, todėl galėsite naudotis „Office“ paketu, kitomis pilnavertėmis „Windows“ programomis.

„Yoga 2“ taip pat turi ganėtinai ilgai tarnaujančią bateriją, kuri jūsų nenuvils net ilgiausiose kelionėse. Tai puikus planšetinis kompiuteris, kurį galite naudoti ne tik pramogoms, bet ir darbui.

Kaina: 285€ - 480€


Planšetinis kompiuteris multimedijai

Lenovo Yoga Tablet 2 Pro

Jeigu esate išprotėję dėl filmų, „Lenovo Yoga Tablet 2 Pro“ yra geriausias pasirinkimas jums. Fantastiškas 13 colių itin aukštos raiškos ekranas, pakankamai greitas procesorius, ilgai tarnaujanti baterija, puikūs garsiakalbiai ir, žinoma, svarbiausia funkcija – integruotas projektorius.

Tiesa, už šį planšetą teks pakloti tikrai nemažai pinigų ir apskritai sunku vadinti kompiuterį su 13 colių ekranu planšetiniu kompiuteriu, tačiau „Lenovo“ teigia, jog tai planšetinis kompiuteris, todėl mums belieka tuo tikėti.

Kaina: 420€ - 600€


Nebrangus, tačiau puikiai atliekantis savo funkcijas

ASUS MeMo Pad HD 10

„ASUS MeMo Pad HD 10“ yra geriausias pasirinkimas, jeigu ieškote kažko nebrangaus. Labai lengva prašauti, kai ieškote kuo pigesnio įrenginio. Tačiau su šiuo „ASUS“ planšetu tikrai pataikysite. Jis yra pakankamai galingas visoms įprastoms operacijoms ir net žaidimams, jo ekranas nėra labai prastas, o baterija džiugins ilgai.

Kaina:  apie 180 €.


Reikia dar pigiau?

Už dar mažesnę kainą nei „ASUS MeMo Pad HD 10“ rekomenduoti planšetinius kompiuterius yra sudėtingas reikalas – kompiuterių kokybė tampa labai opiu klausimu. Tačiau jei tai įrenginys vaikams, kurie neaišku, kiek naudosis, kiek ne, o ir nelabai jo saugos, tuomet tikrai galite rinktis iš pačių pigiausių pasiūlymų. Šiuo atveju planšetinių kompiuterių kainos diapazonas siektų iki 100 €, o lūkesčiai turėtų būti ypač rezervuoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(18)
(3)
(15)

Komentarai (5)