Jevgenijus Kasperskis nevyniojo žodžių į vatą: reikia naikinti ir šį konkurentą  (4)

Naujienų agentūra „Reuters“ gavo Rusijos kibernetinio saugumo bendrovės „Kaspersky Lab“ vadovo Jevgenijaus Kasperskio susirašinėjimo fragmentus, kuriuose jis gana grubia forma ragina kovoti su konkurentu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Informacija buvo paviešinta dalyvaujant buvusiems bendrovės darbuotojams, kurie tvirtina, kad „AVG Technologies“ sukurta antivirusinė programa, dėl „Kaspersky Lab“ veiksmų, saugius kompiuterius atpažindavo kaip užkrėstus ir iš jų pašalindavo vartotojui reikalingus failus.

Nutekintame laiške Jevgenijus Kasperskis „AVG“ kaltina specialistų viliojimu: „AVG“ vykdo ataką prieš įmonės personalą, daugiausia vadovus“. Jis taip pat teigia: „tiesą sakant, pasijusiu labai blogai, kai „AVG“ taps akcine bendrove ir uždirbs milijardus. Jie nepasakys ačiū jums ar man, net nesitikėkite. Naikinti – yra vienas iš būdų, kurį mes tikrai naudosime kartu su kitais“.

Kasperskis priminė, kad tokios priemonės jau buvo naudojamos 2002-2003 m. siekiant pašalinti konkurentą (buvę darbuotojai sako, kad omenyje turima Kinijos bendrovė „Beijing Jiangmin New Science & Technology Co.“) ir tokiu būdu „Kaspersky Lab“ specialistai „padarė galą vieno iš rinkos lyderių vystymuisi“.

„Beijing Jiangmin New Science & Technology Co.“ teigia, kad „Kaspersky Lab“ vykdė virusų identifikaciją, kurią kopijuodavo daugelis antivirusinės programinės įrangos gamintojų. Kai Kinijos bendrovė atsisakė licencinės sutarties su Rusijos kompanija, „Kaspersky Lab“ tiesiog pradėjo apgaudinėti konkurentą. J. Kasperskis atakas net pavadino „gumine bomba“, remdamasis populiariu anekdotu, kad tokie sprogmenys šokinėdami sukelia daugiau žalos.

Buvę „Kaspersky Lab“ darbuotojai taip pat papasakojo, kad 2009-2013 m. kompanijos vadovybė ypač aktyviai reikalavo ištirti konkurentų antivirusinę programinę įrangą tam, kad normalius failus būtų galima pažymėti kaip kenksmingus. Ataka prieš konkurentus Rusijos kompanijai leido gerokai padidinti savo rinkos dalį, nors „Kaspersky Lab“ tvirtino, kad kitos įmonės kopijuoja jų kuriamą programinę įrangą.

„Kaspersky Lab“ į šią situaciją sureagavo išplatindama tokį pranešimą:

„Į mus kreipėsi agentūra „Reuters“ prašydama pakomentuoti iš anoniminių šaltinių gautus laiškus, dėl kurių teisėtumo kyla abejonių. Tariamai juose esantys teiginiai yra išimti iš konteksto, jie negali patvirtinti nepagrįstų kaltinimų, kuriuos mums kelia kai kurie buvę darbuotojai. „Kaspersky Lab“ niekada nevykdė slaptų kampanijų, kad apgautų konkurentus ir priverstų juos išduoti netikrus teigiamus suveikimus, kurie galėjo pabloginti jų padėtį rinkoje. Tokie veiksmai neetiški, nesąžiningi ir neteisėti. Kaltinimai ir gandai, kuriuos platina nepatenkinti buvę darbuotojai, nepagrįsti ir tiesiog melagingi.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(32)
(8)
(24)

Komentarai (4)