Naujas „Microsoft“ akibrokštas: „Windows 10“ į kompiuterį atsiunčiamas be savininko sutikimo  (0)

„Microsoft“ pripažino, kad automatiškai atsiunčia „Windows 10“ į vartotojų kompiuterius nepaisant to, kad jie nėra išreiškę pageidavimo atsisiųsti naują operacinę sistemą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip parodė „Inquirer“ skaitytojas, automatinis atnaujinimas kompiuteryje užima nuo 3,5 iki 6 GB vietos, skelbia „The Telegraph“.

Tai reiškia, kad operacinė sistema užims penktadalį vos 32 GB vidinės atminties turinčių su „Windows“ veikiančių planšečių atminties išteklių.

Skelbiama, kad „Windows“ į kompiuterį įdiegia operacinę sistemą fone vartotojui to visai nežinant. Jei vartojo interneto greitis nedidelis – kaip vis dar yra didelėje pasaulio dalyje, operacinės sistemos siuntimas gali sustabdyti kitus labai svarbius procesus kompiuteriu arba išeikvoti užimti didelę dalį fiksuoto interneto ryšio.

Sprendžiant iš vartotojų pranešimų, atrodo, kad „Windows 10“ siunčiamas „Windows 7“, „Windows 8“, „Windows 8.1“ naudotojams, jei yra nustatyta automatinių atnaujinimų parinktis.

Automatiniai atnaujinimai yra gera idėja, nes jie ištaiso pažeidžiamumus ir atsiunčia saugos atnaujinimus. Tačiau „Windows 10“ yra nei viena, nei kita – tai visiškai nauja operacinės sistemos versija.

Atsiųstos „Windows 10“ įrašymas nebus pradėtas tol, kol vartotojas nesutiks, o tai reiškia, kad operacinė sistema eikvos įrenginio vietą net ir tuo atveju, jei ji niekuomet nebus įrašyta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(67)
(3)
(64)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: