Rusijoje naftos gavybai jūroje išlikimo klausimas: nėra kuo pumpuoti naftos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2015-09-18 13:41
Greičia upereis ant švarios energijos, vėjo, saulės.
kestutisz 2015-09-18 14:42
Greičiau ant šantažo - gręšim vistiek, kad ir surūdijusiu chlamu ir spjausim į nuotėkius - va tada tai pakosėsit.
Niko 2015-09-18 15:06
Iki 2020m. turime pereiti prie atsinaujinančių energijos šaltinių. Naftos vartojimą visiškai nutraukti ir uždrausti. Užteks teršti savo gamtą, kokiu intelektu žmogus gali pasigirti, jei pjauna šaką, ant kurios sėdi?
bahuriux 2015-09-18 15:27
Jei ne nafta, tai dabar rašytum laišką ant popierius (kuris būtu labai brangus), tas laiškas būtu vežamas su pašto karieta, o ne kompo ekrane, rašinėtum nesąmones. Tik pigi energija ir pigūs resursai daro progresą visose šakose ir visai nesvarbu ar tai nafta ar saulė ar atominė energija.
neekspertas 2015-09-18 15:31
Nesuprantu, taigi turi \
immortallt 2015-09-18 15:36
Iki 2020 metų pereiti 100% nepavyks niekaip. Kodėl? Todėl kad dabartinė energetikos infrastruktūra buvo statoma kelis dešimtmečius. Plėsti ją ir pereiti ant naujos - misija neįmanoma. Vien išvystyti pakankamą akumuliatorių gamybą elektromobiliams truks gal 10-15 metų, kad visi GAMINAMI VDV būtų pakeisti elektra. O kol pakeisi jau esamus, praeis dar 10 metų (70% gal pakeisi). Pramonėje naftos irgi atsisakyti negali greitai, nes nėra sugalvoti ekonomiškai efektyvūs būdai išgauti iš natūralių šaltinių visoms medžiagoms, nors iki 2020 metų lyginant su 2000, apie 30% produktų rūšių gamins iš natūralių žaliavų Europoje. Bet šiaip taip, Rusijai naftą išgauti kils rimtų problemų, tiesa, pasaulyje tai tik šiek tiek kilstels kainas, nes Rusija nėra didelė naftos išgavėja.
Niko 2015-09-18 15:49
Anksti gert pradėjai, dar net vakaro nėra gi... Tai jei žmogus būtų kiek protingesnis - nebūtų jokios naftos, o rašyčiau kompiuteriu, kaip rašęs. Jei žmogus būtų bent kiek intelekto turėjęs anksčiau, vietoj naftos energijos, būtume pradėję ir iki šiandien gerai ištobulinę atsinaujinančios energijos panaudojimą. 21a. būtų juokinga toliau naudoti produktus, kurie neapsakomai teršia gamtą, nuodija mus, gyvūnus bei augalus, nafta - tai labiausiai žemę naikinantis veiksnys. Dabar turime pakankamai proto, kad nepjautume šakos, ant kurios sėdime, tad ateitis viena - per 10-20metų 90proc. naudojamos energijos bus išgauta atsinaujinančios energijos šaltinių pagalba. Užtektų ir 10metų viskam pakeisti ir pagaliau gyventi civilizuotai, kaip intelektualios būtybės, o ne kaip savo veiksmų nesuvokiančios šimpanzės, bet daug banditų, nusikaltėlių (pvz rusija) uždirba didelius pinigus pardavinėdami naftos produktus ir jiems visiškai nusispjaut, net jei nuo jų veiklos žemės nebeliktų jau po 100metų, jiems svarbu pelnas, tad deda visas pastangas, kad sustabdytų technologijų vystimasi. Bet yra, kaip yra, nafta - jau tik antikvaras, bus prisiminimas, kokie žmonės buvo kvaili degindami ir naikindami savo planetą (panašiai, kaip mes žiūrime į neandartaliečius, tik jau po 100metų žmonės apie šitą naftos laikotarpį galvos), o atsinaujinanti energija - tai labai artima ateitis, su kiekvienais metais vis po 10proc. energijos bus siekiama perleisti atsinaujinančiai energijai.
kestutisz 2015-09-18 15:54
Taip ir matau, kaip tą keliasdešimties metrų ilgio vėjo turbinos mentę švarios energijos puristai nešte neša į kalną ir montuoja be jokio krano (nes gi jis nešvaria energija minta, o švarios dar nėra nes na turbina dar nesisuka). Na dar neskaitant pagaminimo ir atplukdymo iki artimiausio uosto,,,
Niko 2015-09-18 16:04
Per 10metų Lietuvoje laisvai galime 100proc. pereiti prie atsinaujinančių energijos šaltinių buityje, namuose t.y. šildymui, maisto ruošimui bei elektros poreikiams patenkinti visiškai užtektų nemokamos saulės energijos, turint omenyje, kaip sparčiai plečiasi ir tobulėja šios technologijos, kaip žmonės siekia visur sutaupyti ir kaip keičiasi požiūris į būsto pereikį, tiesiog naivu tikėtis, kad po 10metų Lietuvoje naftos produktus naudos butiniams poreikiams bent kiek daugiau nei 10proc. gyventojų. Na o dėl elektromobilių - kiek dirbau užsienyje, tai vos vienas kitas tik neturėjo elektromobilio, greit ir pas mus senoviniai gamtą teršiantys karstai bus tik mažuma tarp daugybės elektromobilių.
Niko 2015-09-18 16:06
Įsivaizduoju, kaip tau sunku gyventi, kai turi supratimo tik apie vieną atsinaujinančios energijos šaltinį, o ir tam kompiuteriui sukonstruoti būtų užtekę mažos vėjo turbinos... Užuojauta.
unytas 2015-09-18 16:12
visu pirmu varikliu kuras buvo gaminamas is naftos. kas pakeite pasauli. na o ir senau buvo pagamintas elektromobilis bet patareikos buvo silpnos. cia dar rase technologijos.lt apie rusios elektromobili pirma CCCP laikais tai jis buvo per sunkus o jo visa vidu uzjieme batareikos o tu kalbi apie tai kad naftos nereikejo grezti ir iskart preit prie elektros ir atsinaujijanciu zaliaviu. kad ir boingas 747 jis ka skirs an elektros? toki svori iskelt ar NASA kaip skraidis,laivai plaukos? kad ir is naftos gaminamas Rišikliai – bitumai, dervos, asfaltenai ir kt. Naudojami kietų medžiagų mišiniams sukietinti, pvz., gaminant asfaltus ir pan. tai galetum per zvirkelius vaiksot
Niko 2015-09-18 16:13
O kaip naftą gręžti pradėjo? Gi naftos energijos gražtui dar nebuvo... Gal tu su tokiais pamastymais grįžk atgal į delfi, per tokius, kaip tu, technologijų komentarų skiltis iš intelektualios, knostruktyvios diskusijos, virto tokių besmegenių, kaip tu, sąmokslo teorijų prikišta betvarke. Tavo supratimas ir toks baisus neraštingumas leidžia spręsti, kokio intelekto tu žmogus, greičiausiai nedaugiau 13metų, jei tau metų daugiau, tai siūlyčiau susirūpinti, nes net vaikai sugeba taisyklingiau rašyti ir net labiau suprasti situaciją už tave.
Niko 2015-09-18 16:18
Tai tame ir esmė, kad žmonės SSRS buvo per kvaili, kad sugebėtų vietoj naftos, naudoti atsinaujinančią energiją, DABAR jau nebeesame tokie kvaili ir suprantame, kad neverta nei mums žudytis, nei naikint savo planetą bei turim pilnai išvystitą technologiją atsinaujinančios energijos vartojimui. Galima sakyti, kad iki šiol buvome tik nesusipratę žvėrys pjaunantys šaką ant kurios sėdime, o dabar pradeda reikštis tikrasis žmogaus intekektas, jei būtume nors kiek to intelekto turėję anksčiau, būtumę vietoj naftos vartoję atsinaujinančios energijos šaltinius. Nafta - tik pereinantis laikotarpis, parodantis koks visdėlto žmogus kvailas.
bahuriux 2015-09-18 16:51
Tai tau vistik nedaeina, kad be prieš tai buvusių technologijų negalimos kitos ateities technologijos? Turbūt iš didelio rąšto, net nežinai, kad vėjo turbinų mentės daromos iš kompozitinių medžiagų, kaip anglies ir stiklo pluoštai su kita kopozito dalimi epoksidinėmis, arba alkidinėmis devomis, kurios polimerizuojamos cheminiais kietikliais. Tos dervos yra daromos iš naftos, arba dujų. Silicis saulės panelėms ir chipams daromas smėlį deginant su anglimi SiO2 + 2 C → Si + 2 CO o ta elektrolizės reakcija varoma elektra, kuri gaminama anglimi kūrenamose elektrinėse kinijoje pagrinde. Ot kokie mes kvaili, kad nenaudojame vejo turbinų ir saulės panelių juk jų gamybo technologija ir pati produkcija tiesiog materializuojasi erdvėje iš nieko. Man keista, kodėl tu neskraidai po visatą sviesos greičiu, ko sėdi prie to "akmens amžiaus" kompo.
Kyborg 2015-09-18 18:07
Niko, būk žmogus, nebeteršk eterio savo vaikiškomis sapalionėmis.
Atk 2015-09-18 20:10
Bet kam teršti? Vis tiek žmonės anksčiau harmoningiau gyveno, kai neturėjo kompiuterių, naftos. buvo švarus oras, glaudus ryšys su gamta, jie ne taip sirgo. O dabar žmogus išėjo iš harmonijos dar stipriau. Ir todėl labai daug nesveikų žmonių. Jie pirks tabletes, bet tai nieko nekeis. Jie juda link prarajos. Ir kad rūpinasi tarsi ekologija, tai yra labai maža dalis. Nepakankama. Bet didžiausią žalą žmogus neša savo mintim. Mintis materiali ir jis savo mintim nuolat skleidžia baimes, agresiją ir tai užkrečia visus, agresija auga stipriai, jie sudaro vieną lauką agresijos, jis galingas labai, kaip narkotikas ir pradeda tada karai atsirasti pradeda šaudyt. Didžiausią žalą jis atneša dėl to, kad nesivysto teisingai dvasiškai, dėl to jis tampa pavojingas, bet ne kaip ne kūrėju. Ir juda jau link finišo. Bet dėja daugelis yra labai mažos brandos dvasinės ir kad ir kaip kreipiamasi būtų į juos, jie vis tiek nieko neklausys ir darys savo neharmoningus veiksmus. Ekologiją irgi nesirūpina žmones taip kaip reikėtų, juk tik mažytės pastangos ten nueina, gerai, kad nors truputi rūpinasi, bet tai esmės nepakeis. Ir didžiausią žalą jie daro skleisdami agresiją ir baimes uždegindami viską aplinkui ir kitus žmones, jie reaguoja visiškai neteisingai į gyvenimiškas aplinkybes, atsako pykčiu į pyktį ir pykčio tampa dar daugiau. Šaltis šalčio nesunaikina. Tamsa tamsos nevaiko! Šaltį reikia sušildyt, o tamsą nušviesti!
Kyborg 2015-09-18 20:19
Kokiai sektai priklausai, kad taip smegenys praplautos? Be abejo mažiau sirgo, tiesiog gyveno vidutiniškai iki 40m., turbūt dėl stiprios sveikatos tik tiek tempdavo. O dabar bėda, gyvena be ryšio su gamta, vartoja velnio sugalvotus vaistus ir tų vaistų pagalba pratempia iki 80m. ir daugiau. Niekaip nesuprantu, kodėl tokie ekologojos šalininkai, naudojasi civilizacijos pasiekimais, o ne gyvena pašiūrėje miške.
amas 2015-09-18 21:30
Pagavokit kur bus dėdamos eletromobilių baterijos. Įdomu kiek kainuos perdurbimas kai jie taps masiškai naudijami. Ar tai bus labai ekologiška.
Atk 2015-09-18 21:49
Kaip tik jūs ir teršiat eterį savo kliedesiais, jis teisingai sako, kad pjauną šaką ant kurios sėdi, bandę į jūsų protą atsikreipti, bet jūs ne! Naikinti savo žemę normalu!
Atk 2015-09-18 21:52
Todėl kad mokesčius ima valstybė. Nueisi į mišką suras tavę ir reikalaus mokėti mokesčius. reikalaus, kad tu savo vaikus vetum į mokyklą. Nekliedėk. daugužį. Žmogus nusirito žemiau Harmonijos labai stipriai ir daug stipriau nei gyvūnas. Ir jo laukia dideli nemalonumai.