Top 10: kraupiausi visų laikų žaislai vaikams (Video)  (1)

Žaislai vaikams turėtų būti linksmi, smagūs ir mieli, tačiau kartais būna sukuriamos ir visiškai kitokios jų versijos. Dar daugiau, žaidimams skirti daiktai gali net išgąsdinti. Ypač daug tokių buvo išrasta praėjusiame amžiuje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi pristatome 10 košmariškiausių žaislų vaikams. Tokių niekuomet nenorėtumėte pirkti savo vaikams, tiesa?

1. 1960-aisiais sugalvotas monstrų galvų siaurintojas.


2. Vos po penkerių metų buvo sugalvotas oro pistoletas, kuris iššovus skleisdavo baisų garsą, neretai apkurtinantį ar bent jau padarantį nemažą žalą bičiulio klausai. Praėjus keleriems metams žaislas būtent dėl šios priežasties buvo pašalintas iš prekybos.


3. Burbulus kurianti pasta tikrai leido vaikams nemažai pasilinksminti. Vienintelė bėda ta, kad neretai jie ne pūsdavo, o įtraukdavo medžiagos, kuri, deja, buvo labai nuodinga.


 4. CSI detektyvo rinkinys, kuriame buvo viskas: netgi įrankis tikrinti pirštų antspaudus. Deja, per neapsižiūrėjimą būtent jis buvo nenuodugniai ištirtas ir į prekybą paleistas su asbesto, mineralo, galinčio sukelti vėžį, dalelėmis ant paviršiaus.


5. Netikri invalido vežimėliai. Nors idėja jau šiek tiek gąsdina, žaislas nėra blogas vien dėl jos. Bėda ta, kad šie vežimai galėdavo išvystyti nemažą greitį, o šalmų ir apsaugų nebuvo, todėl neretai vaikai patys susižeisdavo, kartais netgi taip, kad nebegalėdavo vaikščioti. Skausminga ironija.



6. Dangaus šokėjos – gražuolės fėjos, skraidančios po kambarį. Deja, jų trajektorijos buvo nelabai galima suvaldyti, todėl dažnai vaikai likdavo sužeisti, nes gražuolės atsitrenkdavo jiems į veidą, galvą ar net išdurdavo akį.



7. Baisiųjų šliužų rinkinukas. Vyresniems vaikams, kurie mėgsta vabzdžius ir adrenaliną, turbūt visai smagus žaislas. Deja, kad „vabalai“ judėtų, įrenginį reikėdavo įkaitinti beveik iki 150 laipsnių Celsijaus. Negana to, jį šildant skleisdavosi nuodingos dujos. Tai bent žaisliukas vaikams.


8. Žaislinis virtuvės rinkinys mergaitėms kadaise buvo per daug realistiškas. Mini orkaitė iš tiesų įkaisdavo, ir mergaitės, palietusios ją ar kokį pašildytą „patiekalą“, dažnai neišvengdavo baisių nudegimų. Keisčiausia, kad šis žaislas gyvavo dar palyginus visai neseniai: prieš 23 metus.


9. 1960-aisiais išpopuliarėjusi čiuožykla atrodė labai linksma, tačiau buvo ir labai pavojinga. Mat jei būdavo užpilta mažiau vandens, vaikai baisiai susižeisdavo ir nusibrozdindavo.


10. Šeštasis pirštas, kurį būdavo galima prisitvirtinti prie rankos, ne tik buvo juokinga apgaulė draugams. Judėdamas jis pagąsdindavo ir prajuokindavo aplinkinius, tačiau, jį netyčia pridėjus prie akies ar kitos jautresnės vietos, jo paleistas smūgis sukeldavo rimtų problemų.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(27)
(6)
(21)

Komentarai (1)