„iPhone 6s“ jau ir Lietuvoje: nuo kainų iki lietuviškų apžvalgų  (1)

Nuo šio penktadienio Lietuvoje prasidėjo oficiali prekyba telefonais „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“. Lietuva pirmą kartą pateko į antrąją šalių, kuriose startuoja prekyba naujais „Apple“ telefonais, grupę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot „iDeal“ atstovų, pirmąją išankstinio užsakymo dieną Lietuvoje buvo rezervuoti keli šimtai telefonų – vienas telefonas buvo užsakomas maždaug kas dvi minutes. Iš viso iki oficialios prekybos pradžios „Apple Premium Reseller“ statusą turinčiose parduotuvėse lietuviai užsisakė per pusę tūkstančio telefonų.

Atsižvelgiant į tai, jog šio telefono kaina (pigiausi modeliai kainuos 760€) tikrai ne pati mažiausia rinkoje, toks lietuvių susidomėjimas yra gan nemenkas. Tolesnėje nuorodoje galite susipažinti su „iPhone 6s“ lietuvišku asortimentu ir lietuviška kaina.

Prekyba naujaisiais „iPhone“ telefonais, be visų trijų Baltijos šalių, spalio 9 dieną taip pat prasidės Airijoje, Austrijoje, Belgijoje, Čekijoje, Danijoje, Ispanijoje, Italijoje, Lenkijoje, Meksikoje, Norvegijoje, Olandijoje, Portugalijoje, Rusijoje, Suomijoje, Švedijoje, Šveicarijoje – iš viso daugiau nei 40-yje pasaulio valstybių.

Prekyba „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ telefonais Australijoje, Kanadoje, Kinijoje, Prancūzijoje, Vokietijoje, Honkonge, Japonijoje, Naujoje Zelandijoje, Puerto Rike, Singapūre, Didžiojoje Britanijoje ir JAV prasidėjo vos prieš dvi savaites, rugsėjo 25 dieną.

„Apple“ pranešė, kad per pirmas tris prekybos dienas pasaulyje buvo parduota daugiau nei 13 milijonų „iPhone 6s“ ir „iPhone 6s Plus“ įrenginių. Tai reiškia, kad per sekundę buvo nuperkama daugiau nei 50 naujųjų telefonų. Tai geriausi prekybos „iPhone“ telefonais rezultatai per visą JAV kompanijos istoriją.

Vienintelis dalykas, kuris pasikeitė, yra viskas: „iPhone 6s“ apžvalga

Naująjį „iPhone“ „Apple“ pristato su šūkiu: „Vienintelis dalykas, kuris pasikeitė, yra viskas“. Kas tas viskas? Pažvelkime iš arčiau į šią naujovę.

Logiška, jog „iPhone 6s“ tapo geresne „iPhone 6“ telefono versija, gavusi visą aibę patobulinimų, kurių pagrindiniai: naujos kartos „3D Touch“ technologija, patobulinta 12 megapikselių kamera ir naujausias A9 procesorius. Aptarsime šiuos ir kitus dalykus.

Šie metai „iPhone“ įrenginių pasaulyje yra „S“ metai, o tai reiškia, kad naujų įrenginių dizainas išliko praktiškai toks pat kaip jų pirmtakų– „iPhone 6“, tuo tarpu kiek pakito vidiniai elementai, kurie prisideda prie to, jog šis telefonas yra spartesnis.

Dideli ekranai laimi. Per pastaruosius 3 metus vienas reikšmingiausių pokyčių, kuriuos patyrė „iPhone“ įrenginiai yra susijęs su jų ekranų dydžiu. Po kelių metų štampuojant 3,5 colių išmaniuosius telefonus, kompanija stebėdama konkurentus ir nujausdama žmonių poreikius pristatė 4 colių „iPhone 5“ bei „iPhone 5s“. Tendencija nepakito ir „Apple“ padidino ekrano dydį ir „iPhone 6“ iki 4,7 colių bei pasiūlė didesnį „iPhone 6 Plus“ su 5,5 colių ekranu. Tokius pat ekrano parametrus matome ir „iPhone 6“ palikuonyje – „iPhone 6s“ įrenginyje.

Kalbant apie dizainą, matome, jog su „iPhone 6s“ „Apple“ pristatė naujos korpuso spalvos variantą. Dabar naudotojai galės rinktis iš sidabrinės, auksinės, kosminės pilkos, rausvojo aukso spalvos. Bendrai „iPhone 6s“ yra du svarbesni išoriniai pakeitimai. Stiklo ekranas čia stipresnis ir atsparesnis smūgiams. Korpusas pagamintas iš itin patvaraus „7000 Series“ aliuminio lydinio, kaip teigia „Apple“, iš tos pačios klasės, kuri naudojama aviacinėje kosminėje pramonėje. Taigi, panašu, kad naująjį „iPhone“ telefoną turėtų būti sunkiau sulenkti? Pabandykime.

„iPhone 6s“ išskirtinumas – „3D Touch“ technologija, kuri padaro telefoną itin jautrų paspaudimams ir tokiu būdu suteikdama galimybę daugybę veiksmų atlikti greičiau perkelia sąveikos su išmaniuoju būdą į aukštesnį lygmenį. Technologija „3D Touch“ tikrai palieka įspūdį: sąsaja realiuoju laiku reaguoja į paspaudimų stiprumą, o skaitmeninės programėlės dabar yra tarsi dinamiški objektai – „3D Touch“ leidžia jų nepaleidžiant atlikti su jomis veiksmus.

Ši technologija lemia, kad sąveikoje piršto judesiais su išmaniuoju atsiranda dar vienas būdas. Aišku, kol kas gal jis bus kiek neįprastas ir kai kuriems gali pasirodyti nereikalingu dalyku. Bet mums atrodo, kad tai tik laiko klausimas.

Dabar pažvelkime į kameras. „Apple“ labai priešinosi pikselių padidinimui, mat kuo daugiau jų išdėstoma ant to paties dydžio jutiklio, tuo didesnė temperatūra, daugiau triukšmo ir mažesnis vaizdo tikslumas. Bet „iPhone 6s“ čia įvyko pokyčiai – išaugo kameros pikselių skaičius, bet kokybė nenukentėjo. Nors abiejų kamerų raiška išaugo, didesnio dėmesio verta tik priekinė – juk čia varginga 1,2 megapikselių skiriamoji geba padidėjo iki 5 megapikselių.

Pakeista jutiklio korpuso konktrukcija lėmė, kad pikseliai čia atskirti vienas nuo kito, o tai užtikrina išties kokybiškus vaizdus. Tačiau svarbiausias dalykas, kurį reikėtų žinoti apie „iPhone 6s“ kamerą yra tai, jog ji pajėgi filmuoti 4K turinį, kurį, beje, pats išmanusis telefonas leidžia redaguoti. Kalbant apie kameras verta paminėti, jog čia gamintojas pristatė naujovę – „Live Photos“ funkciją, kurios esmė yra užfiksuoti akimirkas iškart prieš ir po nuotraukos.

Šia funkcija išties malonu naudotis, nors tiesa, ji turi tam tikrų trūkumų. Nuotrauka daroma įprastiniu būdu, tačiau kamera vaizdą fiksuoja 1,5 sekundės iki ir po mygtuko paspaudimo. Tokios nuotraukos užima mažiau talpos nei vaizdo įrašai, tačiau atrodo taip pat, mat gaunamos judančios nuotraukos.

4K vaizdo įrašai ir 12 megapikselių kameros fiksuojami vaizdai užima tikrai nemažai vietos, todėl kalbant apie vidinę talpą, galima būtų pakritikuoti „Apple“ už tai, jog atsisakė 32 GB varianto. Naudotojams bus prieinami 16, 64 ir 128 GB vidinės atminties talpos modelių variantai.

„Apple A9“ procesorius lemia, jog įrenginys veikia tikrai greitai. Telefono atrakinimas pasitelkiant „Touch ID“ trunka akimirką. Tokie pajėgumai prisideda prie to, jog nuo vieno įkrovimo „iPhone 6s“ veikia tiek pat, kiek ir jo pirmtakai – vieną dieną, na, arba kiek daugiau jei įjungiamas energijos taupymo režimas. Nesunku pastebėti, jog baterijos įkrovimo procese „Apple“ dar nepasiūlė jokių inovacijų. „iPhone 6s“ visa dar reikia laidinio įkrovimo ir mažiausiai 2 valandų tam, kad telefonas galėtų iki 100% ja prisipildyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(10)
(15)
(-5)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: