„Samsung“ pasiūlymas Europos rinkoms - „Note 5“ jums per geras, naudokit „Galaxy S6 Edge+“ (Apžvalga)  (3)

„Samsung Galaxy Note 5“ Europos nepasieks.“ Tokie žodžiai IFA 2015 metu nuskambėjo iš „Samsung“ vadovo lūpų. Tai jis paaiškino paprastai – mes, europiečiai, neišnaudojame „S-Pen“ ir kitų būtent „Note“ pritaikytų galimybių. Todėl „Samsung“ kartu su „Note 5“ pristatė ir „Galaxy S6 Edge+“ – tai tas pats „S6 Edge“, tačiau šiek tiek galingesnis, didesnis, brangesnis. Bet ar tai reiškia, jog „S6 Edge+“ yra geresnis? Ar „Edge+“ iš tikrųjų sugebės pakeisti „Note 5“, kurio taip ilgai laukėme? Tai ir pabandysime išsiaiškinti šioje apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dizainas jau „kažkur“ matytas

„Samsung Galaxy S6 Edge+“ smarkiai kažką primena, visa tai kažkur matyta. Ne, šįkart kalba neina apie „Apple“. „Galaxy S6 Edge+“ tėra tiesiog didesnis „S6 Edge“, kaip ir galima suprasti iš pavadinimo. Testavimo metu teko pastebėti, jog žmonės labai painioja šiuos du įrenginius, kadangi jie skiriasi tik dydžiu. „S6 Edge+“ lyginant su pirmtaku turi tik vieną privalumą – šis telefonas naudoja žymiai tvirtesnį ir patvaresnį 7000 serijos aliuminį. Tokį patį aliuminį naudoja ir „iPhone 6S“.

Visa kita išliko nepakitę – priekyje labai pamiltas ir šį telefoną išskirtiniu darantis iš abiejų pusių lenktas ekranas, po juo – pirštų antspaudų skaitytuvas. Šonai yra pagaminti iš jau minėto aliuminio, o galas yra padengtas tuo pačiu „Gorilla Glass 4“ stiklu.

„S6 Edge+“, kaip ir vyresnysis brolis, atrodo tikrai puikiai. Tačiau „Edge+“ paveldėjo ne tik išvaizdą, bet ir tam tikras dizaino bėdas. Telefono nugarėlė yra siaubingai tepli, ant jos matosi kiekvienas pirštų antspaudas. Be to, būtent dėl nugarėlės kaltės, „Edge+“ yra siaubingai slidus, o tokį telefoną išmesti būtų gaila. Ir paskutinė problema – telefono apatinėje dalyje esantis garsiakalbis. 2015 metais jau norėtųsi, kad visi gamintojai garsiakalbius montuotų telefonų priekiuose, tačiau, deja, taip dar nėra. Todėl žiūrint vaizdo įrašus ar žaidimus kartais nutiks taip, kad uždengsite garsiakalbį ir garsas iš jo visiškai nebesklis.

Ekranas – stulbinantis. Ir vėl.

„Samsung Galaxy S6 Edge+ turi 5.7 colių 1440 x 2560 lenktą „Super AMOLED“ ekraną ir jis, visai kaip ir „S6 Edge“, yra pasakiškas, nepaisant to, kad užlenktų ekranų kraštų spalvos atvaizduojamos šiek tiek prasčiau. Bet kitur – tik ryškios, natūralios spalvos, didžiulė raiška, puikūs matymo kampai, geras matomumas prieš saulę ir t.t. „Samsung“, iš esmės, jau nelabai yra kur tobulėti. Žinoma, matomumas prieš saulę ir matymo kampai dar gali būti šiek tiek pagerinti, bet iš esmės, beliko mažinti ekranų energijos vartojimo lygį, visa kita - smulkmenos.

Bet „S6 Edge+“ visgi turi vieną ypatingą savybę – lenktą formą. Tokią formą iki šiol turėjo tik „S6 Edge“ ir „Note Edge“ ir, kaip ir galima buvo tikėtis, abu šie bandymai sukurti kažką naujo susilaukė milžiniško populiarumo ir dėmesio. Nors „S6 Edge+“ lenktas ekranas atrodo nuostabiai ir jis traukia visų aplinkinių dėmesį, tačiau „Samsung“ vis dar neišsprendė vienos problemos – lenktas ekranas neturi beveik jokios prasmės. Taip, galima paleisti programą ar paskambinti kontaktui naršant bet kurioje telefono programėlėje, tačiau tam lenktas ekranas nereikalingas, tai tik programinės įrangos sprendimas. Galite įjungti naktinį laikrodį arba peržiūrėti pranešimus, tačiau vėlgi – tai tik programinės įrangos sprendimai, labiau išnaudojantys „AMOLED“ tipo ekrano privalumus, negu lenktą formą. „Samsung“ turi kažką sugalvoti, kadangi vien dėl išskirtinumo ir grožio mokėti žymiai didesnius pinigus nėra linkę visi.

Programinė įranga yra vis dar neužbaigta

Jeigu pastaruosius kelis metus atidžiai sekėte ir skaitėte mūsų apžvalgas, turėtumėte žinoti, jog „Samsung“ telefonų silpniausia pusė – programinė įranga. Ko gero, vienintelė išimtis buvo „Galaxy Note“ serija, todėl buvo įdomu išsiaiškinti, ar „S6 Edge+“ programinė įranga yra pakankamai gera, kad galėtų pakeisti „Note“.

Pirmas įspūdis, tenka pripažinti, buvo visai neblogos – atnaujintos ikonos atrodo žymiai geriau, negu senosios, nustebino ir „Microsoft Office“ programos (apie kurias kiek vėliau). Tačiau kuo toliau, tuo prasčiau. Naujienų srautas, esantis namų langų kairiausiame lange, erzina savo lėtumu ir nepatogumu. Keista, bet telefonas kartais mėgdavo strigti, o dėl to galima kaltinti tik programinę įrangą, nes 8 branduolių procesorius ir 4GB RAM, atrodo, turėtų būti daugiau, negu gana. Bet „TouchWiz“ vartotojo aplinkai tai ne motais – „S6 Edge+“ kartais netgi nereaguodavo į bandymus atrakinti, kai kurios programėlės jungdavosi lėtokai ir t.t. „S6“ bei „S6 Edge“ tokių bėdų pastebėti neteko, todėl visas viltis reikėtų dėti į artėjančius programinės įrangos atnaujinimus.

Bet ne viskas yra blogai. Nors „Samsung“ per pristatymą teigė, jog „Note 5“ yra labiau verslo įrenginys, o „S6 Edge+“ – multimedijos, abu jie tinkami tiek vienam, tiek kitam. „S6 Edge+“ turi iš anksto įrašytą „Office“ paketą, kuris yra tiesiog puikus ir turi visą būtiniausią funkcionalumą – naudodamas „Word“ netgi teko pabandyti parašyti straipsnį ir sekėsi puikiai. Galbūt už tai labiau reikėtų garbinti „Microsoft“, tačiau reikia padėkoti ir „Samsung“ už tai, kad bent kartą į telefoną yra iš anksto įdiegta kažkas realiai naudingo. 

Reikia „Samsung“ padėkoti ir už tai, kad iš „Note“ serijos „S6 Edge+“ pasiskolino ir tokias funkcijas kaip valdymo viena ranka režimas, dviejų langų režimas ir panašiai. Tačiau iki tobulumo programinėje įrangoje Pietų Korėjos gigantui dar trūksta nemažai ir tai liūdina, kadangi neišnaudojami nei 4GB operatyviosios atminties, nei procesorius, nei užlenkti ekrano kraštai. 

Pirštų antspaudų skaitytuvas – ne pats geriausias, bet veikia neblogai

„Galaxy S6 Edge+“ turi ir pirštų antspaudų skaitytuvą, jis įmontuotas į namų mygtuką. Vėlgi susiduriame su situacija, kai „S6 Edge“ funkcija veikė geriau, negu „S6 Edge+“. Ir nors skirtumas nedidelis, jį pajusti galima. Tačiau skirtumas nėra pakankamai žymus, kad pirštų antspaudų naudojimo vertėtų atsisakyti. „Galaxy S5“ ar „Note 4“ naudotojams ši funkcija dar nebuvo pakankamai išbaigta, bet šiuo atveju, ji veikia neidealiai, tačiau pakankamai gerai.

Baterija

Vienas iš didžiausių „Note“ serijos privalumų – ilgai tarnaujanti baterija. „S6 Edge+“ mūsų bandymo metu dienos pabaigoje įprastai dar turėdavo apie 20-30% baterijos, tačiau palyginimui „Note 4“ testavimo metu dienos pabaigoje turėdavo 40-50% baterijos. Tai reiškia, jog „S6 Edge+“ galės atlaikyti įprastą darbo dieną, tačiau ilgoms kelionėms rekomenduotumėme įsigyti išorinę bateriją.

Na, o jeigu elektros visada šalia, galėsite džiaugtis sparčiuoju įkrovimu bei sparčiuoju bevieliu įkrovimu. Abu krovimo būdai yra labai efektyvūs, todėl jeigu planuojate pirkti kroviklį (bevielį arba paprastą), rekomenduojame pirkti greitojo krovimo technologijas palaikančius kroviklius.

Kamera

Kamera, kurią turi „Galaxy S6 Edge+“ yra ta pati, kurią naudoja ir „Galaxy S6 Edge“. Vienintelis skirtumas – šiek tiek patobulinta optinė stabilizacija. Tačiau liūdėti nėra ko – „Galaxy S6 Edge“ kamera iki šiol yra laikoma kaip viena iš geriausių rinkoje, mes tą taipogi galime patvirtinti. „S6 Edge“ kamera pasižymi visomis tomis pačiomis savybėmis – ryškios spalvos, puikus detalumas, nebloga kokybė netgi esant prastam apšvietimui. Trumpai tariant – jeigu renkatės telefoną ir labai gera kamera yra jums būtina, nesuklysite pasirinkę „S6 Edge+“.

Verdiktas


Apžvalgos metu susidarė įspūdis, jog „S6 Edge+“ yra šiek tiek paskubomis sukurtas produktas, neatnešantis beveik nieko naujo, lyginant su „S6 Edge“. Sprendimas neišleisti „Note 5“ Europoje visiškai nedžiugina, o „S6 Edge+“, kad ir kaip norėtųsi tikėti „Samsung“ žodžiais, nesugeba pilnai pakeisti „Note 5“. Nors „Edge+“ yra spartus, labai gražus, jis turi puikų ekraną ir kamerą, už tokią kainą norisi kažko daugiau, o tą „kažką daugiau“ turi „Note 5“. 

Bet jeigu jūs norite išskirtinai atrodančio, spartaus, gerą kamerą ir ekraną turinčio telefono multimedijai ar žaidimams, „S6 Edge+“ yra tinkamas, todėl nenurašykime šio telefono šimtu procentu, o kitais metais tikėkimės, jog „Note 6“ bus prieinamas ir Europoje.

Erik Murin, Fortakas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(11)
(0)
(11)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: