Ilgiausiai trunkanti DDoS ataka be sustojimo tęsėsi 320 valandų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Akimb 2015-11-15 13:33
"45,6 proc. visų „Kaspersky Lab“ užfiksuotų atakų buvo vykdomos iš kompiuterių zombių su „Linux“ programine įranga." Maniau, kad Linuxai - bene saugiausia OS šeima, tai kaip čia yra, kad tiek daug 'užzombinta' jų? (45.6 proc. yra ganėtinai didelė dalis).
zygis_ 2015-11-15 16:20
Gudročiai... Gi ne apie desktop sistemas kalba eina. Pilna kreivarankiu administratorių kurie neprižiūri serverių ir ne nenutuokia kad tokie dalykai gali vykti. Ir nebūtinai reikia serverį valdyti tiesiogiai - pakanka ne uždarytų portų ir kreivos konfigūracijos.
Akimb 2015-11-15 18:55
Kas tau ką minėjo apie desktopą, m, 'gudruti' tu.
Vytax 2015-11-15 19:29
Tam, kad surengti DDoS ataką serverių laužyti visai nebūtina. Tam pakanka tik išsinuomoti serverį su dideliu pralaidumu ir neribotu duomenų kiekiu. O Linux čia populiarūs, nes Linux serveriai pigesni ir pasiūla didesnė.
- 2015-11-15 21:21
Be to, faktinė klaida - vien IBM'as į Linux vystymą sukišęs milijardą žalių. Nebent tu IBM'ą laikai už entuziastus ...
jijami5 2015-11-16 00:05
1.Parašai į google "where is linux used" 2.Paspaudi bet kurią iš nuorodų pirmame puslapyje. 3.Perskaitai bent truputėlį to kas parašyta 4.Pažiūri į veidrodį 5.Pamatai tikrą idiotą Nors geriau pagalvojuss, jei sugebėsi pasigooglint info tai blogiausiu atvėju pusgalvis būsi, bet vis geriau nei ankstesnis variantas
lucy 2015-11-16 02:48
Linux is user-friendly; it’s just choosy about who its friends are. PS nelabai suprantu ar tu tiesiog durnas ar čia trolint bandai
- 2015-11-16 06:56
Tai kad tu darai faktines klaidas - ką tau aiškinti? a) Linux nėra absoliučiai nemokami. RHEL kainos nuo >100 $ iki 8 500 $. Ir juos kuria normali kompanija, kuriai svarbu pelnas ir klientai. Tu gali rasti nemokamų produktų, bet ten tavo reikalas ir kompetencija, ar sugebėsi susikonfigūruoti saugią sistemą. Taigi, tavo pasipiktinimas, ar gali nemokamas produktas, kuriamas entuziastų, būti saugus, rodo, kad tu arba trolis, arba durnas. Red Hat'ai klaidas taiso taip pat sparčiai, kaip ir kitos kompanijos, ir tam išleidžia milijonus. b) Komerciniai Linux yra skirti praktiškai tik serveriams, kur saugumas svarbus. O tu piktiniesi, kad nieks nenaudoja, išskyrus serverius. Seems logic? Serverinė distribucija naudojama tik serveriuose - kaip blogai... c) Net ir Desktop Linux yra kuriami kompanijų - Canonical Ltd. Ir saugumu rūpinasi, ir klaidas taiso, ir nemokamai dalija. Jų reikalas, kaip jie pinigus uždirba.
kestutisz 2015-11-16 09:01
Pakanka vien kreivų puslapių - jei kirminas nepersistengs su užklausomis tiek, kad iškart nugriauti serverį, tai jis turbūt gali metų metais suktis ir niekas nepastebės. Ypač jei "nulauš" tik sąlyginai, prisikabinęs tik prie kažkokio www projekto ir jei pernelyg neužkraus serverio (o tai nūdien jau gan sunkoka) tai puslapio administratoriai gal net nesidomės, o serverio (pvz hostingo) galvos gal kad na puslapis kažką turbūt veikia ir tiek. Na pvz (nuorodų spausti nesiūlau, tik pažiūrėt paieškos rezultatus) - https://goo.gl/kwsKb9 - beveik galėčiau lažintis, kad nė vienas iš tų puslapių neužsiima ta veikla kurią "reklamuoja" greičiausiai nieko nežinodami. Serveriai nulaužti? Vargu. Gali užsiimti ir kitom neplanuotom veiklom? Labai tikėtina.
Auksine Logika 2015-11-16 14:08
Raspberry Pi turi default username ir pass + tai pigus zaisliukas ir vaikai nelabai moka uzsidet apsaugas. Idomu kada kas sugalvos milijona RPi sujungt i DDoS brotu klasteri
kestutisz 2015-11-16 14:52
RPi netyčia nenusipirksi, jei jau tokį daiktą perki tai žinai, kad mokysies. Didesnė bėda gali būti įvairūs "linux inside" devaisai, kaip pvz routeriai - net būdamas visiškai kiauras, jis po defaultu puikiai veiks - ir vartotojui bus internetas (na gal sulėtėjęs), ir botnetui pasitarnaus. Ir dar "kaltas" bus Linux, o ne neaiškus developeris palikęs tyčinius ir netyčinius backdoor'us :)