Ilgiausiai trunkanti DDoS ataka be sustojimo tęsėsi 320 valandų  (11)

Ilgiausiai trunkanti ataka, užfiksuota „Kaspersky Lab“ 2015 m. trečiąjį ketvirtį, tęsėsi 320 valandų, arba beveik dvi savaites.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

 Tokia išvada pristatyta naujojo ketvirčio DDoS ataskaitoje pagal nuolat skelbiamų kompiuterių zombių veiklos stebėjimo ir kibernetinių nusikaltėlių taikomų technologijų rezultatus. Kitos pateiktos išvados:

  • Iš viso nukentėjo 79 šalių vartotojai, labiausiai – iš Kinijos, JAV ir Pietų Korėjos.
  • Daugiau nei 90 proc. atakų tęsėsi trumpiau nei 24 valandas, sparčiai daugėja atakų, kurių trukmė viršija 150 valandų.
  • Didžiausias tos pačios aukos (Nyderlanduose esantis serveris) atakų skaičius – 22.
  • Kibernetiniai nusikaltėliai irgi atostogauja, todėl rugpjūtis – ramiausias ketvirčio mėnuo pagal išpuolių skaičių.
  • 45,6 proc. visų „Kaspersky Lab“ užfiksuotų atakų buvo vykdomos iš kompiuterių zombių su „Linux“ programine įranga. Pagrindinės priežastys – prasta apsauga ir didesnis pralaidumas.
  • Bankai dažnai tampa kompleksinių ir išpirkos reikalaujančių išpuolių tikslu.
  • Pigiau surengti paprastesnes, bet taip pat pavojingas atakas.

Trečiojo ketvirčio ataskaita rodo, kad DDoS atakos vykdomos labai lokalizuotai. 91,6 proc. aukų išteklių įsikūrę vos 10 viso pasaulio šalių, nors „Kaspersky Lab“ užfiksavo DDoS atakas, iš viso nukreiptas į 79 šalių serverius. Svarbu, kad DDoS atakos greičiausiai vykdomos iš tų pačių šalių. Kinija, JAV ir Pietų Korėja užima aukščiausias pozicijas abiejuose dažniausiai atakuojamų šaltinių ir tikslų sąrašuose. Nors kitų elektroninių nusikaltimų sindikatai, sutelkiantys dėmesį į tokius dalykus kaip kredito kortelės vagystės, gali veikti toli nuo nusikaltėlių gyvenamosios vietos, tai netaikoma DDoS atveju. Daugiau informacijos apie geografinį pasiskirstymą ir kitas „Kaspersky Lab“ užfiksuotas DDoS atakų savybes galite rasti išsamioje ataskaitoje, viešai paskelbtoje Securelist.com.

„Mes negalime tiksliai nusakyti vienos neteisėto DDoS atakų verslo krypties. Grėsmė, atrodo, auga visur. Mes užfiksavome labai sudėtingas išpirkos reikalaujančias bankų atakas, taip pat atkreipėme dėmesį į naujus nebrangius metodus, galinčius ilgam labai pabloginti įmonės veiklą. Atakų daugėja, dauguma jų yra trumpalaikės: įvykdytos sukelia neigiamų padarinių ir išnyksta. Ilgai trunkančių atakų, galinčių sukelti didelių, bet nesaugių verslo įmonių bankrotą, skaičius taip pat auga. Dėl šių reikšmingų pokyčių įmonės privalo imtis priemonių, kad užkirstų kelią realiai grėsmei ir padidėjusiai DDoS atakų keliamai rizikai“, – sako Eugenijus Vigovsky, „Kaspersky Lab“ „Kaspersky DDoS Protection“ skyriaus vadovas.

Su naujausia ketvirčio DDoS atakų ataskaita galima susipažinti čia. Ji grindžiama duomenimis iš „DDoS Intelligence system“. Daugiau apie produktą sužinosite čia.

Daugiau apie DDoS atakas skaitykite mūsų naujausioje ataskaitoje, kurią rasite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(6)
(9)
(-3)

Komentarai (11)

Susijusios žymos: