MIT mokslininkai sugalvojo, kaip bet kuriuo išmaniuoju telefonu matuoti pulsą ir kvėpavimą  (0)

Kaip aktyvumo asistentas veikiantis išmanusis telefonas – fantazija? Galbūt ne visai, nes „MIT“ mokslininkai kuria skaitmeninę programėlę, kuriuo paprastu išmaniuoju telefonu galima bus pamatuoti pulsą ir kvėpavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aktyvumo asistentai ir kiti dėvimi išmanieji įrenginiai dažniausiai būna skirti nešiojimui ant rankos. Dažniausiai jie turi laikrodžių ar apyrankių formą. „MIT“ mokslininkai kuria technologiją, kuri turėtų išstumti visus tuos įrenginius. Mūsų pulsą galės matuoti paprastas išmanusis telefonas, būdamas net rankinėje ar kišenėje.

MIT projektas, pavadintas „BioPhone“ turėtų leisti imti duomenis iš telefono akselerometro ir kaip teigia tyrėjai, aptikti ir pamatuoti net ir nedidelius kūno judesius, atsirandančius dėl širdies veiklos rezultatas. Mokslininkai sukūrė „Android“ platformai skirtą skaitmeninę programėlę, kurią įdiegė „Samsung Galaxy S4“ įrenginyje ir patikrino jos veikimą, atlikę eksperimentą, kuriame dalyvavo 12 žmonių.

Eksperimento dalyviai turėjo atlikti įvairius paprastus pratimus bei rankų ir kojų judesius. Deja, po visų bandymų paaiškėjo, kad skaitmeninei programėlei dar reikia patobulinimų, nors ir ne viskas taip blogai. Matavimų rezultatai išmaniajame telefone skyrėsi nuo tų, kuriuos rodė aktyvumų asistentai ketvirtadaliu įkvėpimų per sekundę ir vienu pulso tvinksniu per minutę. Alabamos universiteto profesorius Emil Jovanov teigė, jog čia tik technologijų tobulinimo klausimas, mat jau dabar išmaniųjų telefonų akselerometrai ir giroskopai yra nepaprastai jautrūs, nors kartais tiksliems rezultatams dar trukdo iš aplinkos sklindantys virpesiai.

Kas žino, galbūt „MIT“ mokslininkai sėkmingai patobulins savo technologiją ir jau netrukus aktyvumo asistentas apsigyvens ne atskirame įrenginyje, o mūsų išmaniajame telefone.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (0)