Į Lietuvą ateina nauja mobilių atsiskaitymų programa „Monea“  (0)

Mobiliosios atsiskaitymų programos „Monea“ kūrėjas, Latvijos startuolis „Monetizator“, planuoja įsitvirtinti visose Baltijos šalyse ir jau artimiausiu laiku pristatyti programą Lietuvos bei Estijos gyventojams. Įmonės plėtrai šiuo metu pritrauktas papildomas 800 000 EUR finansavimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mobiliajai tarpbankinių atsiskaitymų programai „Monea“ plėsti, įtvirtinti Latvijos rinkoje bei pradėti veiklai Lietuvoje ir Estijoje įmonė papildomai pritraukė 800 000 eurų dydžio pradinį finansavimą (seed round) (bendras šiais metais skirtas finansavimas yra 1 050 000 eurų). Po šių investicijų „Monetizator“ kapitalo bendras vertinimas pasiekė 4 milijonus eurų.

Įmonės tarybos pirmininku tapo ilgametę patirtį bankų sektoriuje sukaupęs, buvęs „Nordea“ Latvijos filialo ir „Nordea“ verslo plėtros vadovas Lenkijoje ir Lietuvoje, šiuo metu pagrindinis finansų ir investicijų bendrovės „Callidus Capital“ partneris ir įkūrėjas Valdis Siksnis. Taryboje taip pat dirba „Expansion Capital“ valdybos pirmininkas Ēriks Fricsons ir privačių investuotojų atstovas Armands Garkāns.

„Nors šiuo metu žmonės dar labai santūriai žiūri į mobiliuosius atsiskaitymus, nemažai tyrimų rodo, kad dėl naujų technologinių sprendimų plėtros jau artimiausiu laiku situacija turėtų iš esmės keistis ir mobilieji atsiskaitymai taps populiaresni už internetinės bankininkystės atsiskaitymus ir atsiskaitymus kortelėmis. Esu įsitikinęs, kad naujoviška ir labai patogi „Monea“ jau visai netrukus taps veiksminga tarpbankinių mobiliųjų atsiskaitymų technologija, kuri bus plačiai naudojama Baltijos šalyse ir Europoje“, – sakė Valdis Siksnis.

„Labai džiaugiamės, kad „Monetizator“ tarybos primininku tapo Valdis Siksnis, kuris įsipareigojo plėsti ir populiarinti Europos Sąjungoje „Monea“ prekės ženklą, – sakė  Mārtiņš Kalniņš, „Monetizator“ valdybos narys. – Mūsų, „Monea“ kūrėjų, svajonės yra beribės, o tikslai – ambicingi. Šiuo metu gyvename technologijų laikotarpiu, kur nugali greičiausias, patogiausias ir – pirmiausias. Tas, kuris bus žingsniu priekyje kitų. „Monea“ būtent toks ir yra – atsiskaitymai grynaisiais pinigais tegu virsta istorija. Gyvenimas bėga nepaliaujamai, laiko lieka vis mažiau, tad kam jį eikvoti per lietų ir sniegą stovint prie bankomato, norint atiduoti skolą draugams. Mūsų tikslas – atlikti saugius atsiskaitymus vos keliais prisilietimais prie išmaniojo telefono! Būtent tai ir siūlo „Monea“.

Apie „Monea"

„Monetizator“ yra pirma Latvijos finansų ir kapitalo rinkos komisijos licencijuota mokėjimo įstaiga Latvijoje, atliekanti piniginius pervedimus be sąskaitos ir kurianti pervedimų instrumentus.

Norint naudotis „Monea“ programa, ją reikia atsisiųsti į savo mobilųjį išmanųjį telefoną naudojant App Store ar Google Play siūlomas galimybes. Sėkmingai atsisiuntus programą reikia užregistruoti savo sąskaitos numerį (IBAN) ir mokėjimų kortelę (Visa, Mastercard). Būtina, kad naudotojo kortelė būtų aktyvuota mokėjimams internete. Tolesni veiksmai: užregistruoti savo mobiliojo telefono numerį, vardą, pavardę, asmens kodą ir sukurti tik naudotojui žinomą slaptažodį (PIN kodą). Po sėkmingos registracijos naudotojas galės vos per kelias minutes tiek prašyti pervesti pinigus, tiek ir pervesti pinigus į visas jo telefono adresų knygoje esančias banko sąskaitas. Daugiau informacijos apie programą „Monea“ – www.monea.lv.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(3)
(0)

Komentarai (0)