Architektūros gėda: kaukiantis dangoraižis jo gyventojus veda iš proto (Video)  (7)

Įsivaizduokite, kad gyvenate debesis siekiančiame dangoraižyje, kuris vėjuotą dieną skleidžia tokį stiprų garsą, jog atrodo, kad virš galvos nuolat sukasi bičių spiečius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Štai tokie garsai nuolat erzina vieno Mančesterio (šiaurės vakarų Anglija) dangoriažio gvyentojus, o kai kurie jų nuolat dėl to jaučia galvos skausmus.

Hiltono bokštu vadinamas 47 aukštų dangoraižis – aukščiausias gyvenamasis pastatas Mančesteryje ir dvyliktas pagal aukštį visoje Jungtinėje Karalystėjeje.

169 metrų aukščio staitinys per audrą virsta nelyginant suerzintų bičių aviliu.

Vos prieš kelias dienas „YouTube“ kanale patalpintame vaizdo įraše galima išgirsti, kaip stiprus vėjo gūsis, atsimušdamas į dangoraižį, sukelia ausis rėžiantį aštrų dūzgimo garsą, skelbia mashable.com.

„Galima sakyti esu jau pripratęs prie tokių spengiančių garsų, nes gyvenu pačiame dangoraižio viršuje“, – dar prieš porą metų yra sakęs šio pastato architektas Ianas Simpsonas. Vyras paaiškino, kad aštrų garsą sukelia stiprus vėjas, įsismarkavęs bokšto viršūnėje.

„Galiausiai garsas turėtų nurimti, – tuomet gyventojus bandė raminti jis. Tačiau praėjo jau treji metai nuo architekto viešo pasisakymo, o daugiabutyje niekas nepasikeitė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(66)
(18)
(48)

Komentarai (7)