„Volvo“ pristatė naują prabangos etaloną – sedaną S90  (13)

Trečiadienį „Volvo“ pristatė ilgai žadėtą, patį prabangiausią savo modelį – sedaną S90.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gamintojo teigimu, modelis žymi milžinišką „Volvo Cars“ atliktą šuolį. Šis švedų automobilių gamintojas geriau žinomas savo visureigiais ir universalais, tačiau išleisdamas S90, „Volvo“ aiškiai rodo ketinimus sudrebinti aukščiausios klasės sedanų segmentą, pateikdamas išskirtinį verslo klasės automobilį.

„Išleidę XC90 aiškiai paskelbėme apie savo ketinimus. Dabar akivaizdžiai ir tvirtai šį planą tęsiame.

Per pastaruosius penkerius metus investavę 11 milijardų JAV dolerių, ne tik iš naujo suformavome „Volvo Cars“ viziją – dabar mes pildome savo pažadus įgyvendindami šią viziją – teigė „Volvo Car Group“ prezidentas ir generalinis direktorius Hakanas Samuelssonas.

Naujajame „Volvo S90“ įdiegta pažangi pusiau autonominio vairavimo „Pilot Assist“ sistema. Ši vairavimo sistema paremta lengvais vairo spustelėjimais, siekiant išlaikyti automobilį tinkamai orientuotą kelio juostos ženklų ribose važiuojant greitkeliu iki 130 km/val. greičiu ir daugiau nebereikalauja, kad būtų važiuojama iš paskos kitam automobiliui.

Autopilotas – pagalbininkas yra dar vienas žingsnis į priekį autonominio vairavimo – pagrindinio „Volvo“ inovacijų tikslo – link.

Be to, didelių sedanų segmente naujasis S90 turės „T8 Twin Engine“ įkraunamą (angl. plug-in) hibridinę jėgainę ir itin prabangų interjerą su prie interneto prijungtomis informacijos ir pramogų sistemomis.

„Mūsų idėja buvo sukurti kažką visiškai naujo šiame gana konservatyviame segmente ir pristatyti vizualią išraišką to, kas eksterjere dvelkia lyderyste ir pasitikėjimu. Interjero atžvilgiu S90 modelį pakėlėme į naują lygį, pristatydami aukščiausios klasės patirtį, žadančią patogumą ir kontrolę“, – sakė „Volvo Car Group“ dizaino skyriaus viceprezidentas Thomasas Ingenlathas.

S90 taip pat įdiegta pirmoji pasaulyje „City safety“ funkcija, pajėgianti tiek dieną, tiek naktį aptikti didelius žvėris, tokius kaip elnias, arklys ar briedis.

Ši technologija atlieka pagalbinę intuityvaus perspėjimo ir automobilio stabdymo funkciją, padėdama išvengti susidūrimo su gyvūnu. Be to, S90 modelyje įdiegti išradimai iš „Volvo Cars“ naujausios investavimo programos kuriant labai pažangų važiuoklės simuliatorių.

„Kalbant apie vairavimo dinamiką, efektyvumą ir važiavimo malonumą, kuriant S90 žengtas didelis žingsnis pirmyn. Mes visiškai, iš pat pagrindų pakeitėme „Volvo“ vairavimo koncepciją, norėdami perteikti jo tikslumo jauseną, apimančią tiek automobilio kontrolę, tiek patogumą“, – sakė „Volvo Car Group“ vyresnysis viceprezidentas tyrimams ir plėtrai dr. Peteris Mertensas.

Viešai nuleisti uždangą nuo S90 planuojama Šiaurės Amerikos tarptautinėje automobilių parodoje (NAIAS) Detroite 2016 metų sausį.

Tikimasi, kas jis Lietuvoje pasirodys 2016 metų vasarą, tačiau užsisakyti naująjį modelį bus galima jau 2016 metų pavasarį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(1)
(14)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: