Malaizijos oro uoste mįslė: kam priklauso trys palikti „Boeing 747“?  (0)

Malaizijos oro uostų tarnybos, vis dar negalinčios atsakyti, kur yra pradingęs reiso MH370 laineris, dabar susidūrė su priešinga problema: šalies pagrindiniame oro uoste buvo aptikti trys lėktuvai „Boeing 747“, neturintys šeimininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kvala Lumpūro tarptautinio oro uosto (KLIA) pareigūnai paskelbė neįprastą skelbimą viename Malaizijos laikraštyje, ragindami atsiliepti trijų lėktuvų 747-200F, kurie veikiausiai buvo ten palikti ir užmiršti, šeimininkus.

„Jeigu neatsiimsite orlaivių per 14 dienų, pasiliekame teisę juos parduoti arba kitaip atsikratyti“ pagal Malaizijoje galiojančias taisykles, sakoma skelbime, kuris buvo paskelbtas dienraščio „The Star“ pirmadienio numeryje.

Šis pranešimas buvo adresuotas tų lėktuvų „neatsekamam šeimininkui“.

KLIA valdančios bendrovės „Malaysia Airports“, įsikūrusios Sepango mieste, generalinis direktorius Zainol Mohdas Isa sakė, kad oro uostas stengiasi susisiekti su tų lėktuvų vėliausiais žinomais savininkais.

Jis pridūrė, kad tos bendrovės yra „tarptautines“, o ne Malaizijos, bet daugiau detalių nepateikė.

„Nežinau, kodėl jos neatsiliepia. Gali būti įvairių priežasčių. Kai kada taip nutinka dėl to, kad jos nebeturi pinigų tęsti veiklą“, – aiškino Zainol Mohdas Isa.

„Malaysia Airports“ vadovas nurodė, kad bendrovė tuos lėktuvus savininkams atiduotų tik tuomet, kai jie susimokėtų nusileidimo, stovėjimo ir kitus mokesčius.

Jeigu pinigų nebus gauta iki gruodžio 21 dienos, lėktuvai bus parduoti aukcione arba supjaustyti į metalo laužą, siekiant padengti patirtas išlaidas.

Skelbime buvo nurodyti lėktuvų registracijos numeriai: TF-ARM, TF-ARN ir TF-ARH. Zainol Mohdas Isa sakė, kad du iš jų yra keleiviniai, o vienas – krovininis.

KLIA yra oro uostas, iš kurio pernai kovo 8 dieną pakilo oro bendrovės „Malaysia Airlines“ reiso MH370 lėktuvas, kuriame buvo 239 keleiviai ir įgulos nariai. To lainerio dingimas tebėra viena didžiausių aviacijos paslapčių.

Malaizija anksčiau šiais metais patvirtino, kad sparno detalė, rasta Prancūzijai priklausančioje Reunjono saloje Indijos vandenyne yra dingusio lainerio dalis. Tačiau jokių kitų nuolaužų nebuvo rasta, nors buvo vykdomos didelio masto paieškos Indijos vandenyne, vadovaujamos Australijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(16)
(3)
(13)

Komentarai (0)