Kompiuterinių žaidimų mėgėjai bus išjudinti – teks minti dviratį (Video)  (3)

Amerikiečių kompanija „VirZoom“ pristatė savo sukurtą virtualios realybės žaidimų valdymo pultelį, kuris atrodo, kaip… dviračio treniruoklis, rašo „Engadget“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dauguma žaidėjų nekantrauja, kada galės užsidėti virtualios realybės akinius ir pasinerti į visiškai kitus pasaulius. Deja, kol kas nėra surastas optimalus valdymo pultelis, tinkamai perkeliantis žaidėjo judesius į virtualų pasaulį.

Kompanija „VirZoom“ siūlo savo sprendimą šiai problemai – dviračio treniruoklį primenantį valdymo pultelį. Kuo intensyviau žaidėjas mins pedalus, tuo greičiau jis judės žaidimo pasaulyje, o ant „dviračio“ rankenų įtaisytais įprastais valdymo pultelio mygtukais jis galės atlikti kitus veiksmus, pavyzdžiui, šaudyti ar pašokti į orą.

„VirZoom“ valdiklis veikia su prekyboje 2016-ųjų pavasarį pasirodysiančiais „Sony PlayStation VR“ ir „Oculus Rift“ virtualios realybės akiniais.

Kol kas šiam pulteliui žaidimus yra sukūrusi tik pati „VirZoom“ kompanija ir jų yra penki. Tarkime, viename jų žaidėjas joja ant žirgo ir vejasi banditus, kuriuos turi pagauti su laso pagalba, o kitame – žaidėjas skrenda ant sparnuoto Pegaso nugaros ir bando surinkti ore kabančias monetas.

Nors pramogos turi labai primityvią kompiuterinę grafiką, pedalų mynimas ir judėjimas virtualiame pasaulyje puikiai apgauna žaidėjo smegenis ir sukelia įspūdį, kad jis iš tiesų juda. Na, ir kas geriausia – žaidžiantysis iš tiesų sportuoja, ko tikrai nepavyks padaryti žaidžiant išsidrėbus ant sofos.

Nors išbandžiusių „VirZoom“ įspūdžiai labai teigiami, šis valdiklis turi kelis rimtus trūkumus. Pirmasis, kaip ir dauguma virtualios realybės akinių, yra pykinimas. Prie jo pridėjus aktyvią fizinę veiklą, gali gautis visiškai nemalonus „kokteilis“, kurį paskui reikės valyti nuo kilimo. Antras trūkumas – nežinia, ar žaidimų kūrėjai patikės „VirZoom“ potencialu ir ar pradės kurti šiam „pulteliui“ skirtus žaidimus.

Galiausiai, virtualios realybės akiniai fiksuojasi ant galvos gan tvirtai, tad ilgėliau pažaidus (arba pamynus pedalus), susikaupęs prakaitas gali sukelti nemalonų jausmą ir kvapą.

Šis treniruoklis kainuos apie 300 eurų, be to, reikės mokėti apie 10 eurų mėnesinį mokestį už naudojimąsi „VirZoom“ programa, fiksuojančia visus mankštinimosi duomenis. Na, ir žinoma, reikės galingo kompiuterio arba „Sony“ konsolės bei pačių virtualios realybės akinių. Bet juk niekas niekada ir nesakė, kad VR bus pigi pramoga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai (3)