Pristatyta papildytosios realybės smėlio dėžė (Video)  (1)

Smėlio dėžėje žaisti smagu ne tik vaikams. Ir ne tik žaisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gary'is Gleseneris, UCLA Modeliavimo ir mokymo demonstracijų laboratorijos direktorius rodo laboratorijos Papildytosios realybės smėlio dėžę.


Autorius: Sebastian Hernandez; UCLA Broadcast Studio

Kalifornijos universiteto Davise tyrėjų sukurta Papildytosios realybės smėlio dėže galima kurti kalnus, kanjonus ir upes, tada pripildyti jas vandeniu ar netgi sukurti vulkano išsiveržimą. UCLA įrenginį sukūrė Gleseneris su kolegomis Modeliavimo ir mokymo demonstracijų laboratorijoje Žemės, planetų ir kosmoso mokslų departamente, naudodami gatavas dalis ir paprasčiausią smėlį iš žaidimų aikštelės. Smėlio dėžėje sukurtas bet kokias formas aptinka Xbox Kinect jutiklis ir apdoroja atviro kodo programinė įranga, tada informacija projektuojama kaip spalvomis koduotas kontūrinis žemėlapis. Paviršiumi realistiškai teka skysčiai.

Papildytosios realybės smėlio dėžė yra mobili ir gali būti įrengta bet kurioje klasėje, taip mokiniai ir tyrėjai gali stebėti savo kūrinius atgyjančius realiu laiku.

UCLA Papildytosios realybės smėlio dėžė yra dalis platesnių Modeliavimo ir mokymo demonstracijų laboratorijos pastangų suteikti aukštos kokybės fizinius modelius ir demonstracijas studentams, dalis.

Christelle Snow
newsroom.ucla.edu

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Input.lt
Input.lt
(13)
(2)
(11)

Komentarai (1)