Lova, kuri žemės drebėjimo metu saugo nuo mirties... bet ar išdrįstumėte pasinaudoti? (Video)  (0)

Kinų išradėjas suprojektavo lovą, galinčią apsaugotį miegantį žmogų nuo žemės drebėjimo sukeltos mirties. Tiesa, tokia lova kelia daugiau baimės nei pats žemės drebėjimas, rašo „Gizmodo“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žemės drebėjimai, įvykstantys naktį pasižymi didžiausiu aukų skaičiumi – iš miegų staigiai prikelti žmonės nespėja greitai susigaudyti, kas vyksta ir būna palaidoti po savo namų griuvėsiais. Todėl vienas kinų išradėjas Wang Wenxi suprojektavo mechaninę lovą, kuri galėtų apsaugoti miegantįjį nuo tragiškos mirties po griuvėsiais.

Šis įtaisas yra tarsi sarkofagas, „praryjantis“ miegantįjį, kai tik lovoje įtaisytas jutiklis gauna signalą apie žemės drebėjimą.

Lovos konstrukcija turėtų būti tokia tvirta, kad viduje esantis žmogus būtų apsaugotas, net jei sugriūtų visas daugiabutis. Viduje išradėjas yra numatęs pakankamai vietos, kad tilptų ir minimalus kiekis vandens, maisto ir medicininių išteklių tam atvejui, jei gelbėtojai užtruktų šalindami griuvėsius nuo saugios oazės, kuri visgi šiek tiek primena karstą.

Visgi, kaip visi geri norai, kuriais yra kelias į pragarą grįstas, taip ir ši lova kelia daug abejonių savo praktiškumu. Pirmas dalykas, tai visas korpusas ir jame įtaisytas mechanizmas turėtų būti labai sunkus, tad kaip reikėtų užnešti tokią įrangą į penktą aukštą?

Taip pat, turint tokią lovą, reikėtų pamiršti komfortišką miegą išsikėtojus per visą lovos plotą – juk visada yra rizika, kad dangtis ar uždarymo mechanizmas pagaus koją ar ranką, jei miegosime ne taip, kaip bus nurodyta lovos instrukcijoje.

Tad kiekvienas, gyvenantis seisminėje zonoje, turės nuspręsti kas geriau – rizikuoti žūti po griuvėsiais ar kas vakarą bijoti, kad lovos mechanizmas suveiks netyčia ir praris su visais patalais… O telefonas taip ir liks ant naktinio stalelio.


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(18)
(3)
(15)

Komentarai (0)