Ko tik nebūna: girtą motiną vežęs 10-metis berniukas pareigūnus paliko be žado  (4)

Vilkaviškio rajone pasieniečiai sulaikė automobilį, kurį vairavo dešimtmetis berniukas. Šalia sėdėjo jo mama, mašinos savininkė, kuriai nustatytas sunkus girtumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Už tai moteriai gresia dviguba bausmė, tačiau – paradoksalu – teisės vairuoti ji greičiausiai nepraras.

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, pirmadienio popietę VSAT Lazdijų rinktinės Vištyčio užkardos pasieniečiai budėjo Vilkaviškio rajono Kaupiškių kaimo ribose prie kelio Vištytis – Kybartai. Ši vieta yra pasienio ruože, nuo čia iki Lietuvos sienos su Rusija – apie pustrečio kilometro.

Šalikelėje prie savo tarnybinio visureigio stovėję pasieniečiai pamatė, kad link jų asfaltu važiavęs automobilis „Citroen Xsara Picasso“ staiga rodydamas posūkį suktelėjo į kelkraštį ir sustojo. Iš mašinos niekas nelipo, ji nebejudėjo.

Nenuleisdami akių nuo „Citroen Xsara Picasso“ VSAT pareigūnai tarnybiniu visureigiu prie jo greitai priartėjo ir labai nustebo, pamatę vairuotoją. Pro priekinį stovinčio vienatūrio langą vos matėsi berniuko galva. Šalia sėdėjo moteris.

Netrukus pasieniečiai išsiaiškino, kad taisyklingai šalikelėje sustojusį automobilį vairavo dešimtmetis berniukas. Pradėjo aiškėti ir priežastis, kodėl šalia sėdėjusi jo mama ir automobilio savininkė, 43-ejų Vilkaviškio rajono gyventoja, nevairavo pati. Nuo moters sklido stiprus alkoholio kvapas, pasieniečiams su ja sunkiai pavyko susikalbėti.

Vištyčio užkardos pareigūnai iškvietė policininkus. Kai jie atvyko, buvo patikrintas moters blaivumas – alkoholio tikrintuvas parodė 2,78 promilės girtumą.

Automobilį ir motiną su vaiku pasieniečiai perdavė policijos pareigūnams, kurie tirs šį įvykį.

Kad ir kaip būtų keista, už tai, kad automobilį vairavo vaikas, moteris sulauks švelnesnės bausmės, nei jei būtų vairavusi pati.

Už automobilio vairavimą sunkiai apgirtus gresia 579-868 eurų bauda su teisės vairuoti atėmimu 2-3 metams arba 10-30 parų areštas, taip pat su vairuotojo pažymėjimo atėmimu.

Tačiau už perdavimą vairuoti automobilį neturinčiam vairuotojo pažymėjimo asmeniui skiriama tik 57-115 eurų bauda.

Vairuotojo pažymėjimo neturinčiam vaikui bauda negali būti taikoma, nes dešimtmečiams nėra taikoma administracinė atsakomybė.

Tačiau berniuko mama greičiausiai turės atsakyti ne tik už eismo saugumo pažeidimus, bet ir už pavojaus savo vaikui sukėlimą.

Leisti vaikams vairuoti yra labai pavojinga. Net jei atrodo, kad mažamečiai gali lengvai suprasti, kaip valdyti automobilį, jie dar nėra psichologiškai pasiruošę važiuoti bendrame eisme, tinkamai reaguoti pavojingose situacijose ir prisiimti atsakomybę už savo veiksmus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(34)
(2)
(32)

Komentarai (4)