Psichiatras apie nulio promilių ribą vairuotojams: tuomet diabeto prevencijai uždrauskim saldumynus ir tortus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2015-12-15 15:13
Jau rašiau pasikartosiu dar, kai kuriose valstybėse yra normalu pjaustyti galvas gatvėje, užmėtyti akmenimis, sodinti į kalėjimus, ar tremti visiškai nekaltus žmones, ar tai mums pavyzdys turėtu būti?
sloggi 2015-12-15 16:22
Tai jai vartojama atsakingai pagal psichiatra tai ko tada baimintis, kad bus problemu? Speju beveik i visus darbus atvykus negalima nei 0.1 ipust, ar bent jau pageidauja, kad neipustum. Tai kodel uz vairo galima?
ISG 2015-12-15 16:48
Nes kartais (siaip visada) norisi pietu ar vakarienes metu isgeri bokala lengvo alaus arba taure vyno. Bet dabar del kazkokiu gaidziu kurie vazineja girti (ir vazines girti, nes ant sito istatymo jiems bus nusisikt) turi kenteti mano gyvenimo kokybe. Dabar negalesiu isgerti susikto alaus bokalo vakarieniaudamas. Avarijas gi daro ne tie kurie visada isgeria po taurele, o tie kurie geria daug, ir jiems nerupi. Tai as nu nematau kaip sotas istatymas kazka isspres
Eddie8664 2015-12-15 17:00
Šautuvas už tanką mažesnis, bet irgi žudo... Už vairo ar 1.5 promilės, ar 0.2 reakciją sulėtina. Antraštė tai protu nesuvokiama, rado ką palyginti, diabetiką ir girtą vairuotoją. Pagal antraštę jie vienodai pavojingi.
HardAxe 2015-12-15 17:01
ta gali išgerti ir netgi nemažai, tik kodėl tu turėtum šlaistytis išgėręs už vairo? Negi didelę grėsmę keliančio transporto valdymas yra prigimtinė tavo teisė? O gal tiesiog turi būti dėkingas, kad tau suteikiama galimybė esant blaiviam išmokus taisykles ir apsidraudus mašiną pačiam vairuoti? kodėl tada motociklistai, taksistai ir vairuotojai profesionalai negali įpūsti 0,4? Gal taksistas pietų metu irgi norėjo alaus?
Pumper 2015-12-15 17:09
Straipsnio neskaičiau, nes sprendžiant iš antraštės ten visiškas debilizmas surašytas. Jei tik tokie argumentai, tai vadinasi galima drąsiai daryti 0 promilių.
BishopaZ 2015-12-15 17:27
1. 0 promilių riba turi tik trečiarūšės valstybės. 2. Priėmus 0 promilių riba reikia : 2.1 Girą pripažinti alkoholiniu gėrimu, priešingu atveju vairotojai bus klaidinami (būna iki 1,3 laipsnių stiprumo). 2.2 Nealkoholinį alų pripažinti alkoholiniu alumi (yra iki 0,5 laipnsio stiprumo). 2.3 Leisti šias prekes pardavinėti tik asmenims 18+, tas pats beje liečia ir saldainius su likeriu ar kokie ten būna - perkelti į alkogolinių prekių skyrių. 2.4 Taip pat reiktų uždrausti obuolių sultis - jose taipogi yra alkogolio ir t.t. P.s.> lengvesnis būdas iškart visiems atimti teises už vairavimą išgėrus, moksliškai įrodyta, jog žmogaus kraujyje natūraliai yra nuo 0,001 iki 0,03 promilių.
ISG 2015-12-15 17:36
Ribojimas tiem kurie dirba vairuotojais, bei tiems kurie vazineja ant 2 ratu yra LOGISKAS. Jeigu patys nematot LOGIKOS tame, tai su jumis nera ka diskutuoti. Paprastiems vairuotojams 0.4 yra jau griezta, bet dar priimtina. Gali sau leisti taure. Dabar taip iseina, kad su masina i centra isvis nera ko vaziuot, nebent esi visiskas abstinentas. Tokiu atveju tegul kavines ir barai isvis nepardavineja alkoholio, tegul siulo ka nors kito
HardAxe 2015-12-15 17:47
ISG, gal tau dar logiškos didesnės baudos motociklui viršijus 30kmh leistiną greitį? turbūt argumentuosi tai, kad jis įvažiavęs į lengvą mašiną gali užmušti 4 jos keleivius? Man regis važiuojant 2 ratais atsakai pagrinde už save, važiuojant su mašina jau ir už kitus. Arba tada gal 0,4 promilės jeigu važiuoji vienas ir 0,0 promilės jeigu veži keleivį mašinoj?
trapecijus 2015-12-15 18:07
Šiaip teisingumo dėlei prieš priimant įstatymą reiktų paimt statistiką. Pagal skaudžias eismo nelaimes (žuvusių, sužalotų skaičių, nuostolių dydį) išgėrusių vairuotojų analizę - kokį procentą skaudžių avarijų padarė 0,2-0,4 promilių pripūtę, kokį procentą 0,4-1,5, kiek 1,5-... Nesu specialistas, bet man atrodo, kad daugiausia nuostolių padaro tie, kuriems visiškai po... kokia leistina norma. Žino, kad pridės teises jei įklius. Loterija, kaip sakant. Šito priežastis - korupcija. Žinom, kad su pinigais išsipirksim, jei sustabdys (o tikimybė baisiai jau maža, kad sustabdys. Būna visą Lietuvą pervažiuoji ir nei vieno patrulio nepamatai). Turiu keletą pažįstamų (Lietuvoj), kurie nuolat girti važinėjas. Du policininkai jų tarpe. Neskaitant policininkų, likę žino, kad su 500-800Lt visada išsisuks (plius reikia tik ką nors pažinot - dažniausiai tas pats mentas, kuris irgi kartu gėrė). Ir tai žmonės, kurie tikrai ant taksi uždirba. Dabar eurai, gal bus subringę, bet nemanau, kad situacija keistųsi. Dar buvo atvejis, kai pažįstama mergina pripūtė vidutinį girtumą, bet teises atsiėmė permiegojusi su pareigūnu. Tikra istorija. Ir jį pažįstu - tvarkingas žmogus - namas, šeima, vaikai... Situacija pasikeistų tik tokiu atveju, jei būtų įvesta ''nulis tolerancijos'' sistema. Pripūtei virš 0,4 - atsakai pagal įstatymą be jokių pinigų ar pažinčių. Tokiu atveju blaivumą tikrinančiam ekipaže turėtų būti nemažiau 3 policininkai iš skirtingų nuovadų/rajonų. Nesusidirbę kaip sakant.
Arns 2015-12-15 18:50
Dauguma besipriešinančių tiesiog juokingus argumentus pateikia. Įstatymo esmė - atpratinti nuo minties, kad "va išgėriau, o dabar važiuosiu". Dėl nustatytos paklaidos, gali valgyti ir gerti ką nori, išskyrus alkoholį. jei išgėrei, nebereiks spėlioti koks tavo girtumas, arba rizikuoji arba randi kitą būdą parsigauti namo. Girą, kefyrą ar parūgusias sultis reikia gerti litromis. Nuo stiklinės neapgirsi, o po pusvalandžio ir neliks nė gramo. Kas kita visi burnos skalavimo skysčiai, bet ir jų gi negeri, po praskalavimo dar praskalauk burną vandeniu, kurį išspspjausi ir bus ok. Matuoklis tuo atveju sugaudo burnoje likusį tvaiką. 0 mažai? Gal sekam prancūzų atveju, ir ne mažinam,o didinam iki 0,8? Pagal juos tai dar negirtas žmogus. Pagal "farus", jau nuo 0,7 dažnas lietuvis sunkiai liežuvį varto, jau nekalbant apie saugų vairavimą. Visokių pavyzdžių yra, bet geriausias būtent prevencija. Neleisk niekam gerti, ir atsiras didesnis stimulas pranešinėti apie tikrus girtuoklius. bent jau iš pavydo. Dabar visi geria ir gina teisę ir prisigėrimą, apeliuodamas jog kažkur gal būt girtesnis yra. Bet vienam ir stikliuko gana, kitam nuo litro degtinės dar autopilotas veža, objektyviai įvertinti žmogaus kondiciją tik pagal 0 dozę galima.
bahuriux 2015-12-15 19:13
Matai, net jei paskutinį kartą gėrei kefyra, arba girą prieš metus, tai tavo karaujyje vistiek visada bus virš 0 promylių nuo 0,001 iki 0,03. akivaizdu, kad tai nėra 0 promylių. Aš norėčiau, kad tie nulininkai patys pirmi ir netektu teisių, nes 0 yra 0,0000000....0 o 0,03 nėra 0, tai jau teigiamas rezultatas ir jį kraujyje medikai aptiks pas kiekvieną žmogų. Apie ką mes čia dar išvis diskutuojam? Galima galbūt blogiausiu atveju palikti 0,1, bet 0 tiesiog fiziologiškai neįmanoma.
trapecijus 2015-12-15 19:20
Pats esu vartojantis alkoholį, bet visiškai nepateisinu pavartojusių vairavimo. Vėlgi, sakyčiau ne vien skaičiukuose esmė. Įrodyta, kad bemiegė naktis kurkas labiau trukdo susikaupt prie vairo nei vidutinis girtumas. Mythbusters įrodė. Ir savo kailiu irgi esu tą patyręs. 40km atkarpoje dukart galėjo man tragiškai baigtis ankstų rytą, nes nebuvo galimybės miegot naktį. Per plauką gyvas esu. Nors nebuvau visiškai nieko vartojęs. Gal reikėtų atimt teises tiems, kad vairuoja atsibudęs jau daugiau nei 15 valandų ar panašiai? Bet kokiu aparatu tai nustatyt? Be to kai pasižiūri neretai ir tie pailsėję bei nevartojantys baisiau vairuoja, nei tas kur litrą susivartęs autopilotu grįžta namo. Darkart - nepateisinu tokių.
Arns 2015-12-15 19:58
bahuriux, nuo kiekvieno skaičiaus yra skaičiuojama paklaida.Man regis dabar, jei įpūsi 0,43, dėl paklaidos, tau užrašys 0,4 ir jei nepatenki į specifines kategorijas, teisiškai esi blaivas. Prie 0 atsiras irgi tam tikra paklaida, kuri eliminuos maistą, bet ne išgėrimą. trapecijus, neįmanoma jokio įstatymo sugalvoti, kuris sukontroliuotu idiotus, bet galima rasti tvarką, kuri pagerintu situaciją su besilaikančiais įstatymo. Totalūs girtuokliai tikrai nepadaro bent pusės dabartinių pažeidimų. Nemaža įvykių kaltininkų kaltina pachmielą ar bokalą alaus, kuris suveikė stipriau (beje, prie nuovargio ar dietos, alkoholis veikia tikrai ryškiai stipriau). Būtent šią kategoriją pavyktu sudrausminti. Idealiame variante, tada policijai liktu daugiau laiko prižiūrėti tuos nepasimokančius vagis, girtuoklius.
Nerealiai 2015-12-15 20:29
Va, va geras pastebėjimas. Motociklininkams pradės atiminėt teises už +30km/h, kai tuo tarpu važiuojant motociklu tave aplenkia su lengvąja +50, +70 ir jiems bus tik bauda. Logika tiesiog trykšta. O taip yra dėl to, kad sau patys virvės nesikabins įstatymų leidėjai.
Pumper 2015-12-15 20:42
Kam čia panikuoji? Alkotesterio paklaida 0,05-0,1 promilės, todėl nuo savo to kefyro gyvenime baudos negausi. Akivaizdu, kad įkalti mėgstantiem labai nepatinka tokie pasiūlymai.
zaliaakis 2015-12-15 20:44
Zyzlom, kam nepatinka. Eikit į rinkimus ir išsirinkti sau tinkamus įstatymų leidėjus. Is daugumos sprendžiant ,kad geriausia butu alkoholikus...
Hm 2015-12-15 20:56
Esu iš tų, kurie nevartoją... Kiek tikrino, pavalgęs, nevalgęs, saldumynų privalgęs - visada alkotesteris parodo O...
sabotan 2015-12-15 21:09
Man juokinga apie savo saldumynais, kefyrus, duona ,vaistus gira ir tt. Tirimas atliekamas puciant , o pavalgius ka nors i siu produktu viskas isgaruoja per 15 10 min o kraujije rodis apskrita nuli.. Senai reikia lietuvai nulines zonos. Nes dabar ai nieko tokio vienas alaus paskui ir kitas ir tai visiem normalu. Pasakysiu viena dalyka isgerus net viena alaus pastebimas skirtumas
mch0lic 2015-12-15 21:15
? Žmonės pripažinkit, kad turit problemų su akoholiu ir jas spręskit, nes dabar patys iš saves darot klaunus. Lietuvoje tikrai reikia (bent jau laikinai) 0 promilių įstatymo, o priverstinis gydimas iš vis būtų Kalėdų stebuklas. Šiandien Lietuvoje tokia situacija, kad dažnas nepilnametis prasigėrusiais tėvais ne tik rūpinasi bet būna, kad iki 18 gimtadienio abu palaidoja...